epravo.cz

Přihlášení


Registrace nového uživatele
Zapomenuté heslo
Přihlášení
  • ČLÁNKY
    • občanské právo
    • obchodní právo
    • insolvenční právo
    • finanční právo
    • správní právo
    • pracovní právo
    • trestní právo
    • evropské právo
    • veřejné zakázky
    • ostatní právní obory
  • ZÁKONY
    • sbírka zákonů
    • sbírka mezinárodních smluv
    • právní předpisy EU
    • úřední věstník EU
  • SOUDNÍ ROZHODNUTÍ
    • občanské právo
    • obchodní právo
    • správní právo
    • pracovní právo
    • trestní právo
    • ostatní právní obory
  • AKTUÁLNĚ
    • 10 otázek
    • tiskové zprávy
    • vzdělávací akce
    • komerční sdělení
    • ostatní
    • rekodifikace TŘ
  • E-shop
    • Online kurzy
    • Online konference
    • Záznamy konferencí
    • Další vzdělávaní advokátů
    • Konference
    • Roční předplatné
    • Monitoring judikatury
    • Publikace a služby
    • Společenské akce
    • Advokátní rejstřík
    • Partnerský program
  • Advokátní rejstřík
  • Více

    Vyhláška ze dne 10.12.1992 o školním stravování

    22.1.1993 | Sbírka:  48/1993 Sb. | Částka:  14/1993ASPI

    Vztahy

    Nadřazené: 564/1990 Sb., 76/1978 Sb.
    Aktivní derogace: 22 275/85-40, 34 699/82-14
    Pasivní derogace: 107/2005 Sb., 69/2003 Sb., 313/1997 Sb., 20/1995 Sb., 276/1993 Sb., 134/1993 Sb.
    48/1993 Sb.
    Vyhláška
    ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky
    ze dne 10. prosince 1992
    o školním stravování
    Změna: 134/1993 Sb.
    Změna: 276/1993 Sb.
    Změna: 20/1995 Sb.
    Změna: 313/1997 Sb.
    Změna: 69/2003 Sb.
    Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky stanoví podle § 13 písm. l) zákona České národní rady č. 564/1990 Sb., o státní správě a samosprávě ve školství, § 13 písm. k) zákona České národní rady č. 564/1990 Sb. v dohodě s ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky a ministerstvem financí České republiky, § 21 odst. 2 zákona České národní rady č. 564/1990 Sb. v dohodě s ministerstvem financí České republiky a § 45 odst. 2 zákona České národní rady č. 76/1978 Sb., o školských zařízeních, ve znění zákona České národní rady č. 390/1991 Sb. (úplné znění č. 395/1991 Sb.):
    § 1
    Úvodní ustanovení
    Školním stravováním se podle této vyhlášky rozumí společné stravování dětí a žáků a pracovníků předškolních zařízení, škol a školských zařízení (dále jen "žáci" a "pracovníci školy") zařazených krajským úřadem nebo ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky (dále jen "ministerstvo školství") do sítě předškolních zařízení, škol a školských zařízení.
    Zabezpečování školního stravování
    § 2
    Školní stravování zabezpečují
    a) školní jídelny (dále jen "jídelny") nebo
    b) jiná stravovací zařízení (dále jen "zařízení"), a to tam, kde není možnost zajistit stravování žáků a pracovníků školy ve školní jídelně vlastní ani jiné školy, na základě smlouvy uzavřené mezi zařízením a předškolním zařízením, školským zařízením nebo školou (dále jen "škola").
    § 3
    Vedoucí jídelny, která byla zřízena jako právnická osoba (dále jen "vedoucí"), nebo ředitel školy, jejíž součástí jídelna je (dále jen "ředitel"), určí podle místních podmínek podrobnosti provozu tak, aby zajistil plnění úkolů. Podrobnosti provozu projedná vedoucí nebo ředitel se zřizovatelem, zástupci rodičů nebo jiných zákonných zástupců žáků (dále jen "zákonní zástupci žáků") a žáků věkové kategorie středních škol, a pokud je jídelna právnickou osobou nebo slouží více školám i se zástupci škol.
    Školní stravování
    § 4
    (1) Vedoucí nebo ředitel se řídí výživovými normami, průměrnou spotřebou potravin a rozpětím finančních normativů na nákup potravin stanovenými v příloze, která je součástí této vyhlášky; výši finančních normativů na nákup potravin (dále jen "finanční normativ") určí v rámci stanoveného rozpětí podle místně dosahovaných cen potravin.
    (2) Ve školském zařízení pro výkon ústavní výchovy, ochranné výchovy nebo internátním středisku výchovné péče pro děti a mládež se zvyšuje finanční normativ na nákup potravin pro zkvalitnění stravování o svátcích a významných osobních příležitostech žáků o 110 Kčs na jednoho žáka a kalendářní rok.
    (3) Vedoucí nebo ředitel může ke zvýšení kvality školního stravování nebo ke snížení výše finančních normativů určených podle odstavce 1, a to i pod spodní mez rozpětí určenou podle odstavce 1, použít výpěstky školy nebo peněžité dary a dary potravin od fyzických a právnických osob, pokud jsou zdravotně nezávadné a splňují příslušné normy.1)
    (4) Pokud se zákonní zástupci stravovaných žáků a stravovaní žáci, kteří jsou zletilí, dohodnou na zkvalitnění školního stravování nad určenou výši finančního normativu, hradí zvýšené náklady na nákup potravin ze svých prostředků.
    (5) Při přípravě pokrmů v jídelně se postupuje podle receptur pokrmů pro školní stravování.2) Jídelna může upravit receptury co do množství použitých surovin podle jejich kvality nebo dodávky. Úpravu vyznačí odkazem na výdejce potravin. Receptář může být rozšiřován o další pokrmy vhodné pro žáky, například krajová jídla.
    (6) Zařízení může zabezpečovat školní stravování, pokud jsou ve smlouvě uzavřené podle § 2 písm. b) uvedeny výše finančních normativů, výše příspěvku na školní stravování stanoveného § 7 odst. 2 a receptury, podle kterých zařízení postupuje.
    (7) Jídelna nebo škola vede evidenci a účtuje podle zvláštních předpisů.3)
    § 5
