epravo.cz

Přihlášení / registrace

Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se


Zapomenuté heslo
    Přihlášení / registrace
    • ČLÁNKY
      • občanské právo
      • obchodní právo
      • insolvenční právo
      • finanční právo
      • správní právo
      • pracovní právo
      • trestní právo
      • evropské právo
      • veřejné zakázky
      • ostatní právní obory
    • ZÁKONY
      • sbírka zákonů
      • sbírka mezinárodních smluv
      • právní předpisy EU
      • úřední věstník EU
    • SOUDNÍ ROZHODNUTÍ
      • občanské právo
      • obchodní právo
      • správní právo
      • pracovní právo
      • trestní právo
      • ostatní právní obory
    • AKTUÁLNĚ
      • 10 otázek
      • tiskové zprávy
      • vzdělávací akce
      • komerční sdělení
      • ostatní
      • rekodifikace TŘ
    • Rejstřík
    • E-shop
      • Online kurzy
      • Online konference
      • Záznamy konferencí
      • EPRAVO.CZ Premium
      • Konference
      • Monitoring judikatury
      • Publikace a služby
      • Společenské akce
      • Advokátní rejstřík
      • Partnerský program
    • Předplatné

    Vyhláška Ministerstva zemědělství ze dne 30. března 2000, kterou se mění vyhláška Ministerstva zemědělství č. 327/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

    Sbírka:  89/2000 | Částka:  30/2000
    20.4.2000

    Celé znění předpisu ve formátu PDF ke stažení ZDE

    89

    VYHLÁŠKA
    Ministerstva zemědělství
    ze dne 30. března 2000,
    kterou se mění vyhláška Ministerstva zemědělství č. 327/1997 Sb., kterou se provádí § 18
    písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně
    a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy
    a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich


          Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, (dále jen ,,zákon") pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich:


    Čl. I

          Vyhláška č. 327/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich, se mění takto:

          1.  V § 1 se na konci písmene v) čárka zrušuje a doplňují se slova ,,nebo při bourání masa,".

          2.  V § 3 se na konci písmene g) tečka nahrazuje čárkou a doplňuje se písmeno h), které zní:
    ,,h)
    u mletého masa baleného se označí maximální obsah tuku v hmotnostních procentech.".

          3.  V § 4 odst. 2 písm. c) se za slovo ,,skopců" vkládá slovo ,, , kůzlat".

          4.  § 5 včetně nadpisu zní:


    ,,§ 5

    Technologické požadavky

          (1)  Po porážce musí být maso zchlazeno nejpozději do 48 hodin ve všech částech s výjimkou krve, drůbeže, králíků a trvale udržováno při teplotě, která není vyšší než
    plus 7°C u výsekového masa,
    plus 3°C u drobů,
    plus 2°C u mletého masa baleného.

          (2)  Po vytěžení musí být krev zchlazena nejpozději do 3 hodin na teplotu, která není vyšší než plus 3°C.

          (3)  Po porážce musí být maso drůbeže a králíků zchlazeno nejpozději do 2 hodin a u těžkých krůt do 12 hodin a trvale udržováno ve všech jeho částech při teplotě, která není vyšší než plus 4°C.

          (4)  S masem se nesmějí provádět jakékoli úkony vedoucí k obnovení zdání jeho čerstvosti.".

          5.  V § 6 odst. 2 se slova ,,nejvýše +12°C" nahrazují slovy ,,nejvýše plus 12°C".

          6.  V § 7 odstavec 2 zní:

          ,,(2)  Krev určenou pro potravinářské účely lze uvádět do prodeje nejpozději do 24 hodin po vytěžení, a to spotřebitelsky balenou v nepropustných, odolných obalech a zchlazenou na plus 2°C.".

          7.  V § 8 odst. 3 se za slovo ,,skot," vkládá slovo ,,koně,".

          8.  V § 10 písm. j) se za slovo ,,bez" vkládá slovo ,,bílkoviny".

          9.  V § 10 se na konci tečka nahrazuje čárkou a doplňuje se písmeno k), které zní:
    ,,k)
    dílem rovnoměrně promíchaná směs technologicky opracovaných surovin, látek určených k aromatizaci a pomocných látek v množství stanovených recepturou.".

          10.  V § 12 odstavec 5 zní:

          ,,(5)  Pokud je v názvu výrobku použito slovního základu nebo slova ,,šunka", musí být označen minimální obsah čistých svalových bílkovin.".

