epravo.cz

Přihlášení


Registrace nového uživatele
Zapomenuté heslo
Přihlášení
  • ČLÁNKY
    • občanské právo
    • obchodní právo
    • insolvenční právo
    • finanční právo
    • správní právo
    • pracovní právo
    • trestní právo
    • evropské právo
    • veřejné zakázky
    • ostatní právní obory
  • ZÁKONY
    • sbírka zákonů
    • sbírka mezinárodních smluv
    • právní předpisy EU
    • úřední věstník EU
  • SOUDNÍ ROZHODNUTÍ
    • občanské právo
    • obchodní právo
    • správní právo
    • pracovní právo
    • trestní právo
    • ostatní právní obory
  • AKTUÁLNĚ
    • 10 otázek
    • tiskové zprávy
    • vzdělávací akce
    • komerční sdělení
    • ostatní
  • E-shop
    • Online kurzy
    • Online konference
    • Další vzdělávaní advokátů
    • Konference
    • Roční předplatné
    • Monitoring judikatury
    • Publikace a služby
    • Společenské akce
    • Advokátní rejstřík
    • Partnerský program
  • Advokátní rejstřík
  • Více

    Nařízení ze dne 19.3.2003, kterým se mění nařízení vlády č. 114/2001 Sb., o stanovení produkčních kvót cukru na kvótové roky 2001/2002 až 2004/2005, ve znění pozdějších předpisů a nálezu Ústavního soudu vyhlášeného pod č. 499/2002 Sb.

