epravo.cz

Přihlášení / registrace

Nemáte ještě účet? Zaregistrujte se


Zapomenuté heslo
    Přihlášení / registrace
    • ČLÁNKY
      • občanské právo
      • obchodní právo
      • insolvenční právo
      • finanční právo
      • správní právo
      • pracovní právo
      • trestní právo
      • evropské právo
      • veřejné zakázky
      • ostatní právní obory
    • ZÁKONY
      • sbírka zákonů
      • sbírka mezinárodních smluv
      • právní předpisy EU
      • úřední věstník EU
    • SOUDNÍ ROZHODNUTÍ
      • občanské právo
      • obchodní právo
      • správní právo
      • pracovní právo
      • trestní právo
      • ostatní právní obory
    • AKTUÁLNĚ
      • 10 otázek
      • tiskové zprávy
      • vzdělávací akce
      • komerční sdělení
      • ostatní
      • rekodifikace TŘ
    • Rejstřík
    • E-shop
      • Online kurzy
      • Online konference
      • Záznamy konferencí
      • EPRAVO.CZ Premium
      • Konference
      • Monitoring judikatury
      • Publikace a služby
      • Společenské akce
      • Advokátní rejstřík
      • Partnerský program
    • Předplatné

    Vyhláška Ministerstva zemědělství ze dne 30. března 2000, kterou se mění vyhláška Ministerstva zemědělství č. 328/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm.a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

    Sbírka:  90/2000 | Částka:  30/2000
    20.4.2000

    Celé znění předpisu ve formátu PDF ke stažení ZDE

    90

    VYHLÁŠKA
    Ministerstva zemědělství
    ze dne 30. března 2000,
    kterou se mění vyhláška Ministerstva zemědělství č. 328/1997 Sb., kterou se provádí § 18
    písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně
    a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy
    a jedlé tuky a oleje


          Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, (dále jen ,,zákon") pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje:

    Čl. I

          Vyhláška č. 328/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje, se mění takto:

          1.  V § 3 odst. 6 písm. a) se slova ,,v příloze č. 2 tabulkách 1, 2, 5 a 6" nahrazují slovy ,,v příloze č. 2 tabulkách 3 a 4".

          2.  V § 3 odst. 6 se na konci tečka nahrazuje čárkou a doplňuje se písmeno d), které zní:
    ,,d)
    jako slazený, pokud je přidáno pouze přírodní nebo náhradní sladidlo.".

          3.  V § 3 odst. 8 se na konci tečka nahrazuje čárkou a doplňuje se písmeno d), které zní:
    ,,d)
    jako jednosložkový výrobek, pokud surovinou je pouze sladká nebo zakysaná smetana a mléčná kultura.".

          4.  V § 3 odst. 9 větě druhé se za slovy ,,datum použitelnosti" zrušují slova ,,na spotřebitelský obal".

          5.  V § 3 odst. 11 se na konci tečka nahrazuje čárkou a doplňuje se písmeno e), které zní:

    ,,e)  jako jednosložkový výrobek, pokud surovinami je pouze mléko, mléčné kultury, syřidlo a chlorid vápenatý.".

          6.  V § 3 odst. 12 se za slovo ,,tvarohu" vkládají slova ,,nebo smetany".

          7.  V § 3 odst. 13 písm. h) se za slovo ,,mléko" vkládají slova ,, , sýrařské kultury, syřidlo a chlorid vápenatý".

          8.  V § 3 odst. 13 se na konci tečka nahrazuje čárkou a doplňuje se písmeno i), které zní:
    ,,i)
    jako tavený sýrový výrobek, pokud tavený sýr obsahuje více než 5 % laktózy.".

          9.  V § 3 odst. 14 se za slovo ,,skupiny" vkládají slova ,, , pokud splňuje požadavky uvedené v příloze č. 2 tabulky 15 nebo 16".

