epravo.cz

Přihlášení


Registrace nového uživatele
Zapomenuté heslo
Přihlášení
    • ČLÁNKY
      • občanské právo
      • obchodní právo
      • insolvenční právo
      • finanční právo
      • správní právo
      • pracovní právo
      • trestní právo
      • evropské právo
      • veřejné zakázky
      • ostatní právní obory
    • ZÁKONY
      • sbírka zákonů
      • sbírka mezinárodních smluv
      • právní předpisy EU
      • úřední věstník EU
    • SOUDNÍ ROZHODNUTÍ
      • občanské právo
      • obchodní právo
      • správní právo
      • pracovní právo
      • trestní právo
      • ostatní právní obory
    • AKTUÁLNĚ
      • 10 otázek
      • tiskové zprávy
      • vzdělávací akce
      • komerční sdělení
      • ostatní
      • rekodifikace TŘ
    • E-shop
      • Online kurzy
      • Online konference
      • Záznamy konferencí
      • Další vzdělávaní advokátů
      • Konference
      • Roční předplatné
      • Monitoring judikatury
      • Publikace a služby
      • Společenské akce
      • Advokátní rejstřík
      • Partnerský program
    • Roční předplatné
    • Více

      Vyhláška ze dne 4.6.2015 o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly

      11.6.2015 | Sbírka:  132/2015 Sb. | Částka:  57/2015ASPI

      Vztahy

      Nadřazené: 146/2002 Sb.
      Aktivní derogace: 469/2005 Sb., 541/2002 Sb.
      Pasivní derogace: 129/2019 Sb., 396/2016 Sb.
      132/2015 Sb.
      VYHLÁŠKA
      ze dne 4. června 2015
      o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly
      Změna: 396/2016 Sb.
      Změna: 129/2019 Sb.
      Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 14 zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 316/2004 Sb. a zákona č. 138/2014 Sb. (dále jen "zákon"):
      § 1
      Předmět úpravy
      Tato vyhláška stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory vzorků zemědělských výrobků, potravin včetně pokrmů a tabákových výrobků prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 6 zákona a výši paušální částky nákladů vzniklých v souvislosti s kontrolou podle § 3 odst. 3 písm. c) bodu 2 zákona.
      § 2
      Náhrady nákladů
      (1) Výše náhrad nákladů za rozbory podle § 1 je stanovena v přílohách č. 1 a 2 k této vyhlášce. Součástí výše náhrad nákladů za rozbory jsou i náklady na přípravu vzorku k rozboru. Příloha č. 1 k této vyhlášce stanoví výši náhrad nákladů za fyzikálně-chemické rozbory, příloha č. 2 k této vyhlášce stanoví výši náhrad nákladů za senzorické rozbory.
      (2) Výše náhrady nákladů za rozbor, který není v přílohách č. 1 a 2 k této vyhlášce uveden, se stanoví podle kalkulačního vzorce uvedeného v příloze č. 3 k této vyhlášce.
      § 2a
      Paušální částka nákladů
      Výše paušální částky nákladů podle § 1 je 500 Kč na jednoho inspektora za každou započatou hodinu výkonu činnosti podle § 3 odst. 3 písm. c) bodu 2 zákona.
      § 3
      Přechodné ustanovení
      Výše náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce ze vzorků odebraných přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky se stanoví podle vyhlášky č. 541/2002 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky.
      § 4
      Zrušovací ustanovení
      Zrušuje se:
      1. Vyhláška č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů.
      2. Vyhláška č. 469/2005 Sb., kterou se mění vyhláška č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů.
      § 5
      Účinnost
      Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. července 2015.
      Ministr:
      Ing. Jurečka v. r.
      Příloha 1
      Fyzikálně-chemické rozbory
                                 Rozbor                                                        Výše
                                                                                              náhrady
                                                                                              nákladů
                                                                                               v Kč
      --------------------------------------------------------------------------------------------------
        1. Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v potravinách metodou HPLC            1 030
        2. Stanovení vitaminu A v potravinách metodou H                                        1 990
        3. Stanovení napadení těstovin škůdci                                                     70
        4. Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin                                      100
        5. Stanovení očkovitosti těstovin                                                         50
        6. Stanovení vlhkosti těstovin                                                           210
        7. Stanovení popela v těstovinách                                                        140
        8. Stanovení písku v těstovinách                                                         350
        9. Stanovení titrovatelných kyselin v těstovinách                                        100
       10. Stanovení zvětšení objemu těstovin                                                     50
       11. Stanovení chloridu sodného v pekařských výrobcích                                     220
       12. Stanovení obsahu vody s předsoušením při 130°C v pekařských výrobcích                 140
       13. Stanovení obsahu vody bez předsoušení při 130°C v pekařských výrobcích                 70
       14. Stanovení obsahu vody sušením s nasávací hmotou v pekařských výrobcích                220
       15. Stanovení popela v pekařských výrobcích                                               140
       16. Podíl popela nerozpustného v kyselině v pekařských výrobcích                          350
       17. Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských výrobcích                                 220
       18. Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských výrobcích                                    360
       19. Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích                                         440
       20. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích                               160
       21. Stanovení sušiny refraktometricky v pekařských výrobcích                               50
       22. Stanovení příměsi ve strouhance                                                        50
       23. Stanovení vody sušením při 105°C v cukrářských výrobcích                              220
       24. Stanovení popela v cukrářských výrobcích                                              140
       25. Podíl popela nerozpustného v kyselině v cukrářských výrobcích                         350
       26. Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích                                               440
       27. Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v cukrářských výrobcích                          360
       28. Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských výrobcích                              100
       29. Stanovení sušiny zmrzlin při 105°C                                                    160
       30. Stanovení sušiny zmrzlin při 130°C                                                     70
       31. Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách                                      210
       32. Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi metodou Schoorla ve zmrzlinách      440
       33. Stanovení         vlhkosti cukrovinek a trvanlivého pečiva sušením při 105°Crette             140
           do konstantní hmotnosti
       34. Stanovení vody sušením s absolutním etanolem v cukrovinkách a trvanlivém pečivu        70
       35. Stanovení vlhkosti nápoje v prášku                                                    140
       36. Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v cukrovinkách a trvanlivém pečivu              250
       37. Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách a trvanlivém pečivu                 360
       38. Stanovení obsahu popela v cukrovinkách a trvanlivém pečivu                            210
       39. Stanovení písku v cukrovinkách a trvanlivém pečivu                                    300
       40. Stanovení čokoládové polevy formované, máčené                                         170
       41. Stanovení sacharozy polarimetricky v cukrovinkách a trvanlivém pečivu                 250
       42. Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém pečivu                                430
       43. Stanovení přísad (jádrovin) v čokoládách                                              130
       44. Stanovení kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém pečivu                              550
       45. Stanovení reziduí metylbromidu v cukrovinkách a trvanlivém pečivu                   1 110
       46. Stanovení ztráty sušením a sušiny v cukrovarských výrobcích                           140
       47. Stanovení pH potenciometricky v cukrovarských výrobcích                               100
       48. Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovarských výrobcích                          200
       49. Stanovení popela v cukrovarských výrobcích                                            290
       50. Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských výrobcích                                250
       51. Stanovení barvy cukrovarských výrobků                                                 220
       52. Stanovení granulometrického složení u řepného cukru                                   100
       53. Stanovení obsahu nerozpustných látek v cukrovarských výrobcích                        220
       54. Stanovení ferromagnetických příměsí v cukrovarských výrobcích                          50
       55. Důkaz oxidu siřičitého v rafinovaném cukru                                            270
       56. Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských výrobcích                           260
       57. Stanovení sušiny refraktometricky v tekutých cukrech                                   50
       58. Stanovení popela ve škrobu                                                            140
       59. Stanovení pH vodního výluhu škrobu                                                    100
       60. Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu škrobu                              120
       61. Stanovení písku ve škrobu                                                             350
       62. Stanovení stipů ve škrobu                                                              50
       63. Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze škrobu                                   120
