epravo.cz

Přihlášení / registrace

Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se


Zapomenuté heslo
    Přihlášení / registrace
    • ČLÁNKY
      • občanské právo
      • obchodní právo
      • insolvenční právo
      • finanční právo
      • správní právo
      • pracovní právo
      • trestní právo
      • evropské právo
      • veřejné zakázky
      • ostatní právní obory
    • ZÁKONY
      • sbírka zákonů
      • sbírka mezinárodních smluv
      • právní předpisy EU
      • úřední věstník EU
    • SOUDNÍ ROZHODNUTÍ
      • občanské právo
      • obchodní právo
      • správní právo
      • pracovní právo
      • trestní právo
      • ostatní právní obory
    • AKTUÁLNĚ
      • 10 otázek
      • tiskové zprávy
      • vzdělávací akce
      • komerční sdělení
      • ostatní
      • rekodifikace TŘ
    • Rejstřík
    • E-shop
      • Online kurzy
      • Online konference
      • Záznamy konferencí
      • EPRAVO.CZ Premium
      • Konference
      • Monitoring judikatury
      • Publikace a služby
      • Společenské akce
      • Advokátní rejstřík
      • Partnerský program
    • Předplatné

    Vyhláška Ministerstva zdravotnictví ze dne 29. listopadu 1999, kterou se mění vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 298/1997 Sb., kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné, ve znění vyhlášky č. 3/1999 Sb.

    Sbírka:  323/1999 | Částka:  105/1999
    31.12.1999

    Celé znění předpisu ve formátu PDF ke stažení ZDE

    323

    VYHLÁŠKA
    Ministerstva zdravotnictví
    ze dne 29. listopadu 1999,
    kterou se mění vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 298/1997 Sb., kterou se stanoví chemické požadavky
    na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití,
    jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků
    a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné, ve znění vyhlášky č. 3/1999 Sb.






          Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle § 19 písm. a) a b) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů:

    Čl. I

          Vyhláška č. 298/1997 Sb., kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné, ve znění vyhlášky č. 3/1999 Sb., se mění takto:

          1.  V § 1 odst. 1 se slova ,,reziduí pesticidů" zrušují.

          2.  V § 2 se odstavec 3 zrušuje.

    Dosavadní odstavec 4 se označuje jako odstavec 3.

          3.  V § 3 se odstavec 4 zrušuje.

    Dosavadní odstavce 5 až 7 se označují jako odstavce 4 až 6.

          4.  V příloze č. 1 části 1 odst. 7 se na konci písmene b) doplňují slova: ,,nejde-li o révové víno,".

          5.  V příloze č. 1 části 1 se na konci odstavce 8 doplňuje věta: ,,Potraviny, u kterých byla trvanlivost prodloužena použitím balicích plynů, se označí údajem ,,Baleno v ochranné atmosféře". Přítomnost oxidu siřičitého a kyseliny sorbové se neuvádí u révového vína.".

          6.  V příloze č. 1 části 5 v tabulce č. 2 položka 5 zní: ,,kysané mléčné výrobky (neochucené)".

          7.  V příloze č. 1 části 5 v tabulce č. 2 položka 22 zní: ,,pražená káva, kávoviny, čaj, extrakty z čaje, vč. ovocných a bylinných, přípravky na bázi čaje, ovoce a obilovin pro přípravu čajů a instantní produkty a směsi z nich".

          8.  V příloze č. 1 části 6 v tabulce č. 2 polož- ka ,,vína se zbytkovým obsahem cukru nejméně 5 g.kg-1, fermentované ovocné šťávy kromě vína, např. cidr, perry, ovocná vína" se nahrazuje tímto zněním: ,,vína, ovocná vína, fermentované ovocné šťávy, např. cidr, perry".

          9.  V příloze č. 1 části 6 v tabulce č. 2 se do položky ,,emulgované studené omáčky, majonézy s obsahem tuku nejméně 60 % se NPM mg.l-1 resp. mg.kg-1" vkládá do sloupce B hodnota ,,500" a do sloupce S+B hodnota ,,1000".

          10.  V příloze č. 1 části 6 v tabulce č. 2 se do položky ,,emulgované studené omáčky, majonézy s obsahem tuku pod 60 % se NPM mg.l-1 resp. mg.kg-1" vkládá do sloupce B hodnota ,,1000" a do sloupce S+B hodnota ,,2000".