          10.  V § 3 odst. 16 písmeno a) včetně poznámky pod čarou č. 1a) zní:
    ,,a)
    tekuté mléko a tekutá smetana, které byly tepelně ošetřeny pasterací, vysokou pasterací nebo ultrapasterací, 1a)

    ––––––––––––––––––––

    1a)
    Vyhláška č. 287/1999 Sb., o veterinárních požadavcích na živočišné produkty.".

          11.  V § 3 odstavec 18 zní:

          ,,(18)  Název ,,mléčný nápoj" lze použít u tekutých mléčných výrobků obsahujících více než 50 % hmotnostních mléka nebo syrovátky.".

          12.  V § 3 se za odstavec 19 vkládá nový odstavec 20, který zní:

          ,,(20)  Názvem ,,sýrový" lze označit výrobek, v němž sýr tvoří nejméně 51 % hmotnostních tohoto výrobku.".

    Dosavadní odstavce 20 a 21 se označují jako odstavce 21 a 22.

          13.  V § 3 se doplňuje odstavec 23, který zní:

          ,,(23)  Přípustné technologické tolerance u sušiny a tuku v sušině u sýrů a tvarohů mohou dosahovat až plus 4% od hodnot uvedených na obalu, u zrajících sýrů se připouští tolerance u sušiny minus 1%.".

          14.  V § 4 se na konci doplňuje věta ,,Fyzikální a chemické požadavky se týkají základních druhů výrobků, tj. bez ochucujících přísad.".

          15.  V § 6 písm. c) se slovo ,,hlubokozmraženou" nahrazuje slovem ,,hlubokozmrazenou".

          16.  V § 8 odst. 2 se slova ,,a mražených krémů" zrušují.

          17.  V § 10 odst. 1 se slovo ,,hlubokozmražené" nahrazuje slovem ,,hlubokozmrazené" a na konci se doplňuje tento text: ,,Hlubokozmrazené zmrzliny a mražené krémy se přepravují dopravními prostředky, které umožňují zachování teploty zmrazených potravin minus 18oC nebo nižší a jsou vybaveny zařízením na registrování teploty vzduchu. Při přepravě se může teplota výrobku zvýšit na minus 15oC. Záznamy o registrování teploty vzduchu musí být vedeny a uchovány po dobu jednoho roku.".

          18.  V § 10 odst. 2 se slovo ,,hlubokozmražené" nahrazuje slovem ,,hlubokozmrazené" a na konci se tečka nahrazuje čárkou a doplňují se slova ,,v mrazicích boxech a mrazicím zařízení, schopných udržet jejich teplotu a vybavených ukazatelem teploty vzduchu umístěným na viditelném místě.".

          19.  V § 10 se odstavce 3 a 4 zrušují.

    Dosavadní odstavec 5 se označuje jako odstavec 3.

          20.  V § 11 písm. g) se číslice ,,15" nahrazuje číslicí,,10".

          21.  V § 13 odst. 3 se na konci tečka nahrazuje čárkou a doplňují se slova ,,pokud splňují hodnoty uvedené v příloze č. 8 tabulkách 1, 5 a 6.".

          22.  V § 13 odst. 6 se za slovo ,,složce" vkládají slova ,,v % hmotnostních nebo v g na 100 g tuku".

          23.  V § 13 odstavec 7 zní:

          ,,(7)  Označení ,,rostlinný" lze použít u margarínů, které byly vyrobeny výhradně z tuků a olejů rostlinného původu s tolerancí maximálně 2% hmotnostních pro obsah tuků živočišného původu z celkového obsahu tuku.".

          24.  V příloze č. 2 tabulka 5 zní:


    ,,Tabulka 5 -- Zahuštěný mléčný výrobek

    Neslazené
    Slazené *)

    Druh výrobku
    Mléčný tuk
    Mléčná sušina
    Mléčná sušina tukuprostá
    Mléčný tuk
    Mléčná sušina
    Mléčná sušina tukuprostá
          % hmotn. % hmotn. % hmotn. % hmotn. % hmotn. % hmotn. Zahuštěná smetananejméně 15,0      nejméně 11,5nejméně 16,0      nejméně 14,0Zahuštěné mlékonejméně 7,5nejméně 25,0      nejméně 8,0nejméně 28,0      Zahuštěné mléko

    částečně odtučněné
    z toho: polotučné
    více než 1,0
    4,0 -- 4,5

    nejméně 20,0
    nejméně 17,5
    více než 1,0
    4,0 -- 4,5

    nejméně 24,0
    nejméně 20,0Zahuštěné mléko
    odtučněné
    nejvýše 1,0
    nejvýše 1,0

    Poznámka:*) Přídavek sacharózy u slazeného zahuštěného mléka musí odpovídat cukernému poměru 60,5 až 64,5.