          11.  V § 14 odst. 1 se slovo ,,rovnoměrně" zrušuje.

          12.  V § 17 odst. 2 se slova ,,nejdéle po dobu 2 hodin" nahrazují slovy ,,po dobu přepravy" a číslice ,,3" se nahrazuje číslicí ,,2" .

          13.  V § 18 se na konci tečka nahrazuje čárkou a doplňuje se písmeno e), které zní:
    ,,e)
    rybím polotovarem tepelně neopracované nebo částečně tepelně opracované maso nebo směsi mas z ryb nebo vodních živočichů a dalších surovin, přídatných a pomocných látek a látek určených k aromatizaci, určené k tepelné kuchyňské úpravě.".


          14.  V § 20 se doplňuje odstavec 4, který zní:

          ,,(4)  Na obalu výrobku musí být uveden údaj o tom, že při zpracování výrobku z ryb a ostatních vodních živočichů byla použita jiná svalovina než celistvá, zejména drcená nebo mělněná.".

          15.  V § 23 odst. 3 se slova ,,skladovat a přepravovat" nahrazují slovy ,,uvádět do oběhu".

          16.  V § 23 odstavec 4 zní:

          ,,(4)  Polotovary z ryb a ostatních vodních živočichů je povoleno prodávat pouze balené nebo zabalené.".

          17.  V § 23 se doplňují odstavce 5 a 6, které znějí:

          ,,(5)  Na obalu výrobků se kromě údajů uvedených v bodě 1 uvede, zda se jedná o ryby kuchané, částečně kuchané nebo nekuchané.

          (6)  Uzené ryby se nesmí uvádět do oběhu nekuchané vakuově balené.".

          18.  V § 24 písm. a) se za slovo ,,čištěná" vkládá odkaz na poznámku pod čarou č. 1).

          19.  V § 24 písm. e) se za slovo ,,ocet" vkládají slova ,,a případně jiné okyselující přísady".

          20.  V § 26 odst. 2 se za slovo ,,podskupiny" doplňují slova ,,podle přílohy č. 8".

          21.  V § 26 se doplňuje odstavec 7, který zní:

          ,,(7)  U balených majonéz jsou hmotnostní odchylky uvedeny v příloze č. 10.".

          22.  V § 28 se odstavec 2 zrušuje a zároveň se zrušuje označení odstavce 1.

          23.  V § 29 se vkládají odstavce 4 a 5, které znějí:

          ,,(4)  Minimální trvanlivost čerstvých vajec je 28 dnů od data snášky. Datum prodeje čerstvých vajec je nejpozději 7 dnů před uplynutím data minimální trvanlivosti.

          (5)  Vejce uváděná do oběhu musí odpovídat požadavkům stanoveným zvláštními právními předpisy.1)".

    Dosavadní odstavce 4 až 6 se označují jako odstavce 6 až 8.

          24.  V příloze č. 4 se řádek ,,Konzerva" zrušuje.

          25.  V příloze č. 5 sloupci ,,Charakteristika a technologické požadavky" řádku ,,Trvanlivé" se slovo ,,charakeristických" nahrazuje slovem ,,charakteristických".

          26.  Příloha č. 6 zní:




    ,,Příloha č. 6 k vyhlášce č. 327/1997 Sb.








    Členění na druhy, skupiny a podskupiny


    Druh
    Skupina
    Podskupina
    rybysladkovodní

          mořskéčerstvé
    zmraženéostatní vodní živočichovépodle jednotlivých živočišných rodů
    nebo druhůčerstvé
    zmraženévýrobky z ryb nebo ostatních vodních živočichůpodle jednotlivých živočišných rodů nebo druhůzmrazené
    uzené
    smažené
    solené
    sušené
    pečené
    marinované
    polokonzervy
    konzervy
    polotovary".


          27.  Příloha č. 7 zní:


    ,,Příloha č. 7 k vyhlášce č. 327/1997 Sb.


    Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich

    Poř.
    čísloÚprava Technologické
    zpracováníPovolené
    odchylky
    od deklarované
    hmotnostiPožadavky na jakost SkladováníDoprava1.  Čerstvé ryby
    a ostatní vodní
    živočichové-- nesmí vykazovat cizí pachy, povrchové znečištění (u kuchaných ryb nesmí být tělní dutina znečištěna střevním obsahem nebo žlučí) a mechanické poškození, vůně musí být charakteristická pro daný živočišný rod nebo druh ryb a ostatních vodních živočichů
    -- konzistence musí vykazovat charakteristické vlastnosti struktury svaloviny
    -- svalovina nesmí obsahovat parazity škodlivé zdraví nebo poškozující vzhled*2.  Zmrazené ryby
    a ostatní vodní
    živočichové6)-- ryby přesahující délku 15 cm musí být uváděny do oběhu kuchanéRybí výrobky:3.Uzené ryby-- celé, půlené nebo porco- vané
    -- ryby celé (s hlavou a vnitřnostmi)
    -- kuchané (zba- vené hlav a vnitřností, výstelky dutiny opracované ryby
    nebo porce ryb se
    nasolují v solné
    lázni nebo nasucho
    vlastní uzení:
    a) uzení studeným kouřem1)
    b) uzení horkým kouřem -- rovnoměrnébalení:
    do 0,3 kg -- 10 %
    do 1,0 kg -- 5 %
    do 2,0 kg -- 3 %
    nad 2,0 kg -- 2 %obsah vody ve svalovině nejvíce 80%, ryby dokonale prouzené, odpovídající svým vzhledem deklarovanému živočišnému druhu, bez cizích chutí a pachůuzené vý-
    robky z ryb
    se skladují při teplotě v rozmezí 1°C
    až 8°Cv izotermických nebo
    strojně
    chlazených přepravnících při tep-
    lotě 1°C
    až 8°C

       břišní a krevních sraženin)
    -- částečně kuchané (s hlavou zbavené vnitřností, ryby zbavené hlav a střívek)
    -- rybyvykoštěné -- filety (ryby kuchané bez páteře a ploutví s výjimkou hřbetní ploutve)
    -- ryby porcovanéprohřátí svaloviny
    musí být vyšší než 65°C. Po vyuzení
    musí být výrobky
    před balením
    bezprostředně zchlazeny na teplotu v balírně nebo nižší, po zabalení na teplotu, při které budou přepravovány a skladovány4.Smažené ryby základní surovina opracována smaženímpo smažení musí být výrobky před balením bezprostředně zchlazeny na teplotu v balírně (nebo nižší), po zabalení na teplotu, při které budou přepravovány a skladoványbalení:
    do 0,3 kg -- 10 %
    do 1,0 kg -- 5 %
    do 2,0 kg -- 3 %
    nad 2,0 kg -- 2 %-- ryby dokonale tepelně opracované, svým vzhledem odpovídající deklarovanému živočišnému druhu, bez cizích chutí a pachů
    -- k výměně tukové lázně při smažení musí dojít, jestliže číslo kyselosti je vyšší než 2,0 mg KOH v 1 g tuku
    -- ke smažení se používá tuk nebo olej s bodem zakouření nejméně 170 oC
    skladují se při teplotě v rozmezí 1°C až 8°Cv izotermických nebo
    strojně chlazených přepravnících při teplotě
    1°C až 8°C5.  Solené ryby
    a výrobky ze
    solených rybčerstvých nebo
    zmrazených ryb1) jiker a mlíčíbalení:
    do 0,3 kg -- 10 %
    do 1,0 kg -- 5 %
    do 2,0 kg -- 3 %obsah soli:
    v silně solených více než 14 %
    v středně solených 10 až 14 %
    v slabě solených 6 až 10 %skladují se při teplotě v rozmezí 1°C až 8°Cv izotermických nebo
    strojně chlazených přepravnících při teplotě
    1°C až 8°C