    9.4.2003 | Sbírka:  97/2003 Sb. | Částka:  39/2003ASPI

    Vztahy

    Nadřazené: 256/2000 Sb.
    Aktivní derogace: 114/2001 Sb.
    Pasivní derogace: 364/2004 Sb.
    97/2003 Sb.
    NAŘÍZENÍ VLÁDY
    ze dne 19. března 2003, kterým se mění nařízení vlády č. 114/2001 Sb., o stanovení produkčních kvót cukru na kvótové roky 2001/2002 až 2004/2005, ve znění pozdějších předpisů a nálezu Ústavního soudu vyhlášeného pod č. 499/2002 Sb.
    Vláda nařizuje podle § 12 odst. 3 až 5 k provedení § 2 odst. 5 a § 12 odst. 3 až 7 zákona č. 256/2000 Sb., o Státním zemědělském intervenčním fondu a o změně některých dalších zákonů (zákon o Státním zemědělském intervenčním fondu):
    Čl.I
    Nařízení vlády č. 114/2001 Sb., o stanovení produkčních kvót cukru na kvótové roky 2001/2002 až 2004/2005, ve znění nařízení vlády č. 296/2002 Sb., nálezu Ústavního soudu vyhlášeného pod č. 499/2002 Sb. a nařízení vlády č. 15/2003 Sb., se mění takto:
    1. V § 2 písmeno a) zní:
    "a) cukrem výrobek z cukrovky, obsahující nejméně 85 hmotnostních procent sacharózy v suchém stavu, přepočtený u výrobků v pevném skupenství koeficientem 1 a u výrobků v kapalném skupenství způsobem uvedeným v příloze č. 6 k tomuto nařízení na cukr bílý,1)".
    2. V § 2 písmeno b) zní:
    "b) cukrovkou cukrová řepa k výrobě cukru, která vykazuje v přepočtu nejméně 16 % cukernatosti, rovnající se výtěžnosti 130 kg cukru z 1 tuny cukrovky, vypěstovaná na území České republiky,".
    3. V § 2 se za písmeno c) vkládá nové písmeno d), které zní:
    "d) cukrovarem individuálně určený soubor nezbytného movitého a nemovitého majetku, provozního a technologického zařízení nacházejícího se na území České republiky, který ve své komplexnosti, propojení jeho jednotlivých částí a plné funkčnosti tohoto souboru umožňuje vyrábět průmyslovým způsobem cukr z cukrovky,".
    Dosavadní písmena d) až h) se označují jako písmena e) až i).
    4. V § 2 písmeno e) zní:
    "e) producentem cukru fyzická nebo právnická osoba provozující výlučně na základě vlastnického nebo z něj odvozeného práva cukrovar, které byla přidělena individuální produkční kvóta cukru (dále jen "kvóta"),".
    5. V § 2 písmeno g) zní:
    "g) vývozem cukru 1. vývoz cukru, 2. vývoz cukru obsaženého ve výrobku uvedeném v příloze č. 7 k tomuto nařízení, 3. vývoz cukru užitého při výrobě výrobku uvedeného v příloze č. 7 k tomuto nařízení, ke spotřebě mimo území České republiky,".
    6. V § 2 písmeno h) zní:
    "h) uvedením na trh v České republice prodej cukru nebo jiný převod 1. cukru, 2. cukru obsaženého ve výrobku, producentem cukru jiné osobě, aniž jde o vývoz cukru podle tohoto nařízení nebo o prodej cukru z dovozu,".
    7. V § 2 písm. i) bodě 2 se slova "písmeno f)" nahrazují slovy "písmeno g)".
    8. V § 2 na konci písmene i) se tečka nahrazuje čárkou a doplňují se písmena j) a k), která znějí:
    "j) kapacitou výroby cukru nejvyšší průměrné množství cukru vyrobené producentem cukru za 24 hodin v cukrovaru, v němž vyráběl cukr v listopadu 2001 nebo v říjnu 2002, pokud v tomto cukrovaru vyráběl cukr v kvótovém roce 2002/2003, nejvýše však v prokazatelném množství, odpovídajícím maximálnímu dennímu výkonu strojně technologického zařízení cukrovaru (dále jen "maximální denní výkon") nebo u žadatele o novou kvótu z rezervy maximální denní výkon, ověřený znaleckým posudkem,
    k) melasou sirupovitý produkt vzniklý v souvislosti s výrobou cukru z cukrovky.".
    9. V nadpisu části druhé se slovo "Aktuální" nahrazuje slovem "Národní".
    10. § 3 včetně nadpisu zní:
    "§ 3
    Národní roční kvóta
    Národní roční kvóta pro kvótové roky 2003/2004 a 2004/2005 činí 454 862 tun cukru pro každý jednotlivý kvótový rok.".
    11. § 4 včetně nadpisu zní:
    "§ 4
    Rezerva
    (1) Rezerva je množství cukru určené ke stanovení nové kvóty z rezervy žadateli o novou kvótu nebo ke zvýšení již stanovené kvóty producentům cukru.
    (2) Pro kvótový rok 2003/2004 se stanovuje rezerva ve výši 39 862 tun cukru s tím, že tuto rezervu Státní zemědělský intervenční fond (dále jen "Fond") rozdělí fyzickým nebo právnickým osobám, které podaly ve lhůtě žádost o zvýšení kvóty nebo žádost o stanovení nové kvóty a splňují podmínky a kritéria podle § 11 a 12.
    (3) Rezerva se zvyšuje o množství cukru,
    a) o něž byla snížena kvóta podle § 9 odst. 5 a 7,
    b) jež odpovídá kvótě, jejíž účinky zanikly podle § 7 odst. 4, § 8 odst. 4 a § 12 odst. 7.".
    12. V § 5 odst. 1 se za písmeno b) vkládají nová písmena c) a d), která znějí:
    "c) prokáže, že je jediným a výlučným provozovatelem příslušného cukrovaru,
    d) prohlásí, že je jediným a výlučným provozovatelem příslušného cukrovaru a že tímto provozovatelem bude nejméně do konce kvótového roku 2004/2005,".
    Dosavadní písmena c) až e) se označují jako písmena e) až g).
    13. V § 5 odst. 1 písmeno e) zní:
    "e) v období od začátku kvótového roku 2002/2003 vyráběl cukr z cukrovky vypěstované v roce 2002 v cukrovaru jako jediný a výlučný provozovatel tohoto cukrovaru,".