    % sacharózy . 100


                                     cukerný poměr = -------------------------------


                                                             % sacharózy + % vody      ".



          25.  V příloze č. 2 tabulce 6 sloupci ,,Obsah mléčného tuku v % hmotn. " řádku ,,Sušená smetana" se číslice ,,50,0" nahrazuje číslicí ,,42,0".

          26.  V příloze č. 2 tabulce 7 se vkládá sloupec ,,Obsah vody v %".

          27.  V příloze č. 2 tabulce 7 ve sloupci ,,Obsah vody v %" řádku ,,čerstvé máslo, máslo a stolní máslo" se doplňují slova ,,nejvíce 16,0".

          28.  V příloze č. 2 text v tabulce 9 zní:




    ,,Sýr% VVTPH*)Extra tvrdý
    Tvrdý
    Polotvrdý
    Měkkýméně než 51,0
    49,0 -- 56,0
    54,0 -- 69,0
    nejméně 67,0 ".      29.  V příloze č. 2 tabulce 10 se v poznámce slova ,,% t. v. s. " nahrazují slovy ,,% tuku v sušině".

          30.  V příloze č. 2 se doplňují tabulky 15 a 16, které znějí:



    ,,Tabulka 15 -- Kaseiny potravinářské

    Kasein sladkýKasein kyselýObsah vlhkostinejvýše 10,0 %nejvýše 10,0 %Obsah bílkoviny v sušině
    Obsah kaseinu v bílkoviněnejméně 84,0 %
    nejméně 90,0 %nejméně 90,0 %
    nejméně 95,0 %Obsah mléčného tuku, přepočtený na suchý extraktnejvýše 2,0 %nejvýše 2,0 %Obsah bezvodé laktózynejvýše 1,0 %nejvýše 1,0 %Titrační kyselost, vyjádřená v ml N
    roztoku NaOH na 1 g--nejvýše 0,27Obsah popela (včetně P2O5)nejméně 7,5 %nejvýše 2,5 %Obsah sedimentu (připálené částice)nejvýše 15,0 mg v 25 gnejvýše 22,5 mg v 25 g




    Tabulka 16 -- Kaseináty

    Kaseináty Obsah vlhkostinejvýše 8,0 %Obsah bílkoviny v sušině
    Obsah kaseinu v bílkoviněnejméně 88,0 %
    nejméně 95,0 %Obsah mléčného tuku, přepočtený na suchý extraktnejvýše 2,0 %Obsah bezvodé laktózynejvýše 1,0 %Hodnota pH6,0 -- 8,0Obsah sedimentu (připálené částice)nejvýše 22,5 mg v 25 g ".


          31.  V příloze č. 4 sloupci ,,Druh" řádku ,,Mražený krém" se řádek ,,vodový" nahrazuje řádkem ,,mléčný nízkotučný".

          32.  V příloze č. 5 sloupci ,,Mléčný tuk" řádku ,,Zmrzlina a mražený krém mléčný" se slova ,,nejméně 2,5" nahrazují slovy ,,nejméně 1,5".

          33.  V příloze č. 5 se na konci tabulky doplňuje řádek, který zní:




    ,,Zmrzlina a mražený krém
    mléčný nízkotučnýnejméně 25,0      méně než 1,5
    nejméně 2,5 ".



          34.  V příloze č. 5 řádcích ,,Zmrzlina a mražený krém vodový s ovocnou složkou" a ,,Zmrzlina a mražený krém vodový s příchutí" se slova ,,a mražený krém" zrušují a dále se slovo ,,vodový" nahrazuje slovem ,,vodová".

