Položka Druh spotřeby vody Roční směrné č. číslo, popř. jiný ukazatel spotřeby ------------------------------------------------------------------- I. Bytový fond byty na jednoho obyvatele bytu 1. v domech pouze s výtoky 16 m3 2. v domech pouze s výtoky a společnými WC (pavlačový typ) 25 m3 3. je-li v bytě výtok a WC (bez koupelny, sprchového nebo vanového koutu) 31 m3 4. je-li v bytě výtok, WC a koupelna (sprchový nebo vanový kout) s kamny na pevná paliva 41 m3 5. je-li v bytě výtok, WC a koupelna (sprchový nebo vanový kout) s průtokovým ohřívačem nebo elektrickým bojlerem 46 m3 6. je-li v bytě výtok, WC a koupelna (sprchový nebo vanový kout) s centrální přípravou teplé vody 56 m3 7. rekreační chaty na jednoho obyvatele rekreační chaty spotřeba se vypočte jako u položek 1 až 6 s přihlédnutím k době, po kterou je chata během roku užívána. II. Veřejné budovy (kancelářské budovy, školy, mateřské školy, družiny mládeže, internáty, učňovské domovy, studentské koleje) kancelářské budovy na jednoho pracovníka 8. v budově pouze s výtoky a WC 14 m3 9. v budově s umyvadly, WC a s centrální přípravou teplé vody nebo průtokovými ohřívači, popř. bojlery 20 m3 školy na jednu osobu (žáka, učitele, zaměstnance) při průměru 200 pracovních dnů 10. v budově pouze s výtoky 4 m3 11. v budově pouze s výtoky a WC 6 m3 mateřské školy s denním provozem na jednu osobu (učitele, zaměstnance, dítě) 12. v objektech pouze s výtoky a WC 8 m3 13. v objektech s WC, kuchyní a umývárnou s přípravou teplé vody ke koupání nebo sprchování 16 m3 14. družiny mládeže (pouze s výtoky a WC) na jednu osobu včetně zaměstnanců 4 m3 internáty, učňovské domovy, studentské koleje na jednu osobu včetně zaměstnanců 15. v budovách s umyvadly, WC a umývárnou s přípravou teplé vody ke koupání nebo sprchování 20 m3 16. v budovách s umyvadly, WC, umývárnou s přípravou teplé vody ke koupání nebo sprchování a kuchyní 32 m3 ve veřejných budovách, kde jsou byty, připočte se roční směrné číslo podle vybavení bytu. III. Hotely a ubytovny hotely s restaurací na jedno lůžko 17. v budovách, kde většina pokojů je vybavena WC a koupelnami (sprchami) 360 m3 18. v budovách, kde většina pokojů je bez koupelen (sprch) nebo WC 180 m3 19. v budovách, kde jsou pokoje bez koupelen (sprch) a WC 60 m3 20. hotely bez restaurace (WC a koupelny - sprchy - jsou na chodbě společné) na jedno lůžko 36 m3 ubytovny (umyvadla, WC, bez koupelen či sprch) na jedno lůžko 21. do 5 hostinských pokojů 18 m3 22. do 20 hostinských pokojů 24 m3 23. nad 20 hostinských pokojů 30 m3 v případě, že je možno použít koupelnu, připočítá se k jednotlivým směrným číslům na jedno lůžko 10 m3 IV. Zdravotnická a sociální zařízení 24. zdravotnická střediska, ambulatoria, lékařské ordinace (umyvadla, WC) na jednoho zaměstnance 18 m3 na jednu ošetřovanou osobu v denním průměru 2 m3 25. jesle s denním provozem (WC, kuchyň a umývárna s přípravou teplé vody ke koupání nebo sprchování) na jednoho zaměstnance 18 m3 na jedno lůžko 12 m3 lékárny (WC, umyvadlo) na jednoho zaměstnance 26. s destilačním přístrojem 30 m3 27. bez destilačního přístroje 20 m3 28. hygienicko-epidemiologické stanice (WC, umyvadla) na jednoho zaměstnance 20 m3 na jednu vyšetřovanou osobu v denním průměru 4 m3 29. zubní střediska s celoročním provozem (WC, umyvadla) na jednoho zaměstnance 38 m3 na jednu ošetřovanou osobu v denním průměru 2 m3 očistné lázně s celoročním provozem 30. vanová lázeň na 1 koupel 240 l 31. sprchová lázeň na jedno sprchování 120 l V. Kulturní a osvětové podniky 32. kina a divadla s celoročním provozem (WC, umyvadla) na jedno sedadlo při jednom představení denně 0,6 m3 33. klubovny, spolkové nebo kulturní místnosti (WC a umyvadlo k dispozici) 10 m3 34. přednáškové síně, knihovny, čítárny, studovny a muzea (WC a umyvadlo k dispozici) na jednoho stálého zaměstnance 20 m3 na jednoho návštěvníka v denním průměru 2 m3 VI. Provozovny, prodejny a výrobny pohostinství - restaurace (WC, umyvadlo) na jednoho zaměstnance v jedné směně 35. kde je jen výčep 30 m3 36. kde je výčep a podávání studených jídel 50 m3 37. kde je výčep, podávání studených a teplých jídel 80 m3 38. výčepní stolice s trvalým průtokem 3/l min. (připočítává se k položkám 35-37) za jednu směnu ročně 450 m3 39. jídelny závodního