          11.  V příloze č. 1 části 6 v tabulce č. 2 položka ,,sirupy se sníženým obsahem využitelné energie pro prodej přímému spotřebiteli" se nahrazuje tímto zněním: ,,sirupy a nízkoenergetické nápojové koncentráty pro prodej přímému spotřebiteli".

          12.  V příloze č. 1 části 6 v tabulce č. 2 se položka ,,ovocné a zeleninové sirupy pro prodej přímému spotřebiteli (xx), (xxx)" zrušuje.

          13.  V příloze č. 1 části 6 v tabulce č. 4 se v položce ,,citrónová šťáva, limetová šťáva" hodnota ,,100" nahrazuje hodnotou ,,350".

          14.  V příloze č. 1 části 6 se do tabulky č. 4 vkládají nové položky, které včetně poznámek pod čarou č. 7a) a 7b) znějí:

    ,,--  jakostní vína z České republiky splňující požadavky7a) na označení názvem ,,pozdní sběr" a jakostní vína dovážená ze zemí EU splňující požadavky7b) na označení názvem ,,pozdní sběr" ... 300 mg.l-1,

      --  jakostní vína bílá dovážená splňující požadavky7b) na označení původu z oblasti Francie (Bordeaux supérieur, Graves de Vayres, CÂtes des Bourdeaux St. Macaire, Premieres CÂtes de Bourdeaux, Sainte- -Foy Bordeaux, CÂtes de Bergerac s dodatkem i bez dodatku ,,CÂtes de Saussignac", Haut-Montravel, CÂtes de Montravel a Rosette) a z oblasti Španělska (Allela, La Mancha, Navarra, Penedés, Rioja, Rueda, Tarragona a Valencia) ... 300 mg.l-1,

      --  jakostní vína bílá dovážená z oblasti Spojeného království Velké Británie a Severního Irska splňující požadavky na označení ,,botrytis", ,,noble harwest" nebo ,,noble late harvested"a ,,special late harvested" ... 300 mg.l-1,

      --  jakostní vína z České republiky splňující požadavky7a) na označení názvem ,,výběr z hroznů", dovážená vína splňující požadavky7b) na označení ,,Auslese" a jakostní vína bílá z Rumunska splňující požadavky na označení některým z následujících názvů (Murfatlar, Cotnari, Tirnave, Pietroasele, Valea Calugareasca) ... 350 mg.l-1,

      --  jakostní vína z České republiky splňující požadavky7a) na označení ,,ledové víno" a ,,slámové víno" a dovážená vína splňující požadavky7b) na označení ,,Beerenauslese", ,,Ausbruch", ,,Ausbruchwein", ,,Trockenbeerenauslese", ,,Eiswein" a jakostní vína bílá z oblastí Francie splňující požadavky na označení oblasti původu (Sauternes, Barsac, Cadillac, Cérons, Loupiac, Sainte-Crois-du-Mont, Monbazillac, Bonnezeaux, Quarts de Chaume, Coteaux du Layon, Coteaux de ůAubance, Graves Supérieures, Jurancon) ... 400 mg.l-1.

    ––––––––––––––––––––

      7a)  Zákon č. 115/1995 Sb., o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících právních předpisů.

      7b)  Průvodní certifikát vystavený příslušným orgánem v zemi původu.".


          15.  V příloze č. 1 části 8 odst. 3 se v první větě ke slovům ,,stolních sladidel" vkládá poznámka pod čarou č. 10a), která zní:

    ––––––––––––––––––––

    ,,10a)  Potraviny obsahující náhradní sladidla, příp. další složky, určené k přislazování pokrmů před spotřebou.".

          16.  V příloze č. 1 části 8 se v tabulce do položky ,,E 950 Acesulfam K" vkládá do skupiny potravin položka ,,ovocné pomazánky se sníženým obsahem využitelné energie NPM mg.l-1 resp. mg.kg-1 1000".

          17.  V příloze č. 1 části 9 odstavec 5 zní:

          ,,(5)  Při použití kofeinu (kofein, kofeinmonohydrátu) nebo chininu (chininsulfátu, chininhydrochloridu) k výrobě nealkoholických nápojů nebo koncentrátů k přípravě nealkoholických nápojů na bázi vody musí být na obalu uvedeno upozornění na obsah těchto látek. Obsah těchto látek v koncentrátu k přípravě nealkoholických nápojů smí být nejvýše takový, aby při přípravě podle návodu nebyla překročena hodnota nejvyššího povoleného množství pro tuto látku, stanovená pro nealkoholické nápoje na bázi vody. Při obsahu přidaného kofeinu v nealkoholickém nápoji nebo koncentrátu k přípravě nealkoholických nápojů musí být uvedeno označení ,,Obsahuje kofein".