    (1) Pro žáky předškolních zařízení s celodenním provozem nebo polodenním provozem nebo nepravidelným provozem připravuje jídelna nebo zařízení příslušný počet hlavních a doplňkových jídel podle délky provozu předškolního zařízení. Způsob stravování žáků v předškolním zařízení se stanoví podle zvláštního předpisu.4)
    (2) Pro žáky základních škol, středních škol, učilišť a speciálních škol připravuje jídelna nebo zařízení oběd.
    (3) Pokud jídelna nebo zařízení slouží internátním školám,5) internátním předškolním zařízením,6) domovům mládeže,7) dětským domovům, speciálním výchovným zařízením pečujícím o žáky do ukončení jejich docházky do základní školy nebo zvláštní školy nebo o nezletilé matky a jejich děti,8) diagnostickým ústavům nebo střediskům výchovné péče pro děti a mládež,9) připravuje jídelna nebo zařízení dvě hlavní jídla a tři doplňková jídla.
    (4) Pokud jídelna nebo zařízení slouží speciálním výchovným zařízením pečujícím o žáky s ukončenou docházkou do základní školy nebo do zvláštní školy,10) připravuje jídelna nebo zařízení pro chlapce dvě hlavní jídla a čtyři doplňková jídla; pro dívky připravuje hlavní a doplňková jídla podle odstavce 3.
    (5) Souhlasí-li nadpoloviční většina zákonných zástupců žáků ubytovaných v internátní škole nebo domově mládeže, může jídelna nebo zařízení připravovat pouze hlavní jídla a snídani a výši finančního normativu určeného pro další doplňková jídla použít ke zvýšení výše finančního normativu pro hlavní jídla nebo ke snížení příspěvku žáků na stravování.
    (6) Pro potřeby této vyhlášky se hlavními jídly rozumí oběd a večeře a doplňkovými jídly snídaně, přesnídávka a svačina.
    (7) Stravování žáků účastnících se soutěží a přehlídek a jejich pedagogického doprovodu se řídí finančními normativy pro žáky a finančními normativy pro pracovníky škol podle § 6 odst. 2 nebo dohodou pořadatele soutěže nebo přehlídky s vedoucím nebo ředitelem.
    § 6
    (1) Pracovníci školy mohou v průběhu pracovní směny odebrat v jídelně nebo zařízení jedno hlavní jídlo; trvá-li pracovní směna déle než 11 hodin, mohou pracovníci školy odebrat dvě hlavní jídla, pokud jsou tato jídla připravována pro žáky, a to za cenu uvedenou v § 7 odst. 4. Doplňková jídla mohou pracovníci školy odebrat nejméně za plnou úhradu nákladů na potraviny a ostatních věcných a mzdových nákladů.
    (2) Výše finančního normativu pro pracovníky škol je shodná s výší finančního normativu pro věkovou kategorii žáků 5. až 9. ročníků základní školy. Pokud se v jídelně nebo zařízení stravují žáci věkové kategorie žáků střední školy, je výše finančního normativu pro pracovníky škol shodná s výší finančního normativu určeného pro tyto žáky.
    (3) Pracovníci škol se mohou dohodnout na zkvalitnění svého stravování, pokud náklady s tím spojené uhradí z vlastních prostředků nebo z prostředků podle zvláštního předpisu.11)
    § 7
    Ceny jídel a příspěvek za školní stravování
    (1) Plná cena jedné porce jídla se určuje kalkulací z nákladů na potraviny ve výši finančního normativu z ostatních věcných nákladů a ze mzdových nákladů.
    (2) Zákonní zástupci žáků nebo žáci, kteří jsou zletilí, hradí příspěvek za školní stravování ve výši finančního normativu podle § 4 odst. 1 a 3.
    (3) Finanční normativ a příspěvek za školní stravování žáků středních odborných učilišť, učilišť a odborných učilišť se určuje podle zvláštního předpisu.14) Příspěvek za školní stravování žáků školských zařízení pro výkon ústavní a ochranné výchovy a internátních škol se hradí podle zvláštního předpisu.15)
    (4) Pracovníci školy hradí příspěvek za školní stravování ve výši finančního normativu určeného podle § 6 odst. 2.
    (5) Ke snížení výše příspěvku za školní stravování pro pracovníky školy lze použít prostředků podle zvláštních předpisů.11) Příspěvek na školní stravování může být snížen o další částky poskytované obcí nebo dalšími právnickými nebo fyzickými osobami.
    § 8
    Hospodářská činnost jídelny
    V jídelně lze provozovat hospodářskou činnost,16) pokud prodej výrobků jídelny a poskytování stravovacích služeb veřejnosti budou časově nebo prostorově odděleny od školního stravování a stravovací služby poskytované žákům nad rámec školního stravování budou odpovídat zásadám výživy dětí a mládeže.2)
    Společná a závěrečná ustanovení
    § 9
    Žákům soukromých škol a školských zařízení zařazených v síti škol, předškolních zařízení a školských zařízení je poskytováno školní stravování za shodných podmínek podle této vyhlášky.
    § 10
    Zrušují se s výjimkou pro školní stravování žáků a pracovníků škol v oboru působnosti ministerstva zdravotnictví České republiky
    1. směrnice ministerstva školství České socialistické republiky a ministerstva zdravotnictví České socialistické republiky ze dne 6. ledna 1983 č. j. 34 699/82-14 o školním stravování, registrované v částce 3/1983 Sb., ve znění směrnice ministerstva školství České socialistické republiky a ministerstva zdravotnictví České socialistické republiky ze dne 25. července 1985 č. j. 22 275/85-40, registrované v částce 19/1985 Sb.,
    2. instrukce ministerstva školství České socialistické republiky a ministerstva zdravotnictví České socialistické republiky ze dne 27. prosince 1983 č. j. 28 591/83-40 k organizaci a provozu školního stravování.
    § 12
    Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. března 1993.
    Ministr:
    Piťha v. r.
    Příl.
    1. Výživové normy podle skupin strávníků
    