    6.Sardelová pastasolené sardele loupané sardele bez
    hlav a vnitřnostísardelová pasta
    v tubě: -- 10 %
    do 350 g -- 10 %
    nad 350 g -- 5 % obsah soli: nejvýše 25 %7.  Sušené rybysušené nesolené
    ryby sušené
    solené rybyobsah vody je nižší než 18 %Skladují se
    při relativní
    vlhkosti
    vzduchu 65
    až 70 %.
    Podmínky skladování stanoví
    výrobce na
    obaluv souladu
    s teplotou
    stanovenou
    pro skladování8.Marinované
    -- za studena
    -- za tepla-- ryby částečně kuchané (s hlavou zbavené vnitř- ností, zbavené hlav a střívek)
    -- ryby kuchané (zbavené hlav a vnitřností, výstelky dutiny bříšní a krevních sraženin)
    -- ryby vykoštěné
    -- filety (ryby kuchané, bez páteře a ploutví, s výjimkou hřbetní ploutve)
    -- ryby porcované-- studené marinády 1)
    -- základní surovina připravena studenou cestou marinováním v marinovacích lázních, důležitý je poměr koncentrace solí a kyseliny v marinovací lázni a hmotnostní poměr marinované rybí suroviny k množství zrací lázně
    -- teplé marinády -- základní surovina opracována teplou cestou (vařená, pečená). K docílení požadované chuti a prodloužení trvanlivosti se marinády zalévají slanokyslým nálevem, rosolem majonézou, omáčkami, remuládami apod.balení:
    do 0,3 kg -- 10 %
    do 1,0 kg -- 5 %
    do 2,0 kg -- 3 %
    nad 2 kg -- 2 % -- maso vyzrálé, vláčné, bez cizích chutí a pachů
    -- přítomnost konzervantů přenosemskladují se při teplotě v rozmezí 1°C až 8°Cv izotermických nebo strojně chlazených přepravnících při teplotě 1°C až 8°C
    9.Polokonzervy
    -- pasterované



    -- nepasterované konzervace provedená tepelným
    ošetřením
    v obalech

    použití konzer- vantůza normálního tlaku při teplotě do 100°C v obalechbalení:
    do 0,3 kg -- 10 %
    do 1,0 kg -- 5 %
    do 2,0 kg -- 3 %
    nad 2,0 kg -- 2 %



    neprodyšně uzavřené obaly
    skladují se při teplotě v rozmezí 1°C až
    8°Cv izotermických nebo strojně chlazených přepravnících při teplotě
    1°C až 8°C10.  Konzervyvýrobky z čerstvých nebo zmrazených ryb a ostatních vodních živočichů nebo jejich částí,
    v neprodyšně uzavřených obalech, sterilované v autoklávu předepsaným způsobemsterilace v přetlakových autoklávech podle druhu výrobků obvykle při teplotě 115°C -- 121°C
    v jádře plechovkybalení:
    do 350 g -- 10 %
    nad 350 g -- 5 %maso nerozvařené, soudržné, kosti měkké, obsah v konzervě nepřipečený, bez cizích chutí a pachů, hmotnost odkapaného podílu ve výrobcích z ryb sleďovitých (Clupeidae) a makrelovitých (Scombridae) musí být nejméně:
    a)  s olejem 70 %
    b)  ve vlastní šťávě 60 %
    c)  ve vlastní šťávě a v oleji 60 %
    d)  v solném roztoku nebo ve vodě 60 %
    e)  s omáčkami a jinými přidanými složkami 50%
    f)  v tomatě a ostatní méně než 50%

    termostatová zkouška **11.  Polotovarypolotovary se vyrábějí převážně:
    -- ze svalových partií ryb
    -- ze separované rybí svaloviny
    -- z filetů ze sladkovodních ryb
    -- z poživatelných vnitřností a gonád

    technologické
    zpracování 1)výrobky plněné strojně
    -- balení do 250 g nejvýše 10 %
    -- balení nad 250 g do 500 g nejvýše 6 %
    -- balení nad 500 g do 1500 g nejvýše 4 %
    -- balení nad 1500 g nejvýše 2 %skladování 1)doprava 1)*   = škodlivost se posuzuje podle veterinárních předpisů
    **  = provádí se termostatovou zkouškou při teplotě 35°C po dobu 10 dnů nebo při teplotě 37°C po dobu 7 dnů".


          28.  V příloze č. 10 se doplňuje tabulka 3, která zní:



    ,,Přípustné hmotnostní a objemové odchylky majonéz

    Tabulka 3

    obsah spotřebitelského balení deklarovaný na obale v g nebo ml
    přípustná záporná hmotnostní nebo objemová odchylka v %
          do 100-- 6      nad 100 do 250-- 5      nad 250 do 500-- 4      nad 500   -- 2".








    Čl. II

    Přechodná ustanovení


          (1)  Potraviny vyrobené a uvedené do oběhu přede dnem účinnosti této vyhlášky se posuzují podle dosavadních právních předpisů.

          (2)  Označení potravin podle dosavadních právních předpisů lze používat do 1. září 2001.

    Čl. III

    Účinnost

          Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. září 2000, s výjimkou čl. I bodu 27 pořadového čísla 2, které nabývá účinnosti dnem vyhlášení.