    14. V § 5 odst. 2 se slova "d) a e)" nahrazují slovy "d), f) a g)".
    15. V § 5 odstavec 3 zní:
    "(3) Žadatel, který je jediným a výlučným provozovatelem více cukrovarů, uvede v žádosti kapacitu výroby cukru podle jednotlivých cukrovarů, jakož i souhrnnou kapacitu výroby cukru těchto cukrovarů (dále jen "strukturální členění kvóty").".
    16. V § 5 odst. 4 se číslo "30" nahrazuje číslem "15".
    17. V § 5 na konci odstavce 4 se doplňuje věta "Doručením žádosti Fondu dochází k zahájení správního řízení o stanovení kvóty příslušnému žadateli.".
    18. § 7 zní:
    "§ 7
    (1) Fond žadateli, jehož žádost nebyla zamítnuta podle § 6 odst. 2, vypočte kapacitu výroby cukru na základě zjištěných a ověřených skutečností podle § 14 odst. 1 písm. c).
    (2) Fond vypočte koeficient pro stanovení kvóty jednotlivým žadatelům jako podíl kapacity výroby cukru žadatele a souhrnu kapacit výroby cukru žadatelů podle odstavce 1.
    (3) Fond stanoví žadateli kvótu jako součin koeficientu podle odstavce 2 a množství 415 000 tun cukru, s přesností na 3 desetinná místa; u žadatele provozujícího více cukrovarů Fond uvede v rozhodnutí strukturální členění kvóty (§ 5 odst. 3).
    (4) Fond přidělí kvótu podle odstavce 3 podmínečně s tím, že žadatel do 30 dnů ode dne přidělení kvóty prokáže, že od pěstitelů smluvně zajistil dodávky cukrovky, a to v množství odpovídajícím nejméně 90 % objemu jemu přidělené kvóty na příslušný kvótový rok. Pokud žadatel tuto skutečnost neprokáže, účinky stanovení kvóty zanikají. Fond tuto skutečnost bez zbytečného odkladu oznámí žadateli.".
    19. V § 8 odst. 1 se slovo "Věstníku" nahrazuje slovy "Věstníku Ministerstva zemědělství (dále jen "Věstník")".
    20. V § 8 odstavce 3 a 4 znějí:
    "(3) Producent cukru, který nabude kvótu nebo její část od jiného producenta, oznámí písemně Fondu tuto skutečnost, a to do 15 dnů ode dne uskutečnění převodu, podle vzoru uvedeného v příloze č. 4 k tomuto nařízení; Fond nabyvateli kvóty nebo její části do 15 dnů ode dne doručení oznámení o převodu kvóty nebo její části písemně potvrdí, že mu byl předmětný převod oznámen.
    (4) Nabyvatel kvóty nebo její části do 15 dnů ode dne uskutečnění převodu uvedeném v odstavci 3 prokáže, že od pěstitelů smluvně zajistil dodávky cukrovky, a to v množství odpovídajícím nejméně 90 % objemu jemu převedené kvóty nebo její části na příslušný kvótový rok. Pokud nabyvatel kvóty nebo její části tuto skutečnost neprokáže, účinky převodu kvóty nebo její části zanikají. Fond tuto skutečnost bez zbytečného odkladu oznámí producentovi cukru.".
    21. V § 8 odst. 5 se slova "odstavce 4" nahrazují slovy "odstavců 3 a 4" a slovo "použije" se nahrazuje slovem "použijí".
    22. V § 8 na konci odstavce 6 se doplňuje věta "K vývozu cukru, který producent cukru neprokáže do 30 dnů po skončení příslušného kvótového roku, se nepřihlíží.".
    23. V § 8 se doplňují odstavce 7 až 10, které znějí:
    "(7) Překročí-li podíl cukru uvedený producentem cukru při vývozu výrobků obsahujících cukr, případně výrobků, při jejichž výrobě byl cukr užit, podíl cukru uvedený v příloze č. 7 k tomuto nařízení, může Fond požadovat, aby producent cukru podíl cukru doložil, s tím, že jinak bude vycházet z podílu cukru uvedeného v příloze č. 7 k tomuto nařízení.
    (8) Producent cukru neprodleně oznámí Fondu ukončení výroby cukru v jím provozovaném cukrovaru (dále jen "uzavřený cukrovar").
    (9) Část kvóty producenta cukru připadající na uzavřený cukrovar se ponechá producentovi cukru, který uzavřel cukrovar, pokud do 15 dnů ode dne uzavření cukrovaru prokáže Fondu, že dodávky cukrovky od pěstitelů, kteří dodávali cukrovku do uzavřeného cukrovaru, smluvně převedl na jiný cukrovar, jehož je jediným a výlučným provozovatelem.
    (10) Jestliže se část kvóty neponechá producentovi cukru uvedenému v odstavci 8, stává se tato část kvóty součástí rezervy. Fond následně tuto část kvóty přidělí
    a) producentovi cukru, který převzal závazky vůči pěstitelům cukrovky dodávajícím cukrovku do uzavřeného cukrovaru, v rozsahu, v jakém tyto závazky odpovídají části kvóty, nebo
    b) podle § 11 a 12, jestliže část kvóty nepřidělil producentovi cukru uvedenému v písmenu a).".
    24. V § 9 odst. 6 se slova "§ 8 odst. 3" nahrazují slovy "§ 7 odst. 4, § 8 odst. 4 a § 12 odst. 7" a slova "podle § 8 odst. 3" se zrušují.
    25. V § 9 odst. 7 se slova "1. září 2003" nahrazují slovy "začátku příslušného kvótového roku".
    26. V § 9 odst. 8 se slova "odstavců 6 a 7" nahrazují slovy "odstavců 5 až 7".
    27. V § 11 odst. 1 písmeno c) zní:
    "c) prokáže, že je jediným a výlučným provozovatelem příslušného cukrovaru,".
    28. V § 11 odst. 1 se za písmeno c) vkládá nové písmeno d), které zní:
    "d) prohlásí, že je jediným a výlučným provozovatelem příslušného cukrovaru a bude jím nejméně do konce kvótového roku 2004/2005,".
    Dosavadní písmena d) až g) se označují jako písmena e) až h).
    29. V § 11 odst. 2 se slova "d) a g)" nahrazují slovy "d), e) a h)".