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Skupina strávníků                 Energie   Bž   Br   Bcelk.    T  Sach.   Ca   Fe  Vit.A    Vit.B1  Vit.B2    C
                                                                                        ret.ekv.
                                         kJ      g    g      g      g    g     mg   mg  mikrogram. mg      mg      mg
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    TAB.1.1.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    3-6 r. přesnídávka, oběd, svačina  4 400    24   15     39     37   140   600    7    400     0,5      0,8     24
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    7-11 r. oběd                       3 200    15   13     28     24   110   230    6    260     0,4      0,4     22
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    12-15 r. oběd                      3 700    24   14     38     30   120   240    7    270     0,4      0,5     25
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    15-18 r. oběd                      3 800    19   15     34     30   130   260    7    300     0,5      0,5     27
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    TAB.1.2. - celodenní stravování
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    3-6 r.                             7 200    42   24     66     60   230   930   11    640     0,8      1,2     42
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    7-11 r.                            9 000    45   35     80     69   310   780   15    700     1,0      1,2     52
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    12-15 r.                           9 800    50   37     87     74   340   900   16    750     1,1      1,4     62
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    15-18 r.                          10 600    47   44     91     80   370   820   17    530     1,3      1,4     64
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    TAB.1.3. - sportovní školy - celodenní stravování - sk. strávníků podle tréninkové zátěže a věku1)
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          12-14 r. chlapci            11 500    50   40     90     80   420  1200   16    900     1,6      2,0     85
    