    Ministr:


    Ing. Fencl v. r.
    pošli emailem
    vytiskni zákon

    Novinky v eshopu

    Aktuální akce

    • 24.06.2025Změny v aktuální rozhodovací praxi ÚOHS - pro zadavatele - PRAKTICKY! (online - živé vysílání) - 24.6.2025
    • 24.06.2025Flexibilní pracovní doba – Ne vždy musí zaměstnanci pracovat ve standardních pevných či pravidelných směnách! (online - živé vysílání) - 24.6.2025
    • 25.06.2025Nový stavební zákon – aktuální legislativní změny (online - živé vysílání) - 25.6.2025
    • 26.06.2025Náhrada škody a újmy v pracovněprávních vztazích (online - živé vysílání) - 26.6.2025
    • 05.08.2025ChatGPT od A do Z v právní praxi (online - živé vysílání) - 5.8.2025

    Online kurzy

    • Úvod do problematiky squeeze-out a sell-out
    • Pořízení pro případ smrti: jak zajistit, aby Váš majetek zůstal ve správných rukou
    • Zaměstnanec – rodič z pohledu pracovněprávních předpisů
    • Flexi novela zákoníku práce
    • Umělá inteligence a odpovědnost za újmu
    Lektoři kurzů
    JUDr. Tomáš Sokol
    JUDr. Tomáš Sokol
    Kurzy lektora
    JUDr. Martin Maisner, Ph.D., MCIArb
    JUDr. Martin Maisner, Ph.D., MCIArb
    Kurzy lektora
    Mgr. Marek Bednář
    Mgr. Marek Bednář
    Kurzy lektora
    Mgr. Veronika  Pázmányová
    Mgr. Veronika Pázmányová
    Kurzy lektora
    Mgr. Michaela Riedlová
    Mgr. Michaela Riedlová
    Kurzy lektora
    JUDr. Jindřich Vítek, Ph.D.
    JUDr. Jindřich Vítek, Ph.D.
    Kurzy lektora
    Mgr. Michal Nulíček, LL.M.
    Mgr. Michal Nulíček, LL.M.
    Kurzy lektora
    JUDr. Ondřej Trubač, Ph.D., LL.M.
    JUDr. Ondřej Trubač, Ph.D., LL.M.
    Kurzy lektora
    JUDr. Jakub Dohnal, Ph.D., LL.M.
    JUDr. Jakub Dohnal, Ph.D., LL.M.
    Kurzy lektora
    JUDr. Tomáš Nielsen
    JUDr. Tomáš Nielsen
    Kurzy lektora
    všichni lektoři

    Konference

    • 18.09.2025Diskusní fórum: Daňové právo v praxi - 18.9.2025
    • 02.10.2025Trestní právo daňové - 2.10.2025
    Archiv

    Magazíny a služby

    • Monitoring judikatury (24 měsíců)
    • Monitoring judikatury (12 měsíců)
    • Monitoring judikatury (6 měsíců)

    Nejčtenější na epravo.cz

    • 24 hod
    • 7 dní
    • 30 dní
    • Nařízení odstranění černé stavby aneb Když výjimka potvrzuje pravidlo
    • Společné jmění manželů
    • Umělá inteligence v právu: Efektivní pomoc nebo riziko pro odborný úsudek?
    • Bez rozvrhu pracovní doby to nepůjde
    • Nájem (exkluzivně pro předplatitele)
    • Projevy tzv. flexinovely zákoníku práce při skončení pracovního poměru výpovědí udělenou zaměstnanci ze strany zaměstnavatele
    • DEAL MONITOR
    • Zákon č. 73/2025 Sb.: Advokacie v nové éře regulace a ochrany důvěrnosti
    • Bez rozvrhu pracovní doby to nepůjde
    • Zákon č. 73/2025 Sb.: Advokacie v nové éře regulace a ochrany důvěrnosti
    • Projevy tzv. flexinovely zákoníku práce při skončení pracovního poměru výpovědí udělenou zaměstnanci ze strany zaměstnavatele
    • 10 otázek pro ... Lukáše Vacka
    • Rodinná nadace s dceřinou společností: Alternativa ke svěřenskému fondu pro správu rodinného majetku
    • Umělá inteligence v právu: Efektivní pomoc nebo riziko pro odborný úsudek?
    • Úvodní vhled do klasifikace povinných osob dle návrhu nového zákona o kybernetické bezpečnosti
    • Ověření podpisu advokátem a „nestrannost“ advokáta
    • Zákaz doložek mlčenlivosti o mzdě, zrušení povinných vstupní lékařských prohlídek u nerizikových prací a navýšení podpory v nezaměstnanosti aneb flexinovela zákoníku práce není jen o změnách ve zkušební či výpovědní době
    • Výpověď z pracovního poměru z důvodu neomluveného zameškání jedné směny
    • Provozovatel e-shopu Rohlik.cz uspěl u NSS: Případ údajného švarcsystému musí soud posoudit znovu!
    • Ověření podpisu advokátem a „nestrannost“ advokáta
    • Vexatorní podání jako neodvratitelný důsledek rozvoje AI
    • Právní novinky v roce 2025, část třetí – změny v oblasti veřejných zakázek a v trestním právu
    • Úprava styku rodiče s dítětem nízkého věku v tzv. navykacím režimu a poté
    • Projevy tzv. flexinovely zákoníku práce při skončení pracovního poměru výpovědí udělenou zaměstnanci ze strany zaměstnavatele