    30. V § 11 se za odstavec 4 vkládá nový odstavec 5, který zní:
    "(5) Žadatel o rezervu, který je jediným a výlučným provozovatelem více cukrovarů, uvede ve své žádosti o rezervu strukturální členění kvóty.".
    Dosavadní odstavec 5 se označuje jako odstavec 6.
    31. V § 11 na konci odstavce 6 se doplňuje věta "Doručením žádosti o rezervu Fondu dochází k zahájení správního řízení o zvýšení nebo o stanovení kvóty příslušnému žadateli.".
    32. V § 12 odst. 2 písmeno f) zní:
    "f) žadatel o rezervu požádal o stanovení nové kvóty odpovídající množství cukru, které prokazatelně nelze vyrobit v průběhu kvótového roku v cukrovaru, jehož je jediným a výlučným provozovatelem,".
    33. V § 12 na konci odstavce 3 se doplňuje věta "U žadatele o rezervu provozujícího více cukrovarů Fond uvede v rozhodnutí strukturální členění kvóty (§ 5 odst. 3).".
    34. V § 12 na konci odstavce 4 se doplňuje věta "U žadatele o rezervu provozujícího více cukrovarů Fond uvede v rozhodnutí strukturální členění kvóty (§ 5 odst. 3).".
    35. V § 12 odst. 6 písmena a) a b) znějí:
    "a) do 30 dnů ode dne zvýšení kvóty nebo stanovení nové kvóty, že smluvně zajistil od pěstitelů dodávky cukrovky potřebné k výrobě cukru, a to v množství odpovídajícím nejméně 90 % objemu jemu zvýšené kvóty nebo nově stanovené kvóty na příslušný kvótový rok v období do skončení kvótového roku 2004/2005,
    b) do 31. ledna příslušného kvótového roku, že v cukrovaru, který uvedl v žádosti o rezervu, vyrobil v příslušném kvótovém roce množství cukru odpovídající nejméně 90 % přidělené kvóty.".
    36. V § 12 se doplňuje odstavec 8, který zní:
    "(8) Fond rovněž zvýší kvótu producentovi cukru, jestliže tento prokazatelně přispěl svým jednáním ke stabilizaci pěstitelů cukrovky v regionu, kde došlo k ohrožení pěstitelů cukrovky v důsledku uzavření cukrovaru jiným producentem cukru, jinak přispěl svým aktivním jednáním ke stabilizaci trhu s cukrem, provedl zásadní změny v restrukturalizaci nebo modernizaci výroby cukru v jím provozovaném cukrovaru za předpokladu, že tato restrukturalizace nebo modernizace pozitivně ovlivnila kvalitu výroby cukru nebo přispěla ke snížení nadměrných zásob cukru, a splňuje-li tento producent cukru podmínky stanovené v § 11 odst. 1 písm. a) až h); pro zvýšení kvóty se ustanovení odstavce 6 písm. a) použije přiměřeně. V kvótovém roce 2003/2004 Fond může použít rezervu především pro obnovení kvótového systému cukru s přihlédnutím ke stanoveným kritériím.".
    37. V § 13 nadpis zní:
    "Stanovení cen cukrovky, cukru a melasy".
    38. V § 13 na konci odstavce 1 se tečka nahrazuje čárkou a doplňují se slova "které hradí kupující cukrovky.".
    39. V § 13 na konci odstavce 2 se tečka nahrazuje čárkou a doplňují se slova "které hradí kupující cukru".
    40. V § 13 se doplňuje odstavec 4, který zní:
    "(4) Maximální cena6) melasy se stanoví ve výši 1 800 Kč za 1 tunu melasy s polarizací 50 %. Maximální cena melasy se vztahuje na melasu bez přepravního obalu a nezahrnuje náklady spojené s dopravou melasy.".
    41. V § 14 odst. 1 písm. d) se slovo "říjnu" nahrazuje slovem "srpnu".
    42. V § 14 odst. 1 písm. f) se číslo "30" nahrazuje číslem "25".
    43. V § 14 se na konci odstavce 1 tečka nahrazuje čárkou a doplňuje se písmeno g), které zní:
    "g) vývozu cukru obsaženého ve výrobcích, případně užitého při výrobě vyvážených výrobků uvedených v příloze č. 7 k tomuto nařízení; informace se podává spolu s informací podle písmena c).".
    44. V § 14 se odstavec 3 zrušuje.
    Dosavadní odstavec 4 se označuje jako odstavec 3.
    45. V § 14 odstavec 3 zní:
    "(3) Fond informace získané podle odstavce 1 poskytne ministerstvu.".
    46. § 15 a 16 se zrušují.
    47. Za § 16 se vkládá nový § 16a, který zní:
    "§ 16a
    (1) Žádost o rezervu pro kvótový rok 2003/2004 nutno podat do 15 dnů ode dne nabytí účinnosti tohoto nařízení.
    (2) Kvóty stanovené před účinností tohoto nařízení zanikají nejpozději dnem nabytí účinnosti tohoto nařízení.".
    48. V příloze č. 1 body 2 až 4 zní:
    "2. Údaje o  strukturálním členění kvóty  žadatele (vyplňuje pouze
        žadatel,  který  je  jediným  a  výlučným  provozovatelem více
        cukrovarů)
    +---------------------------------+----------------------------+
    |            Cukrovar             | Strukturální členění kvóty |
    |                                 |          v tunách          |
    +---------------------------------+----------------------------+
    |                                 |                            |
    +---------------------------------+----------------------------+
    |                                 |                            |
    +---------------------------------+----------------------------+
    |                                 |                            |
    +---------------------------------+----------------------------+
    |                                 |                            |
    +---------------------------------+----------------------------+
    