          12-14 r. dívky              10 500    45   35     80     70   390  1200   18    900     1,5      1,9     85
       I. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          15-18 r. chlapci            12 900    58   47    105     95   450  1200   18   1000     1,7      2,2    110
    
          15-18 r. dívky              10 900    47   38     85     75   400  1200   20   1000     1,6      2,0    100
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          12-14 r. chlapci            13 100    53   42     95     85   490  1200   18    950     1,7      2,2     90
    
          12-14 r. dívky              12 100    47   38     85     75   470  1200   20    950     1,5      2,0     90
      II. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          15-18 r. chlapci            14 700    61   49    110     95   550  1200   18   1100     1,9      2,6    110
    
          15-18 r. dívky              12 700    50   40     90     75   500  1200   20   1100     1,6      2,2    100
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          12-14 r. chlapci            13 700    52   53    105     88   510  1200   18   1000     1,8      2,5    100
    
          12-14 r. dívky              12 700    47   48     95     80   480  1200   20   1000     1,6      2,2    100
     III. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          15-18 r. chlapci            15 400    57   58    115     95   590  1250   18   1200     2,0      2,8    110
    
          15-18 r. dívky              13 400    47   48     95     80   520  1250   20   1200     1,7      2,3    100
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          12-14 r. chlapci            14 200    66   44    110     88   540  1250   18   1100     1,9      2,5    110
    
          12-14 r. dívky              13 200    60   40    100     80   510  1200   20   1100     1,7      2,2    100
      IV. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          15-18 r. chlapci            16 000    75   50    125    100   600  1300   18   1300     2,1      2,8    120
    
          15-18 r. dívky              14 000    63   42    105     80   550  1250   20   1300     1,9      2,3    110
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          12-14 r. chlapci             9 000    50   40     90     70   285  1200   16    900     1,2      1,7     85
    
          12-14 r. dívky               8 000    45   35     80     65   145  1200   18    900     1,1      1,6     85
       V. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          15-18 r. chlapci            10 000    53   42     95     80   320  1200   18    900     1,5      2,0    100
    
          15-18 r. dívky               8 500    47   38     85     70   157  1200   20    900     1,1      1,5    100
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    
    1)  I -  trénink bez výrazného         zastoupení vytrvalostní  nebo silové složky, při středním  objemu pohybové složky, s
             menší energetickou náročností
    
       II -  trénink bez výrazného zastoupení vytrvalostní nebo silové složky, avšak při velkém objemu pohybové složky
    
      III -  trénink velkého objemu a převážně vytrvalostního typu
    
       IV -  trénink s velkým objemem, déletrvajícím zatížením a větším uplatněním síly
    
        V -  (nízkoenergetická) - trénink při potřebě snížit tělesnou hmotnost
    
    
    
    2. Průměrná spotřeba vybraných druhů potravin ve školních jídelnách na strávníka a den v gramech (tzn. spotřební
       koš, uvedeno v hodnotách "jak nakoupeno")
    
    
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                      Druh a množství potravin v g na strávníka a den
    Skupina strávníků                 --------------------------------------------------------------------------------
                                       Maso  Ryby  Mléko  Mléčné   Tuky   Cukr   Zelenina  Ovoce  Brambory  Luštěniny
                                                   tekuté  výr.    volné  volný   celkem   celkem
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    TAB.2.1.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    3-6 r. přesnídávka,oběd,svačina     55    10    300     31      17     20      110      110       90        10
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    7-10 r. oběd                        64    10     55     19      12     13       85       65      140        10
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    11-14 r. oběd                       70    10     70     17      15     16       90       80      160        10
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    15-18 r. oběd                       75    10    100      9      17     16      100       90      170        10
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    TAB.2.2. - celodenní stravování
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    3-6 r.                             114    20    450     60      25     40      190      180      150        15
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    7-10 r.                            149    30    250     70      35     55      215      170      300        30
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    11-15 r.                           159    30    300     85      36     65      215      210      350        30
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    16-18 r.                           163    20    300     85      35     50      250      240      300        20
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    TAB.2.3.  - průměrná  spotřeba vybraných  druhů potravin  ve školních  jídelnách na strávníka a den v gramech pro
                laktoovovegetariánskou výživu (tzn. spotřební koš, uvedeno v hodnotách "jak nakoupeno")
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                      Vejce  Mléko   Mléčné   Tuky    Cukr    Zelenina   Ovoce   Brambory   Luštěniny
                                             tekuté   výr.    volné   volný    celkem    celkem
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    3-6 r. přesnídávka,oběd,svačina    15     350      75      12      20       130       115        90         20
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    7-10 r. oběd                       15     250      45      12      12        92        70       140         15
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    11-14 r. oběd                      15     250      45      12      15       104        80       160         15
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    15-18 r. oběd                      15     250      45      12      13       114        90       160         15
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    15-18 r. domovy mládeže            25     400     210      35      40       370       290       250         30
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    
    2.4.  -  Průměrná spotřeba potravin  je propočítána ze  základního
             sortimentu  potravin  tak,  aby  bylo  zajištěno dosažení
             příslušných výživových norem. Je uvedena v hodnotách "jak
             nakoupeno"  a je  do ní  proto zahrnut  i přirozený odpad
             čištěním a dalším zpracováním.
    