          35.  V příloze č. 8 tabulka 1 zní:



    ,,Tabulka 1 -- Rostlinné jedlé tuky a oleje

    Uvedené hodnoty platí obecně pro všechny rostlinné tuky a oleje a jejich směsiČíslo kyselosti                                                                              mg KOH/gmax. 0,6Číslo kyselosti pro oleje lisované za studena a takto deklarované             mg KOH/gmax. 4,0Číslo peroxidové                                                                     mekv. per. kysl. /kgmax. 10,0Číslo peroxidové pro oleje lisované za studena a takto deklarované    mekv. per. kysl. /kg max. 15,0Látky těkavé při 105°C                                                                           %max. 0,2Hodnoty pro jednotlivé jednodruhové rostlinné tuky a oleje      Řepkový s nízkým
    obsahem
    kyseliny erukovéPalmovýSluneč-
    nicovýSójovýKokosovýOlivovýHustota při 15°C
    (kg/m3) 913 -- 918921 -- 925922 -- 926924 -- 928925 -- 938914 -- 919Číslo zmýdelnění
    (mg KOH/g oleje)182 -- 193190 -- 209188 -- 194189 -- 195248 -- 265188 -- 196Jódové číslo (dle Wijse)105 -- 12650 -- 55118 -- 141124 -- 1396,3 -- 10,680 -- 88Obsah
    nezmýdelnitelných
    látek (g/kg)

    max. 20

    max. 12

    max. 15

    max. 15

    max. 15

    max. 18Brassicasterol (% z celkových sterolů)5,0 -- 13,0NDND -- 0,2ND -- 0,3ND -- 0,3ND -- 0,1Hodnoty pro jednotlivé jednodruhové rostlinné tuky a olejeC 6:0NDNDNDNDND -- 0,6NDC 8:0NDNDNDND4,6 -- 10,0NDC 10:0NDNDNDND5,5 -- 8,0ND

    C 12:0NDND -- 0,5ND -- 0,1ND -- 0,145,1 -- 50,3NDC 14:0ND -- 0,20,5 -- 2,0ND -- 0,2ND -- 0,216,8 -- 21,0ND -- 1,0C 16:02,5 -- 7,039,3 -- 47,55,0 -- 7,68,0 -- 13,57,5 -- 10,27,5 -- 20,0C 16:1ND -- 0,6ND -- 0,6ND -- 0,3ND -- 0,2ND0,3 -- 3,5C 17:0ND -- 0,3ND -- 0,2ND -- 0,2ND -- 0,1NDND -- 0,5C 17:1ND -- 0,3NDND -- 0,1ND -- 0,1ND ND -- 0,6C 18:00,8 -- 3,0 3,5 -- 6,02,7 -- 6,52,0 -- 5,42,0 -- 4,00,5 -- 5,0C 18:150,0 -- 70,036,0 -- 44,014,0 -- 39,417,7 -- 28,05,0 -- 10,055,0 -- 83,0C 18:215,0 -- 30,0 9,0 -- 12,048,3 -- 74,049,8 -- 59,01,0 -- 2,53,5 -- 21,0C 18:35,0 -- 14,0ND -- 0,5ND -- 0,35,0 -- 11,0ND -- 0,2ND -- 1,5C 20:00,2 -- 1,2ND -- 1,00,1 -- 0,50,1 -- 0,6ND -- 0,2ND -- 0,8C 20:10,1 -- 4,3ND -- 0,4ND -- 0,3ND -- 0,5ND -- 0,2ND C 20:2ND -- 0,1NDND ND -- 0,1NDND C 22:0ND -- 0,6ND -- 0,20,3 -- 1,5ND -- 0,7NDND -- 0,3C 22:1ND -- 2,0NDND -- 0,3ND -- 0,3NDNDC 22:2ND -- 0,1NDND -- 0,3NDNDND C 24:0ND -- 0,3NDND -- 0,5ND -- 0,5NDND -- 1,0C 24:1ND -- 0,4NDND NDNDND


    ND = nedetekovatelný (obsah pod 0,05%)".