       64. Stanovení sušiny refraktometricky v glukózovém sirupu                                  50
       65. Stanovení alkoholu v pivu                                                             300
       66. Stanovení skutečného extraktu piva                                                    300
       67. Stanovení pH piva                                                                     100
       68. Stanovení barvy piva                                                                  200
       69. Stanovení trvanlivosti piva                                                           100
       70. Výpočet využitelné energie piva                                                        50
       71. Stanovení pěnivosti piva                                                               70
       72. Stanovení cukrů v pivu                                                                480
       73. Stanovení trvanlivosti droždí                                                          80
       74. Stanovení sušiny droždí                                                               140
       75. Stanovení popela v droždí                                                             210
       76. Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí                                          160
       77. Stanovení kyselosti droždí                                                            180
       78. Stanovení hustoty vonných a chuťových látek                                           160
       79. Stanovení alkoholu v lihovinách                                                       350
       80. Stanovení netěkavých látek rozpustných cukrů v lihovinách                             210
       81. Metody zkoušení lihovin. Stanovení veškerých kyselin ve vinném destilátu a brandy     100
       82. Stanovení kyanovodíku v lihovinách                                                    210
       83. Stanovení cukrů v lihovinách                                                          430
       84. Stanovení sušiny v nealkoholických nápojích refraktometricky                           50
       85. Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích, manometricky                    50
       86. Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích titrační metodou                200
       87. Stanovení kyselosti - titrovatelné kyseliny v nealkoholických nápojích                200
       88. Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích                                         310
       89. Stanovení cukru v nealkoholických nápojích                                            350
       90. Stanovení popela v nealkoholických nápojích                                           210
       91. Stanovení kyselosti kvasného octa                                                     170
       92. Stanovení etanolu v kvasném octě                                                      420
       93. Stanovení veškerého extraktu kvasného octa                                            270
       94. Stanovení popela v kvasném octě                                                       380
       95. Stanovení přímo redukujících cukrů v kvasném octě                                     470
       96. Stanovení sacharózy v kvasném octě                                                    530
       97. Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa                                          50
       98. Stanovení pevného podílu konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny      70
       99. Stanovení hmotnostního podílu ovoce v konzervárenských polotovarech a výrobcích        70
           z ovoce a zeleniny
      100. Stanovení obsahu rostlinných příměsí v konzervárenských polotovarech a výrobcích       70
           z ovoce a zeleniny
      101. Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny       210
      102. Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny        50
           refraktometricky
      103. Stanovení popela a jeho zásaditosti v konzervárenských polotovarech a výrobcích       350
           z ovoce a zeleniny
      104. Stanovení minerálních příměsí (písku) v konzervárenských polotovarech a výrobcích     420
           z ovoce a zeleniny
      105. Stanovení celkové kyselosti konzervárenských polotovarů z ovoce a zeleniny            200
      106. Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) v konzervárenských polotovarech        530
           a výrobcích z ovoce a zeleniny - metoda dle nařízení EK pod kódem E008
      107. Stanovení těkavých kyselin v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a      330
           zeleniny
      108. Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny      300
      109. Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a          440
           zeleniny
      110. Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových kondenzátech                                 1 820
      111. Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového kouře metodou spektrofotometrickou    2 260
      112. Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném tabáku a tabákových výrobcích       2 260
      113. Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření (hořlavost) fermentovaného tabáku a     200
           tabákových výrobků
      114. Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských výrobcích                              220
      115. Stanovení obsahu sušiny v mrazírenských výrobcích                                     210
      116. Stanovení chloridu sodného v mrazírenských výrobcích                                  220
      117. Stanovení obsahu rozpustných pevných látek v ovocných a zeleninových výrobcích -      150
           metodou refraktometrickou
      118. Stanovení popela nerozpustného v kyselině, v ovocných a zeleninových výrobcích        350
      119. Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových výrobků                                   200
      120. Stanovení relativní hustoty ovocných a zeleninových šťáv                              100
      121. Stanovení hodnoty pH ovocných a zeleninových šťáv                                     100
      122. Stanovení formolového čísla ovocných a zeleninových šťáv                              200
      123. Stanovení obsahu fosforu v ovocných a zeleninových šťávách metodou                  1 280
           spektrofotometrickou
      124. Enzymové stanovení obsahu kyseliny L-jablečné (L-malátu) v ovocných a zeleninových  1 700
           šťávách metodou spektrofotometrickou
      125. Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové v ovocných a zeleninových šťávách 1 700
           metodou spektrofotometrickou
      126. Spektrometrické stanovení obsahu prolinu v ovocných a zeleninových šťávách            950
      127. Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových šťávách metodou HPLC                1 080
      128. Enzymatické stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v ovocných a zeleninových šťávách  1 700
           metodou spektrofotometrickou
      129. Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a čokoládových cukrovinkách               3 700
      130. Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách    1 730
      131. Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách   1 180
      132. Stanovení obsahu vlhkosti škrobu sušením                                              140
      133. Stanovení obsahu vody v sušených jablkách                                             310
      134. Stanovení obsahu vody v sušených hruškách                                             310
      135. Stanovení obsahu vody v sušených broskvích                                            310
      136. Stanovení surového a beznikotinového         bezvodého kondenzátu kouře za použití          1 110
           rutinního analytického nakuřovacího přístroje
      137. Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových konzervách                          100
      138. Stanovení obsahu vody v drůbežích a zvěřinových konzervách                            210
      139. Stanovení obsahu chloridu sodného v drůbežích a zvěřinových konzervách                130
      140. Stanovení vody sušením u ryb, rybích výrobků a konzerv                                140
      141. Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a konzerv                                   100
      142. Stanovení hmotnosti obsahu u ryb, rybích výrobků a konzerv                             70
      143. Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných výrobcích                            360
      144. Stanovení pH u výrobků z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách                   100
      145. Stanovení obsahu chloridů ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách   180
      146. Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných výrobcích a masných konzervách a hotových    100
           jídlech v konzervách
      147. Stanovení popela u masa, masných výrobků a masných konzerv a hotových jídel           350
           v konzervách
      148. Stanovení obsahu chloridů v sýrech a tavených sýrových výrobcích                      230
      149. Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných výrobcích                              290
      150. Stanovení obsahu vody ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách       220
      151. Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a masných výrobcích metodou Volhardovou      220
      152. Stanovení sušiny v hotových jídlech a v polotovarech jídel                            220
      153. Stanovení chloridu sodného v hotových jídlech a v polotovarech jídel                  230
      154. Stanovení piperinu v pepři metodou spektrofotometrickou                             1 080
      155. Stanovení celkového obsahu capsanoidů a oleoresinů v chilli paprikách metodou HPLC  1 530
      156. Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu sušiny                                   220
      157. Stanovení vody v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech                            220
      158. Stanovení popela v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech                          210
      159. Stanovení obsahu chloridu sodného v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech         210
      160. Měření pH dehydratovaných výrobků a ochucovadel                                       100
      161. Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a ochucovadel                             120