    +---------------------------------+----------------------------+
    |Souhrnná kapacita výroby cukru   |                            |
    |těchto cukrovarů v tunách        |                            |
    +---------------------------------+----------------------------+
    
    3. Čestné prohlášení při podání žádosti o kvótu
    
    a) Je-li žadatelem fyzická osoba:
    
         Prohlašuji, že všechny údaje uvedené v žádosti jsou pravdivé.
    
         Prohlašuji,  že   jsem  jediným  a   výlučným  provozovatelem
    příslušného cukrovaru  a že tímto  provozovatelem budu nejméně  do
    konce kvótového roku 2004/2005.
    
         Mám  k datu  podání žádosti  vypořádány splatné  závazky vůči
    Fondu,  ministerstvu,  Pozemkovému  fondu  České  republiky, Fondu
    národního    majetku   České    republiky,   závazky   související
    s příspěvkem  na sociální  zabezpečení  a  s příspěvkem  na státní
    politiku   zaměstnanosti,   závazky   související   se  všeobecným
    zdravotním   pojištěním   a   závazky   související   s  podporami
    poskytnutými do zemědělství.
    
         Mám  k  datu  podání  žádosti  vypořádány  splatné závazky za
    dodanou cukrovku se všemi pěstiteli.
    
         Dále prohlašuji, že na můj majetek nebyl prohlášen konkurs.
    
         Zavazuji se plnit všechny  podmínky stanovené nařízením vlády
    č. 114/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů.
    