          36.  V příloze č. 8 tabulka 3 zní:



    ,,Tabulka 3 -- Margarín*)

          Obsah tuku % hmotn. Číslo kyselosti mg KOH /g tukové fázeČíslo peroxidové mekv. per. kysl. /kgMargarín80,0 -- 90,0




    max. 2,0




    max. 10,0Margarín se sníženým obsahem tuku nebo halvarín
    60,0 -- 62,0Margarín s nízkým obsahem tuku
    39,0 -- 41,0Tuk s bližším určením účelu použití x % **) >;39,0
    >;41,0 -- >;60,0
    >;62,0 -- >;80,0




    Poznámka:



      *)  Margarín může obsahovat maximálně 3% hmotnostní mléčného tuku z celkového obsahu tuku. Může být ,,šlehaný" dusíkem nebo zdravotně nezávadným vzduchem. Průměrný obsah tuku ve výrobku se nesmí lišit o více než
    ± 1% od deklarovaného procentického obsahu tuku a obsah tuku v jednotlivých výrobcích se nesmí lišit o více než ± 2% od deklarovaného procentického obsahu tuku. Průměrným obsahem tuku se rozumí průměr stanovení obsahu tuku u pěti náhodně odebraných vzorků.


    **)  Např. tuk pomazánkový, tuk na vaření a pečení apod.".





          37.  V příloze č. 8 tabulka 4 zní:



    ,,Tabulka 4 -- Směsný emulgovaný tuk*)

    Obsah tuku % hmotn. Číslo kyselosti mg KOH /g tukové fázeČíslo peroxidové mekv. per. kysl. /kgSměsný emulgovaný tuk80,0 -- 90,0




    max. 2,0




    max. 10,0Směsný emulgovaný tuk se sníženým obsahem tuku
    60,0 -- 62,0Směsný emulgovaný tuk s nízkým obsahem tuku
    39,0 -- 41,0Směsný emulgovaný tuk s bližším určením účelu použití x %**) >;39,0
    >;41,0 -- >;60,0
    >;62,0 -- >;80,0




    Poznámka:



      *)  Směsný emulgovaný tuk bez přídavku emulgátoru lze označit jako směsný tuk. Směsný emulgovaný tuk musí obsahovat 10 -- 80 % mléčného tuku z celkového obsahu tuku. Průměrný obsah tuku ve výrobku se nesmí lišit o více než
    ± 1% od deklarovaného procentického obsahu tuku a obsah tuku v jednotlivých výrobcích se nesmí lišit o více než ± 2% od deklarovaného procentického obsahu tuku. Průměrným obsahem tuku se rozumí průměr stanovení obsahu tuku u pěti náhodně odebraných vzorků.


    **)  Např. směsný emulgovaný tuk pomazánkový, směsný emulgovaný tuk na vaření a pečení apod.".







    Čl. II

    Přechodná ustanovení

          (1)  Potraviny vyrobené a uvedené do oběhu přede dnem účinnosti této vyhlášky se posuzují podle dosavadních právních předpisů.

          (2)  Označení potravin podle dosavadních právních předpisů lze používat do 1. září 2001.

          (3)  Do 31. prosince 2001 je možné přepravovat mražené krémy a hlubokozmrazené zmrzliny v dopravních prostředcích, které nejsou vybaveny zařízením pro registraci teploty vzduchu.

    Čl. III

    Účinnost

          Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. září 2000.