      162. Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech                        950
      163. Kávové a cikorkové extrakty - stanovení obsahu sušiny v sušeném, kapalném extraktu    310
      164. Stanovení obsahu vlhkosti pražené mleté kávy (ztráta hmotnosti při 103°C)             220
      165. Stanovení obsahu sušiny hořčice                                                       210
      166. Stanovení popela hořčice                                                              210
      167. Stanovení písku v hořčici                                                             350
      168. Stanovení cukru v hořčici                                                             440
      169. Stanovení kyselosti hořčice                                                           100
      170. Stanovení tuku v hořčici                                                              500
      171. Stanovení chloridu sodného v hořčici                                                  120
      172. Stanovení vlhkosti a těkavých látek                                                   210
      173. Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků pro průmyslové použití při 20°C        100
      174. Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky                                         140
      175. Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou                                       1 080
      176. Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v lihu                                    310
      177. Zjišťování alkality lihu                                                               50
      178. Stanovení kyselosti lihu                                                              170
      179. Stanovení odparku lihu                                                                200
      180. Stanovení vitamínu D metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie-Stanovení       3 700
           cholekalciferolu (D3) a ergokalciferolu (D2).
      181. Stanovení vitamínu E metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie-Stanovení       1 700
           alfa, beta, gama, a delta-tokoferolů
      182. Stanovení obsahu síranů                                                               260
      183. Analýza methylesterů mastných kyselin plynovou chromatografií                       1 920
      184. Stanovení butylhydroxyanisolu (BHA) a butylhydroxytoluenu (BHT) - metoda plynové    2 460
           chromatografie
      185. Stanovení reziduí bromidů-Část 2: Stanovení anorganických bromidů                   2 290
      186. Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC - Stanovení beta-karotenu           1 990
      187. Stanovení patulinu v čiré a zakalené jablečné šťávě a protlaku - metoda HPLC        1 850
           s přečištěním na rozhraní kapalina/kapalina
      188. Stanovení ochratoxinu A v ječmeni a pražené kávě - Metoda HPLC s přečištěním na     7 360
           imunoafinitní kolonce
      189. Stanovení ochratoxinu A ve vínu a pivu - metoda HPLC s přečištěním na               7 360
           imunoafinitní kolonce
      190. Potraviny - stanovení aflatoxinu B1 a sumy aflatoxinů B1, B2, G1 a G2 v lískových   6 060
           oříšcích, burských oříšcích, pistáciích, fících a práškové Paprice - Metoda HPLC
           s postkolonovou derivatizací a s předčištěním a imunoafinitní kolonce
      191. Detekce ozářených potravin obsahujících tuk - analýza 2-alkylcyklobutanonů plynové  4 750
           chromatografie s hmotnostní detekcí
      192. Termoluminiscenční detekce ozářených potravin, ze kterých mohou být izolovány       4 990
           křemičité minerály
      193. Stanovení fumonisinů B1 a B2 v potravinách na bázi kukuřice - HPLC metoda           5 490
           s přečištěním na imunoafinitní kolonce
      194. Cigarety - stanovení obsahu vody v kouřových kondenzátech - metoda plynové            740
           chromatografie
      195. Stanovení celkového obsahu karotenoidů a obsahu jednotlivých frakcí karotenoidů     2 060
      196. Stanovení dusitanů v potravinách spektrofotometricky                                  560
      197. Zmrazené rybí tyčinky (rybí prsty), rybí porce a rybí filety obalované ve             100
           strouhance nebo těstíčku. Stanovení hmotnosti zmrazených rybích výrobků
      198. Stanovení 3-monochlorpropan-1,2-diolu (MCPD) v potravinách plynovou chromatografií  5 480
      199. Potraviny - stanovení neohesperidinu-dihydochalkonu metodou vysokoúčinné kapalinové 1 080
           chromatografie (HPLC)
      200. Stanovení obsahu dusičnanů metodou HPLC                                             1 130
      201. Stanovení vitamínu B1 metodou HPLC                                                  1 690
      202. Stanovení vitamínu B2 metodou HPLC                                                  1 690
      203. Tepelně opracované poživatiny v hermeticky uzavřených obalech. Stanovení pH           100
      204. Stanovení objemu ve spotřebitelském balení piva                                        70
      205. Stanovení objemu nápoje ve spotřebitelském balení                                      70
      206. Stanovení objemu spotřebitelského balení hotových jídel a polotovarů                   70
      207. Stanovení hmotnosti obsahu balíčků tabáku                                              70
      208. Stanovení hmotnosti v drůbežích a zvěřinových konzervách                               70
      209. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení hotových jídel a polotovarů         70
      210. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení kávovin                             70
      211. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení hořčice                             70
      212. Stanovení čisté hmotnosti zmrazeného ovoce a zeleniny                                  70
      213. Maso a masné výrobky - stanovení polyfosfátů                                          950
      214. Stanovení obsahu vody v sušeném ovoci                                                 310
      215. Stanovení obsahu sacharózy polarimetricky ve slazeném zahuštěném mléce                250
      216. Stanovení hustoty                                                                     160
      217. Cigarety - stanovení obsahu nikotinu v kouřových kondenzátech - metoda plynové      2 260
           chromatografie
      218. Jakost vod-Stanovení volného a celkového chloru kolorimetrickou metodou               460
      219. Potraviny s nízkým obsahem tuku - stanovení chlormequatu a mepiquatu-Metoda         3 650
           LC-MS/MS 
      220. Bezvodý mléčný tuk-Stanovení složení sterolů plynovou chromatografií (Rutinní       2 600
           metoda)
      221. Stanovení veškerých kyselin v lihovinách                                              170
      222. Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku (13C/12C) v cukrech ovocných šťáv -      2 620
           metoda izotopové hmotnostní spektrometrie
      223. Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku (13C/12C) v dužině ovocných šťáv -       2 620
           metoda izotopové hmotnostní spektrometrie
      224. Potraviny - stanovení vitamínu B6 metodou HPLC                                        690
      225. Metody zkoušení piva Část 10: stanovení hořkosti 620
      226. ZRUŠENO
      227. Potraviny - Stanovení siřičitanu - část 1: optimalizovaná Monier-Williamsova metoda   340
      228. Stanovení pH potravinářských přídatných látek                                         100
      229. Metoda stanovení látek extrahovatelných diethyletherem z potravinářských              330
           sulfonovaných organických barviv rozpustných ve vodě
      230. Metoda stanovení netěkavých látek v kyselině propionové (E 280)                       210
      231. Metody stanovení úbytku hmotnosti sušením dusitanu sodného (E 250)                    140
      232. Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství aldehydů v kyselině sorbové (E 200),    120
           sorbanu sodném, 236. draselném a vápenatém (E 201, E 202, E 203) a v kyselině
           propionové (E 280)
      233. Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství redukujících látek v mléčnanu sodném,    70
           draselném a vápenatém (E 325, E 326, E 327)
      234. Metoda stanovení těkavých kyselin         a důkazu vyššího než mezního množství               120
           dusičnanů v kyselině orthofosforečné (E 338) - pouze stanovení vyššího než
           mezního množství dusičnanů
      235. Metoda stanovení látek nerozpustných ve vodě přítomných v orthofosforečnanu sodném,   270
           disodném a trisodném a v orthofosforečnanu draselném, didraselném a tridraselném
           (E 339(i), E 339(ii), E 339(iii), E 340(i), E 340(ii), E 340(i))
      236. Stanovení sukralózy - metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie                 1 700
      237. Identifikace syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou TLC            780
      238. Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou HPLC            2 080
      239. Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou                 1 480
           spektrofotometrickou
      240. Stanovení karotenoidů v potravinách metodou spektrofotometrickou                    1 200
      241. Stanovení beta-karotenu v potravinách spektrofotometrickou metodou                  1 990
      242. Stanovení kyseliny p-hydroxybenzoové a jejích esterů v potravinách metodou HPLC       960
      243. Stanovení kyseliny sorbové a kyseliny benzoové v potravinách metodou HPLC             950
      244. Stanovení celkového oxidu siřičitého v potravinách metodou destilačně-titrační        320
      245. Stanovení oxidu siřičitého v potravinách metodou spektrofotometrickou               1 080
           s pararosanilinem
      246. ZRUŠENO
      247. Stanovení kyseliny mravenčí v potravinách metodou HPLC                              1 090
      248. Stanovení fosforu v potravinách metodou spektrofotometrickou                        1 280
      249. Stanovení theobrominu, kofeinu a theofylinu v potravinách metodou HPLC              1 160
      250. Stanovení kyseliny glutamové v potravinách metodou HPLC                             1 110
      251. Stanovení chininu metodou HPLC                                                      1 000
      252. Stanovení chininu metodou spektrofotometrickou                                        940
      253. Stanovení aromatických látek a alkaloidů v potravinách metodou GC                   2 000