    2.5.  -  Spotřeba potravin odpovídá měsíčnímu průměru s přípustnou
             tolerancí + - 10 % s výjimkou  tuků, kde množství volných
             tuků představuje horní hranici,  kterou lze snížit. Poměr
             spotřeby rostlinných a živočišných tuků činí zhruba 1 : 1
             s důrazem na zvyšování podílu tuků rostlinného původu.
    
    2.6.  -  Uvedené  množství  zeleniny,  ovoce  a luštěnin je  dolní
             hranicí spotřeby, kterou je žádoucí zvýšit. Při  propočtu
             průměrné  spotřeby  se  hmotnost  sterilované  a  mrazené
             zeleniny  násobí  koeficientem  1,42,  protože nevznikají
             ztráty čištěním jako u syrové zeleniny. U sušené zeleniny
             se hmotnost násobí  koeficientem 10 (10 dkg =  1 kg). Při
             posuzování spotřeby zeleniny je  nutno brát v úvahu roční
             období.
    
    2.7.  -  K dosažení žádoucích hodnot vitamínu C je nutno zařazovat
             do  jídelníčku   nápoje,  kompoty  a   zeleninové  saláty
             vyrobené pro školní stravování s přídavkem vit. C.
    
    2.8.  -  Stravování podle tab. 2.3.  lze uplatnit v případě,  že s
             tím   souhlasí   všichni   rodiče   stravovaných  žáků  a
             pracovníci, nebo ve školních  jídelnách, kde lze uplatnit
             podávání jídel na výběr.
    
    2.9.  -  Průměrnou spotřebu potravin  podle tab. 2.3.  lze doplnit
             drůbežím a rybím masem.
    
    2.10. -  Stravování žáků sportovních škol a tanečních škol se řídí
             pokyny  lékaře;  jako  pomůcka  slouží publikace "Vzorové
             jídelníčky a rozpisy potravin pro žáky sportovních škol",
             MŠ  ČSR  1984  Praha.  Obsah  jednotlivých  denních jídel
             závisí na rozložení tréninku v  průběhu dne a na vlastním
             sportovním  výkonu.  Z  celkové  denní  výživové dávky se
             počítá  v  průměru:  cca  18   %  na  snídani,  15  %  na
             přesnídávku, 35 % na oběd,  10 % na odpolední svačinu, 22
             % na večeři.
    3. Finanční normativy na nákup potravin
    
    Zařízení, skupiny strávníků,      Finanční
    denní jídlo                       normativ
                                      Kč/den/strávník
                                      v rozmezí
    
    3.1. Předškolní zařízení, zařízení pro výkon ústavní výchovy (3 až
         6 roků)
          snídaně                   4,90 až  9,00
          přesnídávka               4,00 až  5,80
          oběd                     10,60 až 17,10
          svačina                   4,00 až  5,80
          večeře                    9,10 až 12,40
          Celkem (celodenní)       32,60 až 50,10
          na nápoje                 1,90 až  3,10
    
    3.2. Základní školy, zařízení pro výkon ústavní výchovy a ochranné
         výchovy a preventivně výchovné péče
         žáci 1. až 4. ročníků
    
          snídaně                   6,50 až  9,80
          přesnídávka               4,90 až  8,10
          oběd                     12,70 až 22,00
          svačina                   4,00 až  5,80
          večeře                   10,60 až 17,10
          Celkem (celodenní)       38,70 až 62,80
    