    Ministr:


    Ing. Fencl v. r.
    pošli emailem
    vytiskni zákon

    Novinky v eshopu

    Aktuální akce

    • 09.09.2025Implementace a servis softwaru (online - živé vysílání) - 9.9.2025
    • 09.09.2025Techniky přesvědčivé argumentace – nejen u soudu (online - živé vysílání) - 9.9.2025
    • 10.09.2025Postup zaměstnavatele před/při sjednávání pracovního poměru z pohledu práva (pro soukromý sektor) (online - živé vysílání) - 10.9.2025
    • 10.09.2025Shareholders' agreement aneb Co by si měli společníci mezi sebou upravit (online - živé vysílání) - 10.9.2025
    • 11.09.2025Gemini a NotebookLM od A do Z v právní praxi (online - živé vysílání) - 11.9.2025

    Online kurzy

    • Úvod do problematiky squeeze-out a sell-out
    • Pořízení pro případ smrti: jak zajistit, aby Váš majetek zůstal ve správných rukou
    • Zaměstnanec – rodič z pohledu pracovněprávních předpisů
    • Flexi novela zákoníku práce
    • Umělá inteligence a odpovědnost za újmu
    Lektoři kurzů
    JUDr. Tomáš Sokol
    JUDr. Tomáš Sokol
    Kurzy lektora
    JUDr. Martin Maisner, Ph.D., MCIArb
    JUDr. Martin Maisner, Ph.D., MCIArb
    Kurzy lektora
    Mgr. Marek Bednář
    Mgr. Marek Bednář
    Kurzy lektora
    Mgr. Veronika  Pázmányová
    Mgr. Veronika Pázmányová
    Kurzy lektora
    Mgr. Michaela Riedlová
    Mgr. Michaela Riedlová
    Kurzy lektora
    JUDr. Jindřich Vítek, Ph.D.
    JUDr. Jindřich Vítek, Ph.D.
    Kurzy lektora
    Mgr. Michal Nulíček, LL.M.
    Mgr. Michal Nulíček, LL.M.
    Kurzy lektora
    JUDr. Ondřej Trubač, Ph.D., LL.M.
    JUDr. Ondřej Trubač, Ph.D., LL.M.
    Kurzy lektora
    JUDr. Jakub Dohnal, Ph.D., LL.M.
    JUDr. Jakub Dohnal, Ph.D., LL.M.
    Kurzy lektora
    JUDr. Tomáš Nielsen
    JUDr. Tomáš Nielsen
    Kurzy lektora
    všichni lektoři

    Konference

    • 18.09.2025Diskusní fórum: Daňové právo v praxi - 18.9.2025
    • 02.10.2025Trestní právo daňové - 2.10.2025
    • 03.10.2025Daňové právo 2025 - Daň z přidané hodnoty - 3.10.2025
    Archiv

    Magazíny a služby

    • Monitoring judikatury (24 měsíců)
    • Monitoring judikatury (12 měsíců)
    • Monitoring judikatury (6 měsíců)

    Nejčtenější na epravo.cz

    • 24 hod
    • 7 dní
    • 30 dní
    • Flexinovela a změny v oblasti jiných důležitých osobních překážek v práci
    • Soudní ombudsman jako most mezi soudy, advokacií a veřejností
    • Odměna advokáta
    • Odměna obhájce
    • Byznys a paragrafy, díl 17.: Přístup do datové schránky právnické osoby při úmrtí jednatele
    • Realitní obchod, provize zprostředkovatele a právní důsledky odstoupení od kupní smlouvy
    • Sankce Evropské unie proti Rusku a jejich dopad na obchodní smlouvy
    • Praktické dopady tzv. flexi novely zákoníku práce na běh a délku výpovědní doby
    • Oprávnění policejního orgánu k odemknutí mobilního telefonu nuceným přiložením prstu obviněného
    • Realitní obchod, provize zprostředkovatele a právní důsledky odstoupení od kupní smlouvy
    • Limity nároku poškozeného na náhradu nákladů za nájem náhradního vozidla
    • Specifika výpovědi podnájemní smlouvy bytu optikou judikatury Nejvyššího soudu
    • Smlouva uzavřená mezi studentem a soukromou vysokou školou jako smlouva spotřebitelská – nález Ústavního soudu ze dne 5. února 2025, sp. zn. IV. ÚS 2093/24
    • Nárok na pobídkovou složku mzdy podmíněný dodržováním pracovních povinností a její krácení za jejich nedodržování
    • 10 otázek pro ... Moniku Novotnou
    • Druhá vlna povinností dle AI Aktu
    • Oprávnění policejního orgánu k odemknutí mobilního telefonu nuceným přiložením prstu obviněného
    • Novela trestního zákoníku
    • Jak číst znalecký posudek: Právní orientace pro advokáty
    • V čem Nejvyšší soud selhává a proč by mu to advokáti měli říct
    • Nejvyšší soud o pohyblivé mzdě a pracovní kázni: Krácení nároku, nebo legitimní podmínka?
    • Neplatnost vydědění a její důsledky
    • Koncentrace řízení a kdy je čas na poučení
    • Praktické dopady tzv. flexi novely zákoníku práce na běh a délku výpovědní doby