      254. Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu a příbuzných aromatických látek         1 080
           v potravinách metodou HPLC
      255. Stanovení vitamínů rozpustných ve vodě v doplňcích stravy metodou HPLC              1 530
      256. Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou HPLC                                 1 600
      257. Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách metodou HPLC                            1 690
      258. Stanovení vitaminu B12 v potravinách metodou ELISA                                  3 000
      259. Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC                                       950
      260. Stanovení taurinu v potravinách metodou HPLC                                        1 400
      261. Stanovení specifických bílkovin a dalších antigenů v potravinách metodou ELISA      3 000
      262. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC AED                            2 470
      263. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC MSD                            1 390
      264. Stanovení anabolických steroidů v potravinách hmotnostní spektrometrií              3 400
      265. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení LC/MS                             3 430
      266. Stanovení obsahu vaječné bílkoviny v potravinách imunoenzymatickou metodou          3 000
      267. ZRUŠENO
      268. Stanovení dithiokarbamátů v potravinách metodou GC                                  2 570
      269. Stanovení kyseliny kyanovodíkové metodou destilačně titrační                          550
      270. Stanovení fosforovodíku v potravinách metodou GC                                    2 440
      271. Stanovení fenylmočovinových herbicidů v potravinách metodou GC                      2 240
      272. Stanovení pesticidů na bázi kvartérních aminů v potravinách kapalinovou             3 650
           chromatografií s MS detekcí
      273. Stanovení daminosidu v potravinách metodou GC                                       2 780
      274. Stanovení triazinových herbicidů v potravinách metodou GC                           2 280
      275. Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD                                      2 290
      276. Stanovení ovocného (zeleninového) podílu                                            6 270
      277. Stanovení refraktometrické sušiny vnesené rajčatovou surovinou                      5 500
      278. ZRUŠENO 
      279. ZRUŠENO 
      280. ZRUŠENO 
      281. ZRUŠENO
      282. Stanovení sumy dusičnanů a dusitanů v potravinách metodou FIA                       1 000
      283. Stanovení bromidů a dusitanů metodou HPLC                                           1 480
      284. Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků metodou GC                           1 680
      285. Stanovení N-nitrosaminů v potravinách metodou GC/TEA                                2 950
      286. Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC                                             1 980
      287. Stanovení polychlorovaných bifenylů a chlorovaných pesticidů v potravinách          2 640
           metodou GC
      288. Stanovení 1,3-dimethylamylaminu v doplňcích stravy metodou LC-MS/MS                 3 640
      289. Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách metodou HPLC                      6 060
      290. Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 metodou TLC (screening)                         2 500
      291. Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou HPLC                                5 610
      292. Stanovení sterigmatocystinu v potravinách metodou LC/MS                             5 890
      293. Stanovení ochratoxinu A metodou TLC (screening)                                       910
      294. Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou HPLC s využitím imunoafinitních       7 360
           (SPE) kolonek
      295. Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC                                       1 850
      296. Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou HPLC                               1 760
      297. Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC                                     950
      298. Stanovení chloraminu                                                                1 150
      299. Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC                                     1 390
      300. Detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách                                  2 000
      301. Identifikace stafylokokových enterotoxinů A, B, C, D a E v potravinách              3 000
      302. Detekce bacilových průjmových enterotoxinů v potravinách imuno-enzymatickou metodou 2 800
      303. Stanovení cukrů a celkového alkoholu ve víně                                          470
      304. Stanovení celkového alkoholu ve víně-výpočet                                           30
      305. Stanovení těkavých organických látek v potravinách metodou GC                       1 680
      306. Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC                                    5 610
      307. Stanovení ethylacetátu plynovou chromatografií                                        950
      308. Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách                                           140
      309. Stanovení veškerých kyselin v lihovinách                                              170
      310. Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a lihovinách                               1 500
      311. Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihovinách s vyšším obsahem         1 340
           těkavých složek
      312. Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihu a lihovinách s nízkým obsahem  1 340
           těkavých složek
      313. Stanovení furalů v lihu a lihovinách                                                1 500
      314. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové          14 860
           skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení 
           přídavku cukrů do produktů vinné révy
      315. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C)    10 440
           v ethanolu pomocí Hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení
           přídavku cukrů do produktů vinné révy
      316. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O (vyjádřeného jako delta 18O)    2 910
           ve vodě pomocí hmotnostní (spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení
           přídavku vody do produktů vinné révy ekvilibrační metodou
      317. Stanovení (beta-laktoglobulinu v potravinách imuno-enzymatickou metodou             2 500
      318. Stanovení arašídů v potravinách imuno-enzymatickou metodou                          2 500
      319. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C vyjádřeného jako delta 13C)     22 560
           v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a poměru
           stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí
           nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR)- stanovení přídavku cukrů do produktů
           vinné révy
      320. Stanovení složení u čokoládových cukrovinek                                            70
      321. Stanovení markérů pro odhalení falšování vína přídavkem syntetického glycerolu      5 650
      322. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O (vyjádřeného jako delta 18O)    2 910
           ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení
           původu vody v ovocných a zeleninových šťávách
      323. Stanovení kyseliny aristolochové v potravinách                                        950
      324. Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách metodou ELISA                              2 500
      325. Identifikace druhů mas v potravinách imuno-enzymatickou metodou                     3 500
      326. Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny přepočtem přes 3-methylhistidin            1 210
      327. ZRUŠENO
      328. Stanovení provařenosti masných výrobků                                                160
      329. Stanovení obsahu masa                                                               6 180
      330. Stanovení obsahu masa v rybách a rybích výrobcích                                   1 430
      331. Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC                                     1 200
      332. Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených výrobků                                100
      333. Stanovení volné vody u zabité drůbeže                                                  50
      334. Stanovení složení mrazírenských výrobků - jedna složka                                         70
      335. Stanovení složení mrazírenských výrobků - 2-5 složek                                  350
      336. Stanovení složení mrazírenských výrobků - 6 a více složek                             500
      337. Stanovení methanolu a těkavých látek v lihovinách                                   1 340
      338. Stanovení obsahu vody v tabáku destilační metodou                                     480
      339. Stanovení šířky řezu a hmotnostního podílu tabákových částic v tabákových výrobcích   410
      340. Stanovení vody v tabákových výrobcích metodou vážkovou                                160
      341. Stanovení obsahu sojové bílkoviny v potravinách ELISA metodou                       3 000
      342. Stanovení kolagenu v masných výrobcích výpočtem přes 4- hydroxyprolin               1 810
      343. Stanovení markerových sacharidů v potravinách po předčištění na SPE kolonkách       2 700
           metodou iontové HPLC
      344. Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů v potravinách metodou HPLC      950
      345. Stanovení spektra cukrů v medu                                                      1 300
      346. Stanovení tuku po hydrolýze na zařízení SOXTEC 1026                                   360
      347. Stanovení tuku přímou extrakcí na zařízení SOXTEC 1026                                220
      348. Stanovení mastných kyselin v tucích a olejích metodou GC                            1 920
      349. Stanovení sterolů v potravinách metodou GC                                          2 600
      350. Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC                                    2 600
      351. Stanovení dusíku v potravinách                                                        590