          žáci 5. až 9. ročníků
          snídaně                   7,20 až 10,60
          přesnídávka               4,90 až  8,10
          oběd                     14,40 až 23,60
          svačina                   4,00 až  5,80
          večeře                   11,40 až 18,80
          Celkem (celodenní)       41,90 až 66,90
    
    3.3. Střední  školy, domovy  mládeže, zařízení  pro výkon  ústavní
         a ochranné výchovy a preventivně výchovné péče
         (15 a více roků)
         Chlapci
          snídaně                   7,20 až 11,40
          přesnídávka               4,90 až  8,10
          oběd                     16,20 až 25,20
          svačina                   3,20 až  4,00
          večeře                   13,90 až 23,40
          Celkem (celodenní)       45,40 až 72,10
          II. večeře v zařízeních pro
          výkon ústavní a ochranné
          výchovy a preventivně
          výchovné péče             6,90 až 10,60
    
          Dívky
          snídaně                   6,50 až  9,80
          přesnídávka               4,20 až  7,20
          oběd                     14,60 až 23,40
          svačina                   3,20 až  4,00
          večeře                   13,00 až 20,20
          Celkem (celodenní)       41,50 až 64,60
    
          Společná zařízení (chlapci i dívky)
          snídaně                   7,00 až 10,60
          přesnídávka               4,50 až  7,70
          oběd                     15,40 až 24,40
          svačina                   3,20 až  4,00
          večeře                   13,40 až 22,00
          Celkem (celodenní)       43,50 až 68,70
          II. večeře pro chlapce
          v zařízeních pro výkon ústavní
          a ochranné výchovy a preventivně
          výchovné péče             6,90 až 10,60
    
    3.4. Sportovní a taneční školy
         10 až 15 roků
          snídaně                   8,50 až 18,00
          přesnídávka               7,00 až 14,00
          oběd                     18,90 až 33,00
          svačina                   3,50 až  4,50
          večeře                   15,00 až 20,00
          Celkem (celodenní)       52,90 až 89,50
    
          15 a více roků
          snídaně                   9,50 až 18,00
          přesnídávka               8,00 až 15,00
          oběd                     19,50 až 35,00
          svačina                   4,00 až  5,50
          večeře                   17,60 až 23,00
          Celkem (celodenní)       58,60 až 96,50
    1) Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění zákona č. 29/2000 Sb., zákona č. 154/2000 Sb., zákona č. 102/2001 Sb., zákona č. 76/2002 Sb., zákona č. 120/2002 Sb., zákona č. 309/2002 Sb. a zákona č. 320/2002 Sb.
    Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 166/1999 Sb., zákona č. 306/2000 Sb., zákona č. 119/2000 Sb. a zákona č. 146/2002 Sb.
    2) Např. Výživa a stravování dětí mateřských škol, Státní pedagogické nakladatelství 1984; Receptury pokrmů pro školní stravování, Společnost pro racionální výživu 1990; Výživa a stravování žáků základních a středních škol, SPN 1992; Soubor receptur pro stravování žáků základních a středních škol, ministerstvo školství České socialistické republiky 1980.
    3) Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění zákona č. 117/1994 Sb., zákona č. 227/1997 Sb., zákona č. 492/2000 Sb. a zákona č. 363/2001 Sb., a prováděcí předpisy k tomuto zákonu. Vyhláška č. 505/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro účetní jednotky, které jsou územními samosprávnými celky, příspěvkovými organizacemi, státními fondy a organizačními složkami státu.
    4) § 3 odst. 2 písm. c) a § 8 vyhlášky ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky č. 35/1992 Sb., o mateřských školách.
    5) § 44 zákona č. 29/1984 Sb., o soustavě základních a středních škol (školský zákon), ve znění zákona č. 171/1990 Sb. a zákona č. 522/1990 Sb.
    6) § 3 odst. 6 zákona České národní rady č. 76/1978 Sb., o školských zařízeních, ve znění zákona České národní rady č. 390/1991 Sb., o předškolních zařízeních a školských zařízeních (úplné znění č. 395/1991 Sb.).
    7) § 22 zákona o školských zařízeních (úplné znění č. 395/1991 Sb.).
    8) § 24, 26, 27a až 28 zákona o školských zařízeních (úplné znění č. 395/1991 Sb.).
    9) § 29 až 31 zákona o školských zařízeních (úplné znění č. 395/1991 Sb.).
    10) § 27, 27a a 28 zákona o školských zařízeních (úplné znění č. 395/1991 Sb.).
    11) Například vyhláška č. 114/2002 Sb., o fondu kulturních a sociálních potřeb, ve znění vyhlášky č. 510/2002 Sb.
    14) Vyhláška ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky č. 315/1991 Sb., o finančním a hmotném zabezpečení žáků středních odborných učilišť, speciálních středních odborných učilišť, odborných učilišť a učilišť.
    15) Zákon č. 109/2002 Sb., o výkonu ústavní výchovy nebo ochranné výchovy ve školských zařízeních a o preventivně výchovné péči ve školských zařízeních a o změně dalších zákonů.
    Vyhláška č. 127/1997 Sb., o speciálních školách a speciálních mateřských školách.
    16) Vyhláška ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky č. 34/1992 Sb., o hospodářské činnosti předškolních zařízení, škol a školských zařízení.
    17) § 57a odst. 1 školského zákona, ve znění pozdějších změn a doplňků.