    Soudní rozhodnutí

    Odměna obhájce

    Ustanovení § 151 odst. 2 trestního řádu nezakládá bez dalšího nárok obhájce na odměnu a náhradu hotových výdajů za jakýkoli úkon právní služby poskytnutý obviněnému v...

    Podmíněné propuštění (exkluzivně pro předplatitele)

    Pokud se obecné soudy při posuzování podmínek pro podmíněné propuštění omezí na pouhé matematické sečtení kázeňských odměn a počtu trestních odsouzení a z možnosti...

    Poučovací povinnost (exkluzivně pro předplatitele)

    Pokud by odvolací soud založil svůj procesní postup pouze na nesprávném právním posouzení závěrů plynoucích z právně závazného názoru v rozhodnutí dovolacího soudu bez toho, aby...

    Právo na informace (exkluzivně pro předplatitele)

    Právo stěžovatele na informace podle čl. 17 odst. 1 a 5 Listiny je porušeno, jestliže povinný subjekt podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím neposkytl...

    Smluvní pokuta (exkluzivně pro předplatitele)

    Procesní úkon (námitku), jímž se dovolává nepřiměřenosti nároku na smluvní pokutu, může dlužník vznést v řízení kdykoliv, a to až do okamžiku rozhodnutí odvolacího soudu. Je...

    Hledání v rejstřících

    • mapa serveru
    • o nás
    • reklama
    • podmínky provozu
    • kontakty
    • publikační podmínky
    • FAQ
    • obchodní a reklamační podmínky
    • Ochrana osobních údajů - GDPR
    • Nastavení cookies
    100 nej
    © EPRAVO.CZ, a.s. 1999-2025, ISSN 1213-189X
    Provozovatelem serveru je EPRAVO.CZ, a.s. se sídlem Dušní 907/10, Staré Město, 110 00 Praha 1, Česká republika, IČ: 26170761, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze pod spisovou značkou B 6510.
    Automatické vytěžování textů a dat z této internetové stránky ve smyslu čl. 4 směrnice 2019/790/EU je bez souhlasu EPRAVO.CZ, a.s. zakázáno.

    Jste zde poprvé?

    Vítejte na internetovém serveru epravo.cz. Jsme zdroj informací jak pro laiky, tak i pro právníky profesionály. Zaregistrujte se u nás a získejte zdarma řadu výhod.

    Protože si vážíme Vašeho zájmu, dostanete k registraci dárek v podobě unikátního online kurzu Základy práce s AI. Tento kurz vás vybaví znalostmi a nástroji potřebnými k tomu, aby AI nebyla jen dalším trendem, ale spolehlivým partnerem ve vaší praxi. Připravte se objevit potenciál AI a zjistit, jak může obohatit vaši kariéru.

    Registrace je zdarma, k ničemu Vás nezavazuje a získáte každodenní přehled o novinkách ve světě práva.


    Vaše data jsou u nás v bezpečí. Údaje vyplněné při této registraci zpracováváme podle podmínek zpracování osobních údajů



    Nezapomněli jste něco v košíku?

    Vypadá to, že jste si něco zapomněli v košíku. Dokončete prosím objednávku ještě před odchodem.


    Přejít do košíku


    Vaši nedokončenou objednávku vám v případě zájmu zašleme na e-mail a můžete ji tak dokončit později.