      352. Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v potravinách                                610
      353. Stanovení odrůdové jednotnosti a pravosti brambor pomocí polyakrylamidové           2 540
           elektroforézy
      354. Stanovení celkové potravinové vlákniny enzymaticko - gravimetrickou metodou         3 500
      355. Stanovení spektra volných aminokyselin metodou HPLC                                 2 670
      356. Stanovení jedné aminokyseliny metodou HPLC                                          1 110
      357. Stanovení soli                                                                        220
      358. Stanovení organických kyselin v potravinách metodou HPLC                            1 400
      359. Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové metodou HPLC                                 950
      360. Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru a xanthophylesteru v potravinách       2 060
           metodou spektrofotometrickou
      361. Stanovení vybraných parametrů piva pomocí automatického analyzátoru                   560
      362. Stanovení kyselosti                                                                   160
      363. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení, obsahu pevných a tekutých          70
           částí, hmotnostního podílu složek, odkapaného podílu, náplně výrobku, objemu 
           obsahu spotřebitelského balení nebo počtu tablet ve spotřebitelském balení
      364. Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech                                          200
      365. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem                                     50
      366. Stanovení složení nesourodých potravin - makroskopický rozbor                         250
      367. Stanovení složení nesourodých potravin - mikroskopický rozbor                         330
      368. Stanovení cizorodé příměsi v potravinách                                              250
      369. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem (voda, tuk, popel, bílkoviny)    1 580
      370. Stanovení triacylglycerolů v potravinách metodou GC                                 3 700
      371. Stanovení obsahu kakaového prášku                                                   2 780
      372. Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou HPLC                            1 400
      373. Olivový olej-spektrofotometrická stanovení K270 po úpravě oxidem hlinitým             940
      374. Identifikace původu anthokyanů metodou "fingerprinting chromatography"              2 640
      375. Stanovení tryptamidu kyseliny lignocerové (LAT) v kakau a výrobcích z kakaa         1 600
      376. Stanovení těkavých kyselin titračně po destilaci - ovocná vína, ostatní vína,         310
           sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje
      377. Stanovení přípravků určených na léčbu erektilní dysfunkce v doplňcích stravy        1 800
           metodou HPLC
      378. Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů v potravinách metodou         1 600
           iontové chromatografie s pulzní ampérometrickou detekcí
      379. Stanovení T-2 a HT-2 toxinů v potravinách kapalinovou chromatografií                5 750
      380. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C)    10 440
           v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení
           botanického původu lihu v lihovinách
      381. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové          14 860
           skupině ethanolupomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR - stanovení
           botanického původu lihu v lihovinách
      382. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C)    22 560
           v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení
           poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu
           pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení botanického původu
           lihu v lihovinách
      383. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie 11 020
           izotopových poměrů (IRMS)
      384. Stanovení 2,4,6-trichloranisolu ve víně plynovou chromatografií s MS detekcí        6 480
      385. Průkaz rostliny rodu Echinacea pomocí kapalinové chromatografie                     3 000
      386. Stanovení sukralosy v potravinách metodou iontové chromatografie s pulzní           1 600
           ampérometrickou detekcí
      387. Stanovení škrobu a částečně hydrolyzovaného škrobu v potravinách                    1 700
           enzymaticko-spektrofotometrickou metodou
      388. Stanovení koenzymu Q10 v potravních doplňcích metodou HPLC                          1 600
      389. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem (voda, tuk, popel, bílkoviny,    5 080
           vláknina)
      390. Stanovení obsahu alkoholu pyknometricky po destilaci - ovocná vína, ostatní vína,     350
           sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje
      391. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách                                               210
      392. Stanovení oxidu siřičitého titračně - ovocná vína, ostatní vína, sladová vína,        140
           medovina, ostatní alkoholické nápoje
      393. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C)     3 390
           v medu a v proteinu izolovaného z medu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových
           poměrů (IRMS)-stanovení přídavku C4-cukrů do medu
      394. Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS s detekcí GC/MS                  4 130
      395. Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS s detekcí LC-MS/MS               4 110
      396. Stanovení mykotoxinů v potravinách metodou LC-MS/MS                                 4 900
      397. Potraviny - Stanovení vitamínu B6 (včetně jeho glykosilovaných forem) metodou HPLC  2 100
      398. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové          14 860
           skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení
           botanického původu cukru v ovocných šťávách
      399. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C)    10 440
           v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení
           botanického původu cukrů ve fermentovaných ovocných šťávách a přírodních
           sladidlech 
      400. Stanovení cukrů ve víně a moštech metodou HPLC s refraktometrickou detekcí          1 250
      401. Stanovení cukrů metodou HPLC s refraktometrickou detekcí                            1 250
      402. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C)    22 560
           v ethanolu izolovaného z fermentovaných ovocných šťáv pomocí hmotnostní
           spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a poměru stabilních izotopů vodíku D/H
           na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance
           (SNIF-NMR) - stanovení botanického původu cukru v ovocných šťávách
      403. Průkaz rostliny Aloe v nápojích na základě stanovení antrachinonů metodou LC/MS     3 200
      404. Stanovení alkality nealkoholických nápojů titračně                                    210
      405. Kvalitativní průkaz fermentované červené rýže s použitím screeningové (HPLC-DAD)    3 800
           a konfirmační (LC-MS) metody
      406. Stanovení pyrofeofytinu v olivových olejích metodou HPLC                            1 400
      407. Stanovení polyfenolů v pivu spektrofotometrickou metodou                              620
      408. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C)     2 984
           v CO2 šumivých vín - detekce exogenního CO2 v šumivých vínech
      409. Stanovení amitrazu v potravinách rostlinného původu metodou plynové                 2 810
           chromatografie s MS detekcí
      410. Stanovení ztráty sušením v přídatných látkách                                         140
      411. Mléčné výrobky a potraviny na bázi mléka - stanovení obsahu tuku vážkovou metodou     360
           dle Weibull-Berntropa (Referenční metoda)
      412. Stanovení sibutraminu v doplňcích stravy metodou HPLC                               2 400
      413. ZRUŠENO
      414. Stanovení celkového alkoholu v moštech výpočtem (skutečný alkohol, glukóza,           970
           fruktóza)
      415. Stanovení glyphosatu, ethephonu, chloristanů a chlorečnanů v potravinách            3 990
           rostlinného původu metodou LC - MS/MS
      416. Stanovení natamycinu ve víně metodou kapalinové chromatografie s detektorem           140
           diodového pole
      417. ZRUŠENO 
      418. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O a poměru stabilních izotopů    25 470
           uhlíku 13C/12C (vyjádřených jako delta 18O a delta 13C) ve vodě a ethanolu
           produktů révy vinné metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS)
           a průkaz geografického původu vín a částečně zkvašených moštů s deklarovaným
           původem ČR         dopočtem z naměřených hodnot 
      419. Stanovení neotamu v potravinách metodou HPLC/UV VIS/DAD                             1 400
      420. Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS s detekcí GC/MS          3 055
      421. Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS s detekcí a LC-MS/MS     3 030
      422. Stanovení dithiokarbamátů a jejich degradačních produktů v dětské výživě            3 650
           metodou LCMS/MS
      423. Stanovení přetlaku sycených nápojů                                                    100
      424. Průkaz vaječné bílkoviny ve víně imuno-enzymatickou metodou soupravou               3 000
           Ridascreen Fast Ei/Egg Protein (R-Biopharm)
      425. Průkaz lysozymu ve víně imuno-enzymatickou metodou soupravou Ridascreen Fast        3 000
           Lysozym (R-Biopharm)
      426. Průkaz kaseinu ve víně imuno-enzymatickou metodou soupravou Ridascreen Fast         3 000
           Casein (R-Biopharm)
      427. Stanovení esterů 3-monochlorpropandiolu a esterů glycidolu v rostlinných olejích    6 080
           a ztužených tucích metodou GC/MS
      428. Stanovení opiových alkaloidů v máku metodou LC-MS/MS                                4 460
      429. Stanovení 3-monochlorpropandiolu v sójové omáčce metodou GC/MS                      5 270
      430. Stanovení mléčné bílkoviny v potravinách imuno-enzymatickou metodou                 2 500
      431. Stanovení 2-propanolu v lihovinách plynovou chromatografií s FID detekcí            1 340
      432. Stanovení sterolů v olivových olejích metodou plynové chromatografie                3 100