stravování, kde se jídlo dováží (WC, umyvadlo) na jednoho strávníka v denním průměru 6 m3 40. závodní kuchyně a jídelny (WC, umyvadlo) na jednoho strávníka v denním průměru 12 m3 provozovny místního významu, kde se voda neužívá k výrobě na jednoho zaměstnance v jedné směně 41. pouze s výtoky 6 m3 42. s výtoky a WC 16 m3 43. s výtoky, WC a přípravou teplé vody v průtokovém ohřívači (bojleru) 20 m3 44. s výtoky, WC, přípravou teplé vody v průtokovém ohřívači (bojleru) a možností sprchování teplou vodou 30 m3 45. s výtoky, WC, přípravou teplé vody v průtokovém ohřívači (bojleru) a možností sprchování teplou vodou u provozoven s nečistým provozem (kominíci, horké a prašné provozy apod.) 40 m3 46. samostatné prádelny (zakázkové) na 1 q vypraného prádla (tzv. technologická voda) 6 m3 na jednoho zaměstnance v jedné směně podle položek 41-45 holičství a kadeřnictví (WC, umyvadla) na jednoho zaměstnance 47. v pánské provozovně bez přípravy teplé vody (bez průtokového ohřívače, bojleru, apod.) 16 m3 48. v pánské provozovně s přípravou teplé vody 40 m3 49. v pánské a dámské provozovně s přípravou teplé vody 48 m3 50. v dámské provozovně s přípravou teplé vody 60 m3 51. fotografické provozovny do 5 výrobních zaměstnanců (WC, umyvadla, příprava teplé vody, laboratoř) na jednoho výrobního zaměstnance 200 m3 na jednoho nevýrobního zaměstnance 16 m3 v provozovnách s více než 5 výrobními zaměstnanci se provádí individuální technický výpočet spotřeby vody 52. potravinářské prodejny (WC, umyvadlo) na jednoho zaměstnance 20 m3 kde je chladící zařízení s kompresorem chlazeným vodou bez recirkulace vody, vypočte se spotřeba vody individuálně 53. prodejny ryb, drůbeže a zvěřiny (WC, umyvadlo) na jednoho zaměstnance 20 m3 na 100 kg prodaných živých ryb 34 m3 54. prodej ryb v jiné prodejně nebo jen v sádce na volném prostranství na 100 kg živých ryb 6 m3 55. ostatní prodejny a sběrny služeb (WC, umyvadlo) na jednoho zaměstnance 16 m3 56. potravinářské výrobny místního významu jako řeznictví, výroba uzenin, salátů, pečiva, apod. (WC, umyvadla) na jednoho zaměstnance 36 m3 spotřeba vody k výrobě se vypočte podle technologie výroby a vybavení prodejny VII. Hospodářská zvířata a drůbež hospodářská zvířata na jeden kus 57. dojnice včetně ošetřování mléka 22 m3 z toho spotřeba vody pro mléčnici 4 m3 58. býk 18 m3 59. tele, ovce, koza, vepř 4 m3 60. prasnice 8 m3 61. kůň 16 m3 drůbež na 100 kusů 62. slepice, perličky, krůty 16 m3 63. husy, kachny 48 m3 VIII. Různé zahrady okrasné nebo osázené zeleninou 64. na jeden ar 16 m3 65. zahrady osázené ovocnými stromy nebo jinak využívané na jeden ar 4 m3 66. osobní nebo dodávkové auto (stříkání a umývání) 30 m3 autobus nebo nákladní auto (stříkání a umývání) 67. do tří tun nosnosti 60 m3 68. nad tři tuny nosnosti 80 m3
Při zkoumání, zda exekuční titul netrpí zásadními vadami není relevantní, zda a jak efektivně hájil povinný svá práva v nalézacím řízení. Zastavení řízení z důvodu...
V případě řešení otázky zákazu výpovědi neznamená prokázání těhotenství zaměstnankyně v určité době před doručením výpovědi z pracovního poměru, že zaměstnavatel nese...
Jestliže smluvní strany dohodou změní v průběhu závazkového vztahu obsah vzájemných práv a povinností, v důsledku čehož vznikne věřiteli další pohledávka, neexistuje žádný...
Důkazními prostředky listinné povahy v občanském soudním řízení mohou být (podle okolností projednávané věci) též písemná (čestná) prohlášení fyzických osob, jsou-li...
Pokud odvolací soud ve sporu o určení vlastnictví k nemovitosti vyjde z fiktivní tarifní hodnoty 50 000 Kč podle § 9 odst. 4 písm. b) advokátního tarifu, ač účastníci řízení i soud...
Vítejte na internetovém serveru epravo.cz. Jsme zdroj informací jak pro laiky, tak i pro právníky profesionály. Zaregistrujte se u nás a získejte zdarma řadu výhod.
Protože si vážíme Vašeho zájmu, dostanete k registraci dárek v podobě unikátního video tréningu od jednoho z nejznámějších českých advokátů a rozhodců JUDr. Martina Maisnera, Ph.D., MCIArb, a to "Taktika vyjednávání o smlouvách".
Registrace je zdarma, k ničemu Vás nezavazuje a získáte každodenní přehled o novinkách ve světě práva.
Vypadá to, že jste si něco zapomněli v košíku. Dokončete prosím objednávku ještě před odchodem.