    Novinky v eshopu

    Online konference

    • 15.02.2023Nové stavební právo (online - živé vysílání) - 15.2.2023
    • 17.02.2023Velká implementační novela zákona o svobodném přístupu k informacím (online - živé vysílání) - 17.2.2023
    • 24.02.2023NIS2: Nová regulace kybernetické bezpečnosti v EU (online - živé vysílání) - 24.2.2023
    • 24.03.2023Aktuální judikatura k procesnímu právu (online - živé vysílání) - 24.3.2023
    • 31.03.2023Variace dle smluvních podmínek FIDIC (online - živé vysílání) - 31.3.2023

    Online kurzy

    • Aktuality z práva veřejných zakázek (leden 2023)
    • Aktuality z práva veřejných zakázek (prosinec 2022)
    • Aktuality z práva veřejných zakázek (listopad 2022 - část 2)
    • Aktuality z práva veřejných zakázek (listopad 2022)
    • Spolupráce s dodavateli, aneb jak se vyhnout zastřenému zprostředkování zaměstnání
    Lektoři kurzů
    JUDr. Tomáš Sokol
    JUDr. Tomáš Sokol
    Kurzy lektora
    JUDr. Martin Maisner, Ph.D., MCIArb
    JUDr. Martin Maisner, Ph.D., MCIArb
    Kurzy lektora
    Mgr. Marek Bednář
    Mgr. Marek Bednář
    Kurzy lektora
    Mgr. Veronika  Pázmányová
    Mgr. Veronika Pázmányová
    Kurzy lektora
    Mgr. Michaela Riedlová
    Mgr. Michaela Riedlová
    Kurzy lektora
    JUDr. Jiří Votrubec
    JUDr. Jiří Votrubec
    Kurzy lektora
    Mgr. Michal Nulíček, LL.M.
    Mgr. Michal Nulíček, LL.M.
    Kurzy lektora
    JUDr. Jindřich Vítek, Ph.D.
    JUDr. Jindřich Vítek, Ph.D.
    Kurzy lektora
    JUDr. Ondřej Trubač, Ph.D., LL.M.
    JUDr. Ondřej Trubač, Ph.D., LL.M.
    Kurzy lektora
    JUDr. Jakub Dohnal, Ph.D.
    JUDr. Jakub Dohnal, Ph.D.
    Kurzy lektora
    všichni lektoři

    Konference

    • 30.05.2023Rodina v právu a bezpráví - Patchworkové rodiny - právní a neprávní souvislosti - 30.5.2023
    Archiv

    Magazíny a služby

    • EPRAVO.CZ Magazine 2023
    • Monitoring judikatury (24 měsíců)
    • Monitoring judikatury (12 měsíců)
    • Monitoring judikatury (6 měsíců)