      433. Stanovení stigmastadienů metodou GC v rostlinných olejích                           3 100
      434. Stanovení sterolů v másle metodou kapilární plynové chromatografie (GC)             2 600
      435. Detekce přítomnosti cizího tuku v mléčném tuku stanovením triacylglycerolů          3 700
           metodou plynové chromatografie
      436. Stanovení methylesterů mastných kyselin metodou plynové chromatografie              1 920
           v olivových olejích
      437. Spektrofotometrická stanovení v UV oblasti (K232, K270, delta K) v olivovém oleji     560
      438. Stanovení sušiny refraktometricky v produktech z rajčat                                50
      439. Stanovení celkové kyselosti v produktech z rajčat                                     200
      440. Stanovení těkavých kyselin v produktech z rajčat                                      330
      441. Stanovení obsahu cukru v produktech z rajčat                                          440
      442. Stanovení pH v produktech z rajčat                                                    100
      443. Stanovení obsahu chloridů v produktech z rajčat                                       180
      444. Stanovení volných mastných kyselin v olivových olejích                                210
      445. Stanovení peroxidového čísla v olivových olejích                                      420
      446. Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných likérech spektrofotometrickou       1 280
           metodou
      447. Stanovení extraktu ve víně                                                            100
      448. Stanovení popela ve víně                                                              390
      449. Stanovení hustoty vína                                                                160
      450. Stanovení alkoholu ve víně - pyknometricky                                            350
      451. Stanovení celkové kyselosti vína                                                      100
      452. Stanovení těkavých kyselin ve víně                                                    210
      453. Stanovení oxidu siřičitého ve víně                                                    140
      454. Stanovení pH vína                                                                     100
      455. Stanovení alkality popela ve víně                                                     100
      456. Stanovení sušiny v produktech z rajčat                                                210
      457. Stanovení obsahu alkoholu                                                             350
      458. Stanovení těkavých látek a methanolu v lihovinách                                   1 340
      459. Alkohol - pomocí hydrostatických vah                                                  500
      460. Stanovení obsahu alkoholu s použitím hydrostatických vah po destilaci                 500
      461. Stanovení obsahu alkoholu v % objemových v lihovinách                                 500
      462. Metody pro stanovení jakosti cukru - stanovení barvy v roztoku                        220
      463. Glycyrrhizová kyselina - stanovení glycyrrhizové kyseliny vysokoúčinnou kapalinovou 1 080
           chromatografií
      464. Refraktometrické stanovení obsahu cukru v hroznových moštech, zahuštěných             150
           hroznových moštech a rektifikovaných moštových koncentrátech
      465. Stanovení celkového suchého extraktu lihovin gravimetricky                            210
      466. Stanovení redukujících látek ve víně a moštech                                        520
      467. Stanovení oxidu siřičitého ve víně titračně po destilaci                              440
      468. Stanovení oxidu siřičitého po destilaci - ovocná vína, ostatní vína, sladová vína,    440
           medovina, ostatní alkoholické nápoje, lihoviny
      469. Stanovení přetlaku šumivých a perlivých vín                                           100
      470. Stanovení glukózy a fruktózy ve víně enzymaticky                                      470
      471. Stanovení kyseliny citrónové ve víně enzymaticky                                      490
      472. Stanovení suchého rozpustného zbytku v produktech zpracovaných z ovoce a zeleniny     150
           pomocí refraktometrie
      473. ZRUŠENO
      474. Simultánní stanovení kyseliny L askorbové a D-iso-askorbové ve víně metodou         1 650
           HPLC s UV detekcí
      475. Stanovení poměru voda/bílkoviny                                                       830
      476. Stanovení síranů ve víně gravimetricky                                                590
      477. Stanovení ethylacetátu ve víně plynovou chromatografií s detekcí FID                2 070
      478. Stanovení metanolu ve víně plynovou chromatografií s detekcí FID                    2 070
      479. Stanovení vlhkosti, refraktometrická metoda                                           150
      480. Stanovení elektrické vodivosti                                                        150
      481. pH a volná kyselost                                                                   220
      482. Stanovení hydroxymethylfurfuralu metodou HPLC s UV detekcí                          1 130
      483. Stanovení nerozpustných látek gravimetricky                                           200
      484. Stanovení aktivity diastázy dle Phadebase                                             630
      485. Stanovení maltosy, sacharózy a D-glukózy ve víně enzymaticky se                       940
           spektrofotometrickou detekcí
      486. Stanovení velikosti písma na obalech                                                  180
      487. Enzymatické stanovení obsahu škrobu HPLC                                            1 960
      488. Stanovení čisté svalové bílkoviny                                                   2 420
      489. Stanovení zpolymerovaných triacylglycerolů v tucích metodou HPLC                    1 720
      490. Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou LC-MS                           3 100
      491. Stanovení tropanových alkaloidů v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS   4 360
      492. Stanovení amygdalinu v potravinách metodou HPCL/UV_VIS/DAD                          1 300
      493. Stanovení enzymů v potravinách metodou polyakrylamidové gelové elektroforézy        2 570
      494. Stanovení aktivity papainu v potravinách pHmetricky                                 3 805
      495. Stanovení aktivity trypsinu v potravinách spektrofotometricky                       2 640
      496. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v potravinách proteomickou     3 495
           analýzou s využitím LC-MS/MS
      497. Stanovení mikrocystinů v doplňcích stravy metodou LC-MS/MS                          2 390
      498. Stanovení obsahu katechinů v čaji metodou HPLC                                      1 990
      499. Stanovení kyseliny citrónové ve víně s využitím multiparametrického automatického     360
           analyzátoru a enzymatického setu
      500. Stanovení cukrů (glukóza a fruktóza) s využitím multiparametrického automatického     360
           analyzátoru a enzymatického setu
      501. Rozlišení orálního a žvýkacího tabáku                                                 420
      502. Stanovení plochy spotřebitelského balení                                              310
      503. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích                               160
      504. Stanovení ekvivalentů kakaového másla v čokoládě metodou GC/FID                     5 170
      505. Stanovení citrininu v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS               3 950
      506. Stanovení kanabinoidů v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS             3 950
      507. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v mléce a mléčných             3 490
           výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS 
      508. Stanovení a identifikace charakteristických rostlinných proteinů v masných          3 490
           výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS 
      509. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O (vyjádřeného jako delta 18O)    4 870
           ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení
           přídavku vody do produktů vinné révy pyrolýzou vody izolované z produktů vinné
           révy 
      510. Stanovení gama-laktonů pro odhalování falšování vína přídavkem syntetického         9 610
           aroma chirální plynovou chromatografií s MS detekcí 
      511. Stanovení obsahu hořčice v potravinách imunoenzymatickou metodou                    2 890
      512. Celkový obsah cukrů v lihovinách                                                    1 180
      513. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů tvrdé pšenice v mouce a        3 410
           těstovinách proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS 
      514. Výpočet poměru nebo procentuálního zastoupení                                          50
      515. Stanovení mléčné sušiny dopočtem z naměřených hodnot                                7 080
      516. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách                                               290
      517. Imunoenzymatická         detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách (vč. dialýzy)   3 310
      518. Stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách metodou UHPLC s UV detekcí           1 130
      519. Stanovení hmotnosti a objemu hotových jídel a nápojů a hmotnostního podílu             70
           jednotlivých složek hotových jídel 
      520. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta 13C)     6 470
           ve složkách medu (sacharidy) pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů
           (LC-IRMS) - průkaz přídavku C3 a C4 cukrů do medu 
      521. Multielementární analýza vína metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně           1 970
           vázaným plazmatem 
      522. Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem       1 970
           v potravinách a nápojích 
      523. Stanovení celkového obsahu přírodních barviv (ASTA Color) v paprice metodou         1 080
           spektrofotometrickou 
      524. Stanovení hustoty lihovin                                                             160
      --------------------------------------------------------------------------------------------------
      