          18.  V příloze č. 1 části 9 odstavec 6 zní:

          ,,(6)  Při obsahu přidaného chininu v nápoji, v koncentrátu na přípravu nealkoholických nápojů musí být uvedeno označení ,,Obsahuje chinin".".

          19.  V příloze č. 2 části 3 se odstavec 3 zrušuje.

          20.  V příloze č. 2 části 3 v tabulce se hodnota NPM1) mg.l-1 resp. mg.kg-1 v položce ,,L-a D, L-Menthol"mění z hodnoty ,,400" na hodnotu ,,NM".

          21.  V příloze č. 3 části 1 se na konci odstavce 3 doplňuje tento text: ,,Jedlým podílem se rozumí potravina zbavená nejedlých částí (například slupka, pecky, kosti). Limitní hodnoty pro čaj jsou stanoveny pro čaj jako nápoj podle ČSN ISO 3103 (58 0420) Čaj. Příprava nálevu pro senzorické hodnocení. Sušené a zahuštěné potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu se hodnotí po obnovení dle návodu.".

          22.  V příloze č. 3 části 1 se v tabulce ,,OSTATNÍ POTRAVINY, POCHUTINY" slovo ,,pochutiny" a text ,,čaj fermentovaný i nefermentovaný, aromatizovaný, bylinné čaje, čaje ze suchých plodů a květů, čajové směsi" zrušují.

          23.  V příloze č. 3 části 1 se do tabulky ,,NÁPOJE" vkládá tento text: ,,čaj fermentovaný i nefermentovaný, aromatizovaný, bylinné čaje, čaje ze suchých plodů a květů, čajové směsi A".

          24.  V příloze č. 3 části 1 se do tabulky ,,MLîNSKÜ A PEKAŘSKÜ VîROBKY" vkládá položka ,,müsli B".

          25.  V příloze č. 3 části 1 se do tabulky ,,ZELENINA A ZELENINOVÜ VîROBKY" vkládá položka ,,tekuté výrobky ze zeleniny (zeleninové šťávy) B".

          26.  V příloze č. 3 části 1 se do tabulky ,,OSTATNÍ POTRAVINY" vkládají položky ,,doplňky stravy B" a ,,instantní polévky B".

          27.  V příloze č. 3 části 2 ,,,,ARSEN" se ve sloupci ,,Potravina" v položkách ,,potraviny obecně A" a ,,potraviny obecně B" doplňují slova ,,včetně nápojů".

          28.  V příloze č. 3 části 2 ,,,,ARSEN" položka ,,rýže" zní: ,,rýže kromě parboild rýže".

          29.  V příloze č. 3 části 6 ,,KADMIUM" se hodnota ,,PM mg.kg-1 v položce ,,čaj" mění z hodnoty ,,1,0" na hodnotu ,,0,1".

          30.  V příloze č. 3 částech 7 a 8 se položka ,,čaj" zrušuje.

          31.  V příloze č. 3 části 9 se hodnota ,,PM mg.kg-1 v položce ,,čaj" mění z hodnoty ,,5,0" na hodnotu ,,0,2".

          32.  V příloze č. 3 části 15 položka ,,nealkoholické nápoje, pivo, víno" se nahrazuje položkou ,,nápoje, pivo, víno, čaj (výluh připravený podle návodu, případně podle ČSN ISO 3103 (58 0420) Čaj. Příprava nálevu pro senzorické hodnocení)".

          33.  V příloze č. 3 části 19 se v tabulkách č. 1, 3, 4, 6 a 7 položky ,,potraviny obecně A" doplňují slovy ,,včetně nápojů A a B".