    Soudní rozhodnutí

    Společné jmění manželů

    Uzavřel-li jen jeden manžel bez souhlasu druhého s třetí osobou smlouvu vztahující se k věci týkající se jejich společného jmění a opomenutý manžel v souladu s § 714 odst. 2 o. z....

    Nájem (exkluzivně pro předplatitele)

    Skončil-li nájem uplynutím výpovědní doby, po jejím skončení má nájemce povinnost prostory vyklidit a užívá-li je i nadále, činí tak již bez právního důvodu; na tom nic nemění...

    Postoupení pohledávky, postoupení smlouvy (exkluzivně pro předplatitele)

    Postoupení pohledávky nebrání následnému (či současnému) postoupení smlouvy v tom rozsahu, jehož se smlouva o postoupení pohledávky netýká, ačkoliv je postupovaná pohledávka s...

    Restrukturalizace (exkluzivně pro předplatitele)

    V restrukturalizačním řízení má před úpravou obsaženou v obecné části zákona o zvláštních řízeních soudních vždy přednost zvláštní úprava obsažená v zákoně o...

    Smlouva o obchodním zastoupení (exkluzivně pro předplatitele)

    Stane-li se právo obchodního zástupce na zaplacení provize splatným nezávisle na tom, zda mu byl zastoupeným předán výkaz o dlužné provizi, který by obchodnímu zástupci umožnil...

    Hledání v rejstřících

    • mapa serveru
    • o nás
    • reklama
    • podmínky provozu
    • kontakty
    • publikační podmínky
    • FAQ
    • obchodní a reklamační podmínky
    • Ochrana osobních údajů - GDPR
    • Nastavení cookies
    100 nej
    © EPRAVO.CZ, a.s. 1999-2025, ISSN 1213-189X
    Provozovatelem serveru je EPRAVO.CZ, a.s. se sídlem Dušní 907/10, Staré Město, 110 00 Praha 1, Česká republika, IČ: 26170761, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze pod spisovou značkou B 6510.
    Automatické vytěžování textů a dat z této internetové stránky ve smyslu čl. 4 směrnice 2019/790/EU je bez souhlasu EPRAVO.CZ, a.s. zakázáno.

    Jste zde poprvé?

    Vítejte na internetovém serveru epravo.cz. Jsme zdroj informací jak pro laiky, tak i pro právníky profesionály. Zaregistrujte se u nás a získejte zdarma řadu výhod.

    Protože si vážíme Vašeho zájmu, dostanete k registraci dárek v podobě unikátního online kurzu Základy práce s AI. Tento kurz vás vybaví znalostmi a nástroji potřebnými k tomu, aby AI nebyla jen dalším trendem, ale spolehlivým partnerem ve vaší praxi. Připravte se objevit potenciál AI a zjistit, jak může obohatit vaši kariéru.

    Registrace je zdarma, k ničemu Vás nezavazuje a získáte každodenní přehled o novinkách ve světě práva.


    Vaše data jsou u nás v bezpečí. Údaje vyplněné při této registraci zpracováváme podle podmínek zpracování osobních údajů



    Nezapomněli jste něco v košíku?

    Vypadá to, že jste si něco zapomněli v košíku. Dokončete prosím objednávku ještě před odchodem.


    Přejít do košíku


    Vaši nedokončenou objednávku vám v případě zájmu zašleme na e-mail a můžete ji tak dokončit později.