      
      Příloha 2
      Senzorické rozbory
       
              Rozbor                                                                            Výše    
                                                                                               náhrady  
                                                                                               nákladů  
                                                                                                v Kč    
      --------------------------------------------------------------------------------------------------
      1. Senzorické hodnocení jednoho znaku u jednoho vzorku                                     70   
      
      2. Senzorické hodnocení jednoho znaku u jednoho vzorku po mechanické nebo tepelné úpravě   140
      
      3. Senzorické hodnocení více znaků jednoho vzorku bez mechanické nebo tepelné úpravy       350
                 
      4. Senzorické hodnocení více znaků jednoho vzorku s mechanickou nebo tepelnou úpravou      420  
                 
      5. Posouzení označování potravin a výrobků na obalu, včetně posouzení funkčnosti obalu     70
      --------------------------------------------------------------------------------------------------
      
      Příloha 3
      Kalkulační vzorec
       
      náklady v Kč = a + b x c 
       
      kdy 
       
      a = spotřeba materiálu vyjádřená v Kč (týká se přímých materiálních nákladů) 
       
      b = počet hodin práce 
       
      c = náklady na 1 hodinu práce, které zahrnují 
       
          1. mzdové a režijní náklady 
       
          2. náklady na spotřebovanou energii použitých přístrojů 
      Vybraná ustanovení novel
      Čl.II vyhlášky č. 396/2016 Sb.
      Přechodné ustanovení
      Výše náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce ze vzorků odebraných přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky se stanoví podle vyhlášky č. 132/2015 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky.
      Čl.II vyhlášky č. 129/2019 Sb.
      Přechodné ustanovení
      Výše náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce ze vzorků odebraných přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky se stanoví podle vyhlášky č. 132/2015 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky.