          34.  V příloze č. 3 části 19 v tabulce č. 3 se slovo ,,potravina" nahrazuje slovem ,,potraviny".

          35.  V příloze č. 3 části 20 v tabulce č. 3 se na konci doplňuje položka ,,olomoucké tvarůžky PM mg.kg-1350,0".

          36.  Příloha č. 4 se zrušuje.




          37.  V příloze č. 8 položka E 953 zní:



    ,,E 953 - ISOMALT

    Synonyma
    Hydrogenovaná isomaltulóza, hydrogenovaná palatinóza

    Definice
    Chemický název
    Isomalt je směsí hydrogenovaných mono- a disacharidů, z nichž hlavními jsou tyto:


    6-O-
    a-D-glukopyranosyl-D-sorbitol (1,6 GPS) a

    1-O-
    a-D-glukopyranosyl-D-mannitoldihydrát (1,1 GPM)
    Einecs
    Kód E
    E 953

    Chemický vzorec
    6-O-
    a-D-glukopyranosyl-1,6-D-sorbitol C12H24O11

    1-O-
    a-D-glukopyranosyl-1,1-D-mannitoldihydrát C12H24O11 . 2H2O
    Molekulová hmotnost
    6-O-
    a-D-glukopyranosyl-1,6-D-sorbitol: 344,32

    1-O-
    a-D-glukopyranosyl-1,1-D-mannitoldihydrát: 380,32
    Obsah
    Obsah ne méně než 98 % hydrogenovaných mono- a disacharidů a ne méně než 86 % směsi 6-O-
    a-D-glukopyranosyl-D-sorbitolu a 1-O-a- -D-glukolpyranosyl-D-mannitolu stanovené na bezvodé bázi
    Popis
    Bílá, krystalická, lehce hygroskopická látka bez zápachu
    Identifikace
    A. Rozpustnost
    Rozpustný ve vodě, velmi mírně rozpustný v ethanolu

    B. Chromatografie na tenké vrstvě
    Zkouší se metodou chromatografie na tenké vrstvě s použitím desky s vrstvou 0,2 mm chromatografického silikagelu. Na chromatografu jsou základní skvrny pro 1,1-GPM a 1,6-GPS

    Čistota
    Obsah vody
    Ne více než 7 % (Karl-Fischerova metoda)

    Sulfátový popel
    Ne více než 0,05 % vztaženo na sušinu

    D-mannitol
    Ne více než 3 %

    D-sorbitol
    Ne více než 6 %

    Redukující cukry
    Ne více než 0,3 % vyjádřeno jako glukóza v sušině

    Nikl
    Ne více než 2 mg.kg-1 vztaženo na sušinu

    Arzen
    Ne více než 3 mg.kg-1 vztaženo na sušinu

    Olovo
    Ne více než 1 mg.kg-1 vztaženo na sušinu

    Těžké kovy
    Ne více než 10 mg.kg-1 vztaženo na sušinu".


          38.  V příloze č. 9 se pod název části E 160a(i) SMĚS KAROTEN® vkládají slova ,,1. Karoteny pocházející z rostlin".

          39.  V příloze č. 9 se na konci části E 160a(i) SMĚS KAROTEN® doplňuje nový bod 2, který zní: ,,2. Karoteny pocházející z řas.


    Definice
    Směs karotenů produkovaných řasou Dunaliella salina, rostoucí ve velkých slaných jezerech lokality Whyalla v Jižní Austrálii. Beta-karoten se extrahuje olejem. 20 -- 30 % suspenze v sójovém oleji obsahuje přírodní tokoferoly (do 0,3 %). Podíl trans a cis izomerů je v rozsahu 50/50 -- 71/ /29.


    Většina barviva sestává z karotenů, z nichž převážnou část tvoří beta- -karoten. Mohou být přítomny alfa-karoten, lutein, zeaxanthin a beta- -kryptoxanthin.


    Kromě barevných pigmentů mohou být přítomny oleje, tuky a vosky přirozeně se vyskytující v surovině.

    Skupina
    Karotenoid

    Číslo Color Index
    75130

    Obsah
    Obsah karotenů (počítáno jako beta-karoten) nesmí být nižší než 20 %

    Identifikace
    A. Spektrometricky
    Maximum v cyklohexanu při 448 nm -- 457 nm a 474 nm -- 486 nm

    Čistota
    Arzen
    Ne více než 3 mg.kg-1

    Olovo
    Ne více než 10 mg.kg-1

    Rtuť
    Ne více než 1 mg.kg-1

    Kadmium
    Ne více než 1 mg.kg-1

    Těžké kovy (jako Pb)
    Ne více než 40 mg.kg-1".