    Nejčtenější na epravo.cz

    • 24 hod
    • 7 dní
    • 30 dní
    • Kdy a komu nelze dát výpověď z pracovního poměru
    • Příplatek mimo základní kapitál – váže se k podílu, nebo osobě? A jak je to s převodem?
    • K některým otázkám vztahujícím se k trestu zákazu plnění veřejných zakázek nebo účasti ve veřejné soutěži
    • „Mlčení všechno ničí. Hlavně mluvte, mluvte!" radí psychologové rodičům, ale i právníkům při rozvodu
    • Žaloba na neplatnost převodu věci podaná potenciálním dědicem zcizitele
    • Předsmluvní odpovědnost
    • Fotovoltaické elektrárny z pohledu energetického zákona
    • Insolvence a plná moc (exkluzivně pro předplatitele)
    • Fotovoltaické elektrárny z pohledu stavebního zákona
    • Žaloba na neplatnost převodu věci podaná potenciálním dědicem zcizitele
    • Přehled vybraných legislativních novinek platných pro rok 2023
    • Fotovoltaické elektrárny z pohledu energetického zákona
    • Přichází směrnice NIS 2 a s ní revoluce v oblasti kybernetické bezpečnosti
    • 10 otázek pro ..Filipa Seiferta
    • Odepření plnění (zlatého padáku) ze smlouvy o výkonu funkce
    • Kdy a komu nelze dát výpověď z pracovního poměru
    • Fotovoltaické elektrárny z pohledu stavebního zákona
    • Platné sjednání smluvní pokuty pohledem judikatury Nejvyššího soudu
    • Přikázání věci do vlastnictví jednoho ze spoluvlastníků při vypořádání spoluvlastnictví
    • Přímá odpovědnost jednatele (společníka) SRO za škodu způsobenou třetí osobě
    • K článku Manželství pro všechny z katolického pohledu
    • Nová sbírka právních předpisů jako nechtěný dar
    • Přehled vybraných legislativních novinek platných pro rok 2023
    • Změny v ochraně malých a středních podnikatelů

    Pracovní pozice

    Soudní rozhodnutí

    Insolvence a plná moc (exkluzivně pro předplatitele)

    Opravňuje-li procesní plná moc udělená přihlášeným věřitelem advokáta k zastupování věřitele v rámci všech úkonů, k nimž je věřitel oprávněn a povinen v rámci...

    Předsmluvní odpovědnost

    Úprava tzv. předsmluvní odpovědnosti stojí na obecné povinnosti jednat poctivě (§ 6 o. z.), a to i při jednání o uzavření smlouvy. Možnost vzniku povinnosti k náhradě škody mezi...

    Ukládání trestů (exkluzivně pro předplatitele)

    Uložení trestu pod dolní hranicí trestní sazby nelze odůvodnit odkazem na § 39 odst. 4 tr. zákoníku a v něm zakotvenou povinnost soudu přihlédnout při stanovení druhu trestu a jeho...

    Závěť (exkluzivně pro předplatitele)

    V ustanoveních § 555 a násl. o. z. je obsažena obecná úprava interpretace právních jednání, u některých právních jednání stanoví zákon speciální pravidla pro jejich výklad. Tak...

    Zpeněžování (exkluzivně pro předplatitele)

    Částka vymožená v exekuci prodejem nemovitých věcí se nemusí vždy shodovat s výtěžkem, kterého by bylo dosaženo při zpeněžení takové nemovitosti (coby předmětu zajištění) v...

    Hledání v rejstřících

    • mapa serveru
    • o nás
    • reklama
    • podmínky provozu
    • kontakty
    • publikační podmínky
    • FAQ
    • obchodní a reklamační podmínky
    • Ochrana osobních údajů - GDPR
    • Nastavení cookies
    100 nej
    © EPRAVO.CZ, a.s. 1999-2023, ISSN 1213-189X      developed by Actimmy
    Provozovatelem serveru je EPRAVO.CZ, a.s. se sídlem Dušní 907/10, Staré Město, 110 00 Praha 1, Česká republika, IČ: 26170761, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze pod spisovou značkou B 6510.

    Jste zde poprvé?

    Vítejte na internetovém serveru epravo.cz. Jsme zdroj informací jak pro laiky, tak i pro právníky profesionály. Zaregistrujte se u nás a získejte zdarma řadu výhod.


    Protože si vážíme Vašeho zájmu, dostanete k registraci dárek v podobě unikátního video tréningu od jednoho z nejznámějších českých advokátů a rozhodců JUDr. Martina Maisnera, Ph.D., MCIArb, a to "Taktika vyjednávání o smlouvách".


    Registrace je zdarma, k ničemu Vás nezavazuje a získáte každodenní přehled o novinkách ve světě práva.


    Vaše data jsou u nás v bezpečí. Údaje vyplněné při této registraci zpracováváme podle podmínek zpracování osobních údajů



    Nezapomněli jste něco v košíku?

    Vypadá to, že jste si něco zapoměli v košíku. Dokončete prosím objednávku ještě před odchodem.


    Přejít do košíku


    Vaši nedokončenou objednávku vám v případě zájmu zašleme na e-mail a můžete ji tak dokončit později.