      Novinky v eshopu

      Online konference

      • 08.12.2023Novinky v soutěžním právu (online - živé vysílání) - 8.12.2023
      • 15.12.2023Aktuální otázky rodinného práva (online - živé vysílání) - 15.12.2023

      Online kurzy

      • Zvlášť zranitelná oběť „aneb jak jí můžeme z pozice zmocněnce pomoci“
      • Aktuality z práva veřejných zakázek (říjen 2023)
      • Aktuality z práva veřejných zakázek (srpen 2023)
      • Aktuality z práva veřejných zakázek (červenec 2023)
      • Aktuality z práva veřejných zakázek (červen 2023)
      Lektoři kurzů
      JUDr. Tomáš Sokol
      JUDr. Tomáš Sokol
      Kurzy lektora
      JUDr. Martin Maisner, Ph.D., MCIArb
      JUDr. Martin Maisner, Ph.D., MCIArb
      Kurzy lektora
      Mgr. Marek Bednář
      Mgr. Marek Bednář
      Kurzy lektora
      Mgr. Veronika  Pázmányová
      Mgr. Veronika Pázmányová
      Kurzy lektora
      Mgr. Michaela Riedlová
      Mgr. Michaela Riedlová
      Kurzy lektora
      JUDr. Jindřich Vítek, Ph.D.
      JUDr. Jindřich Vítek, Ph.D.
      Kurzy lektora
      Mgr. Michal Nulíček, LL.M.
      Mgr. Michal Nulíček, LL.M.
      Kurzy lektora
      JUDr. Ondřej Trubač, Ph.D., LL.M.
      JUDr. Ondřej Trubač, Ph.D., LL.M.
      Kurzy lektora
      JUDr. Jakub Dohnal, Ph.D., LL.M.
      JUDr. Jakub Dohnal, Ph.D., LL.M.
      Kurzy lektora
      JUDr. Tomáš Nielsen
      JUDr. Tomáš Nielsen
      Kurzy lektora
      všichni lektoři

      Magazíny a služby

      • EPRAVO.CZ Magazine 2023
      • Monitoring judikatury (24 měsíců)
      • Monitoring judikatury (12 měsíců)
      • Monitoring judikatury (6 měsíců)

      Nejčtenější na epravo.cz

      • 24 hod
      • 7 dní
      • 30 dní
      • DIP praktické otázky a odpovědi ohledně nového spoření na penzi
      • Vyvlastnění nemovitosti s duplicitním zápisem vlastnického práva
      • Právo na víkend - týden v české justici očima šéfredaktora
      • Amortizace vozů z pohledu škodní události
      • Možnost zpeněžení předmětu zadržovacího práva v řízení o soudním prodeji zástavy
      • Právní základ každého startupu
      • Elektronické pracovněprávní dokumenty po novele zákoníku práce
      • Prokura v současné judikatuře a její aplikační praxe
      • Elektronické pracovněprávní dokumenty po novele zákoníku práce
      • Prokura v současné judikatuře a její aplikační praxe
      • DIP praktické otázky a odpovědi ohledně nového spoření na penzi
      • Vyvlastnění nemovitosti s duplicitním zápisem vlastnického práva
      • Fyzická osoba jako poskytovatel zajištění podnikatelského úvěru – jedná jako podnikatel nebo spotřebitel?
      • 10 otázek pro … Lucii Hrdou
      • Amortizace vozů z pohledu škodní události
      • Jaké výhody v předpisech zaměstnavatele po novele zákoníku práce?
      • Dohody nejen ve světle novely zákoníku práce
      • Delší dovolená nebo příspěvek na stravování?
      • Právnická firma roku 2023
      • Smluvní pokuta (po novu) v kontextu dalších aktuálních rozhodnutích Nejvyššího soudu
      • Promlčení pohledávky na zaplacení faktury
      • Českou republiku čeká transpozice další evropské směrnice v oblasti pracovního práva
      • Elektronické pracovněprávní dokumenty po novele zákoníku práce
      • Aktuální trendy ESG reportů

      Pracovní pozice

      Soudní rozhodnutí

      Daň z přidané hodnoty (exkluzivně pro předplatitele)

      Úrok z vratitelného přeplatku (§ 155 odst. 5 daňového řádu) vzniká jako pohledávka daňového subjektu vůči státu a předepisuje se na osobní daňový účet v zákonem stanovené...

      Daň z příjmu (exkluzivně pro předplatitele)

      Poskytuje-li výrobce zboží peněžní odměny pro zaměstnance svých obchodních partnerů za prodej zboží určité značky v souvislosti s výkonem jejich závislé činnosti (program...

      Pobyt cizinců (exkluzivně pro předplatitele)

      Závazné stanovisko správního orgánu o možnosti vycestování cizince, tedy o tom, že mu v zemi původu nehrozí skutečné nebezpečí ve smyslu § 179 odst. 1 zákona č. 326/1999 Sb., o...

      Provoz na pozemních komunikacích

      Ustanovení § 125c odst. 1 písm. a) bodu 2 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, je nutno vykládat s ohledem na jeho smysl a účel tak, aby přehnaně přísný...

      Veřejné zdravotní pojištění (exkluzivně pro předplatitele)

      Při rozhodování o výjimečné úhradě zdravotní služby jinak ze zdravotního pojištění nehrazené (§ 16 zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění) musí zdravotní...

      Hledání v rejstřících

      • mapa serveru
      • o nás
      • reklama
      • podmínky provozu
      • kontakty
      • publikační podmínky
      • FAQ
      • obchodní a reklamační podmínky
      • Ochrana osobních údajů - GDPR
      • Nastavení cookies
      100 nej
      © EPRAVO.CZ, a.s. 1999-2023, ISSN 1213-189X      developed by Actimmy
      Provozovatelem serveru je EPRAVO.CZ, a.s. se sídlem Dušní 907/10, Staré Město, 110 00 Praha 1, Česká republika, IČ: 26170761, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze pod spisovou značkou B 6510.
      Automatické vytěžování textů a dat z této internetové stránky ve smyslu čl. 4 směrnice 2019/790/EU je bez souhlasu EPRAVO.CZ, a.s. zakázáno.

      Jste zde poprvé?

      Vítejte na internetovém serveru epravo.cz. Jsme zdroj informací jak pro laiky, tak i pro právníky profesionály. Zaregistrujte se u nás a získejte zdarma řadu výhod.


      Protože si vážíme Vašeho zájmu, dostanete k registraci dárek v podobě unikátního video tréningu od jednoho z nejznámějších českých advokátů a rozhodců JUDr. Martina Maisnera, Ph.D., MCIArb, a to "Taktika vyjednávání o smlouvách".


      Registrace je zdarma, k ničemu Vás nezavazuje a získáte každodenní přehled o novinkách ve světě práva.


      Vaše data jsou u nás v bezpečí. Údaje vyplněné při této registraci zpracováváme podle podmínek zpracování osobních údajů



      Nezapomněli jste něco v košíku?

      Vypadá to, že jste si něco zapomněli v košíku. Dokončete prosím objednávku ještě před odchodem.


      Přejít do košíku


      Vaši nedokončenou objednávku vám v případě zájmu zašleme na e-mail a můžete ji tak dokončit později.