1. Plocha výrobní složky na jedno jídlo v době 0,1 - 0,5 m2 (podle stupně technologického špičkového provozu vybavení a specifického účelu stravování) 2. Plošné koeficienty skladů na jedno hlavní 0,1 - 0,5 m2 jídlo (příjem, výdej a kontrola poživatin, sklady chlazené, sklady chladné, sklady suché, sklady pomocné, sklady využitelného odpadu) 3. Zařízení společného stravování s hlavní náplní výroby a plného odbytu pokrmů v tomtéž místě se člení na odbytové prostory 30 - 50 % celkové zastavené plochy výrobní prostory výrobní prostory | 50 - 70 % celkové zastavené plochy skladovací prostory | (podle stupně technologického vybavení pomocné prostory | a specifického účelu stravování) 4. Podlahová plocha odbytového prostoru 1,2 - 1,8 m2 (jídelny) na jedno místo u stolu podle druhu a typu zařízení společného stravování 5. Směnnost při podávání hlavních jídel v době nejméně 30 minut na strávníka špičkového provozu, s výjimkou provozů a 1 místo u stolu rychlého občerstvení (bufety, snack-bary)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Počet Hrubá Hrubá Hrubá Hrubá Hrubá Čistá Čistá Čistá Studená Přípravna Samostatná podávaných přípravna přípravna přípravna přípravna přípravna přípravna přípravna přípravna kuchyně moučných přípravna hlavních zeleniny zeleniny brambor masa ryb masa ryb zeleniny pokrmů cukrářských jídel denně a brambor výrobků ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- do 100 0 x x x x - do 500 0 0 x x 0 x 0 - - - - do 1000 0 x x 0 0 0 0 0 0 - - - - nad 1000 0 x x 0 0 0 0 0 0 0 - - - - - specializovaná zařízení společného stravování 0 x x 0 0 0 0 0 0 0 0 - - - - - - ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- x provozně oddělený prostor 0 stavební oddělený prostor - požadavky na mikroklima (konkrétní přípravny se řídí rozsahem výroby a sortimentem jídel)
Úchova: Sekané a mleté maso nejdéle do 3 hodin Polotovary masových nebo rybích nejdéle do 3 hodin karbanátků Nakrájené syrové maso na ragú, nejdéle do 3 hodin guláš apod. Nespotřebovaný obsah konzerv nejdéle do 24 hodin po otevření (nesmí se skladovat v plechu) Neporcované pečené maso nejdéle do 24 hodin Neporcované vařené maso nejdéle do 24 hodin Neporcované dušené maso nejdéle do 24 hodin bez šťávy Čisté polévkové vývary nejdéle do 24 hodin Vařené brambory ve slupce, rýže nejdéle do 24 hodin, pokud se použijí jako surovina pro další výrobu
10. O odebraných vzorcích se vede evidence, ve které se uvede: a) datum odběru (případně hodina, jsou-li připravovány v různou dobu), b) druh vzorku, c) jméno pracovníka, který odběr vzorku provedl.
Na požadavek obligatorního předběžného projednání nároku na náhradu škody (újmy) proti státu upravený v § 14 a 15 zákona č. 82/1998 Sb., navazuje § 35 odst. 1 zákona č. 82/1998...
Při stanovení výše úhrady za užívání bytu po skončení družstevního nájmu do jeho vyklizení se nepoužije § 2295 o. z., výši úhrady je třeba stanovit podle principů bezdůvodného...
Princip plného odškodnění nevyjadřuje nárok poškozeného či jeho sukcesora na absolutní výši náhrady, ať již poskytnuté mimosoudně nebo soudem přiznané. Odráží povinnost...
Byť mají stát a zdravotníci ve smyslu čl. 2 Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod ve spojení s čl. 31 Listiny základních práv a svobod povinnost poskytovat zdravotní...
Pojem „jednotlivá část obce“ (§ 12 zákona č. 338/1992 Sb., o dani z nemovitých věcí) je třeba ústavně konformně vyložit tak, že touto částí nemusí být pouze souvislá část...
Vítejte na internetovém serveru epravo.cz. Jsme zdroj informací jak pro laiky, tak i pro právníky profesionály. Zaregistrujte se u nás a získejte zdarma řadu výhod.
Protože si vážíme Vašeho zájmu, dostanete k registraci dárek v podobě unikátního video tréningu od jednoho z nejznámějších českých advokátů a rozhodců JUDr. Martina Maisnera, Ph.D., MCIArb, a to "Taktika vyjednávání o smlouvách".
Registrace je zdarma, k ničemu Vás nezavazuje a získáte každodenní přehled o novinkách ve světě práva.
Vypadá to, že jste si něco zapomněli v košíku. Dokončete prosím objednávku ještě před odchodem.