    Čl. II

    Přechodné ustanovení

          Výrobky vyrobené přede dnem účinnosti vydání této vyhlášky se posuzují podle dosavadních právních předpisů.
    Čl. III

          Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2000.




    Ministr:


    MUDr. David, CSc. v. r.
    pošli emailem
    vytiskni zákon

    Novinky v eshopu

    Aktuální akce

    • 09.09.2025Implementace a servis softwaru (online - živé vysílání) - 9.9.2025
    • 09.09.2025Techniky přesvědčivé argumentace – nejen u soudu (online - živé vysílání) - 9.9.2025
    • 10.09.2025Postup zaměstnavatele před/při sjednávání pracovního poměru z pohledu práva (pro soukromý sektor) (online - živé vysílání) - 10.9.2025
    • 10.09.2025Shareholders' agreement aneb Co by si měli společníci mezi sebou upravit (online - živé vysílání) - 10.9.2025
    • 11.09.2025Gemini a NotebookLM od A do Z v právní praxi (online - živé vysílání) - 11.9.2025

    Online kurzy

    • Úvod do problematiky squeeze-out a sell-out
    • Pořízení pro případ smrti: jak zajistit, aby Váš majetek zůstal ve správných rukou
    • Zaměstnanec – rodič z pohledu pracovněprávních předpisů
    • Flexi novela zákoníku práce
    • Umělá inteligence a odpovědnost za újmu
    Lektoři kurzů
    JUDr. Tomáš Sokol
    JUDr. Tomáš Sokol
    Kurzy lektora
    JUDr. Martin Maisner, Ph.D., MCIArb
    JUDr. Martin Maisner, Ph.D., MCIArb
    Kurzy lektora
    Mgr. Marek Bednář
    Mgr. Marek Bednář
    Kurzy lektora
    Mgr. Veronika  Pázmányová
    Mgr. Veronika Pázmányová
    Kurzy lektora
    Mgr. Michaela Riedlová
    Mgr. Michaela Riedlová
    Kurzy lektora
    JUDr. Jindřich Vítek, Ph.D.
    JUDr. Jindřich Vítek, Ph.D.
    Kurzy lektora
    Mgr. Michal Nulíček, LL.M.
    Mgr. Michal Nulíček, LL.M.
    Kurzy lektora
    JUDr. Ondřej Trubač, Ph.D., LL.M.
    JUDr. Ondřej Trubač, Ph.D., LL.M.
    Kurzy lektora
    JUDr. Jakub Dohnal, Ph.D., LL.M.
    JUDr. Jakub Dohnal, Ph.D., LL.M.
    Kurzy lektora
    JUDr. Tomáš Nielsen
    JUDr. Tomáš Nielsen
    Kurzy lektora
    všichni lektoři

    Konference

    • 18.09.2025Diskusní fórum: Daňové právo v praxi - 18.9.2025
    • 02.10.2025Trestní právo daňové - 2.10.2025
    • 03.10.2025Daňové právo 2025 - Daň z přidané hodnoty - 3.10.2025
    Archiv

    Magazíny a služby

    • Monitoring judikatury (24 měsíců)
    • Monitoring judikatury (12 měsíců)
    • Monitoring judikatury (6 měsíců)

    Nejčtenější na epravo.cz

    • 24 hod
    • 7 dní
    • 30 dní
    • Realitní obchod, provize zprostředkovatele a právní důsledky odstoupení od kupní smlouvy
    • Strategická transformace: Jak odštěpení do SPV posílí váš projekt a ochrání vaše podnikání
    • Oprávnění policejního orgánu k odemknutí mobilního telefonu nuceným přiložením prstu obviněného
    • Limity nároku poškozeného na náhradu nákladů za nájem náhradního vozidla
    • Blíží se konference Next Gen Law Forum 2025
    • Náklady exekuce
    • Byznys a paragrafy, díl 17.: Přístup do datové schránky právnické osoby při úmrtí jednatele
    • Druhá vlna povinností dle AI Aktu
    • Oprávnění policejního orgánu k odemknutí mobilního telefonu nuceným přiložením prstu obviněného
    • Specifika výpovědi podnájemní smlouvy bytu optikou judikatury Nejvyššího soudu
    • Vyhoření. Z jiné perspektivy
    • Jak vytrénovat umělou inteligenci na veřejně dostupných datech? 1. díl: GDPR, anonymita a odpovědnost uživatele
    • Limity nároku poškozeného na náhradu nákladů za nájem náhradního vozidla
    • Oceňování automobilů jako součást ocenění společnosti
    • Smlouva uzavřená mezi studentem a soukromou vysokou školou jako smlouva spotřebitelská – nález Ústavního soudu ze dne 5. února 2025, sp. zn. IV. ÚS 2093/24
    • Realitní obchod, provize zprostředkovatele a právní důsledky odstoupení od kupní smlouvy
    • Oprávnění policejního orgánu k odemknutí mobilního telefonu nuceným přiložením prstu obviněného
    • Novela trestního zákoníku
    • Jak číst znalecký posudek: Právní orientace pro advokáty
    • V čem Nejvyšší soud selhává a proč by mu to advokáti měli říct
    • Nejvyšší soud o pohyblivé mzdě a pracovní kázni: Krácení nároku, nebo legitimní podmínka?
    • Neplatnost vydědění a její důsledky
    • Koncentrace řízení a kdy je čas na poučení
    • Limity rozhodování ve společenství vlastníků jednotek: výbor vs. shromáždění

    Soudní rozhodnutí

    Odměna advokáta

    Vyjde-li soud při určování nákladů řízení z náhradní tarifní hodnoty podle § 9 odst. 4 vyhlášky Ministerstva spravedlnosti č. 177/1996 Sb., o odměnách advokátů a náhradách...

    Náklady exekuce

    Soudní exekutor má nárok na náhradu nákladů exekuce, které fakticky vymohl na povinném podle pravomocných příkazů k úhradě nákladů exekuce ještě před tím, než bylo zahájeno...

    Eutanázie

    Otázka možnosti svobodného rozhodnutí o ukončení vlastního života, a to i za asistence třetí osoby, spadá do rozsahu práva na respektování tělesné a duševní integrity podle čl. 7...

    Zvýšení důchodového věku

    Povinností obecných soudů při posuzování zákonných náležitostí podání je vycházet z jejich (celého) obsahu, jak jim to v případě civilního řízení výslovně ukládá § 41 odst. 2 o. s. ř.

    Konsolidace veřejných rozpočtů; legislativní přílepky (exkluzivně pro předplatitele)

    Ústavní soud se opakovaně vyslovil pro ústavněprávní pravidlo (příkaz), podle kterého nemůže pozměňovací návrh směřovat k samostatné zákonodárné iniciativě, a tedy musí mít...

    Hledání v rejstřících

    • mapa serveru
    • o nás
    • reklama
    • podmínky provozu
    • kontakty
    • publikační podmínky
    • FAQ
    • obchodní a reklamační podmínky
    • Ochrana osobních údajů - GDPR
    • Nastavení cookies
    100 nej
    © EPRAVO.CZ, a.s. 1999-2025, ISSN 1213-189X
    Provozovatelem serveru je EPRAVO.CZ, a.s. se sídlem Dušní 907/10, Staré Město, 110 00 Praha 1, Česká republika, IČ: 26170761, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze pod spisovou značkou B 6510.
    Automatické vytěžování textů a dat z této internetové stránky ve smyslu čl. 4 směrnice 2019/790/EU je bez souhlasu EPRAVO.CZ, a.s. zakázáno.

    Jste zde poprvé?

    Vítejte na internetovém serveru epravo.cz. Jsme zdroj informací jak pro laiky, tak i pro právníky profesionály. Zaregistrujte se u nás a získejte zdarma řadu výhod.

    Protože si vážíme Vašeho zájmu, dostanete k registraci dárek v podobě unikátního online kurzu Základy práce s AI. Tento kurz vás vybaví znalostmi a nástroji potřebnými k tomu, aby AI nebyla jen dalším trendem, ale spolehlivým partnerem ve vaší praxi. Připravte se objevit potenciál AI a zjistit, jak může obohatit vaši kariéru.

    Registrace je zdarma, k ničemu Vás nezavazuje a získáte každodenní přehled o novinkách ve světě práva.


    Vaše data jsou u nás v bezpečí. Údaje vyplněné při této registraci zpracováváme podle podmínek zpracování osobních údajů



    Nezapomněli jste něco v košíku?

    Vypadá to, že jste si něco zapomněli v košíku. Dokončete prosím objednávku ještě před odchodem.


    Přejít do košíku


    Vaši nedokončenou objednávku vám v případě zájmu zašleme na e-mail a můžete ji tak dokončit později.