         Jsem  si  vědom(a)  právních  důsledků nepravdivosti čestného
    prohlášení.
    
    
    V .............. dne...........         ..........................
                                                 Podpis žadatele
                                                 (úředně ověřený)
    
    b) Je-li žadatelem právnická osoba:
    
         Prohlašuji, že všechny údaje uvedené v žádosti jsou pravdivé.
    
         Prohlašuji, že  v žádosti uvedená právnická  osoba je jediným
    a výlučným  provozovatelem   příslušného  cukrovaru  a   že  tímto
    provozovatelem bude nejméně do konce kvótového roku 2004/2005.
    
         V žádosti  uvedená právnická osoba  má k datu  podání žádosti
    vypořádány splatné  závazky vůči Fondu,  ministerstvu, Pozemkovému
    fondu  České republiky,  Fondu národního  majetku České republiky,
    závazky   související   s   příspěvkem   na  sociální  zabezpečení
    a s   příspěvkem   na   státní   politiku  zaměstnanosti,  závazky
    související   se  všeobecným   zdravotním  pojištěním   a  závazky
    související s podporami poskytnutými do zemědělství.
    
         V žádosti  uvedená právnická osoba  má k datu  podání žádosti
    vypořádány splatné závazky za dodanou cukrovku se všemi pěstiteli.
    
         Dále prohlašuji,  že v žádosti  uvedená právnická osoba  není
    v likvidaci nebo že na její majetek nebyl prohlášen konkurs.
    
         V žádosti  uvedená právnická osoba se  zavazuje plnit všechny
    podmínky  stanovené  nařízením  vlády  č.  114/2001  Sb., ve znění
    pozdějších předpisů.
    
         Jsem  si  vědom(a)  právních  důsledků nepravdivosti čestného
    prohlášení.
    
    
    V .............. dne...........         ..........................
                                            Podpis statutárního orgánu
                                                     žadatele
                                                 (úředně ověřený)
                                                 a otisk razítka
    
    4. Doklady přikládané k žádosti
    
    a) Platná,  úředně ověřená          kopie výpisu  z obchodního  rejstříku,
       popřípadě platná, úředně ověřená kopie živnostenského listu,
    b) účetní  doklad prokazující  výrobu cukru  v období  po 1.  září
       2002.".
    
    49. V příloze č. 2 bod 3 zní:
    "3. Čestné prohlášení při podání žádosti o zvýšení kvóty z rezervy
        nebo o stanovení nové kvóty z rezervy
    
    a) Je-li žadatelem o rezervu fyzická osoba:
    
         Prohlašuji, že všechny údaje uvedené v žádosti o rezervu jsou
    pravdivé.
    
         Prohlašuji,  že   jsem  jediným  a   výlučným  provozovatelem
    příslušného  cukrovaru a  že jím  budu nejméně  do konce kvótového
    roku 2004/2005.
    
         Mám  k  datu  podání  žádosti  o  rezervu  vypořádány splatné
    závazky   vůči  Fondu,   ministerstvu,  Pozemkovému   fondu  České
    republiky,  Fondu  národního   majetku  České  republiky,  závazky
    související s příspěvkem na sociální zabezpečení a s příspěvkem na
    státní politiku  zaměstnanosti, závazky související  se všeobecným
    zdravotním   pojištěním   a   závazky   související   s  podporami
    poskytnutými do zemědělství.
    
         Mám  k  datu  podání  žádosti  o  rezervu  vypořádány splatné
    závazky za dodanou cukrovku se všemi pěstiteli.
    
         Prohlašuji, že  jsem schopen v cukrovaru,  jehož jsem jediným
    a výlučným  provozovatelem,  vyrobit   v  průběhu  kvótového  roku
    množství  cukru,   které  odpovídá  požadované   výši  nové  kvóty
    z rezervy* / zvýšené kvótě o požadované množství cukru z rezervy*.
    
         Dále prohlašuji, že na můj majetek nebyl prohlášen konkurs.
    
         Zavazuji se plnit všechny  podmínky stanovené nařízením vlády
    č. 114/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů.
    
         Jsem  si  vědom(a)  právních  důsledků nepravdivosti čestného
    prohlášení.
    
         Souhlasím s tím, aby Fond mohl nakládat s mými osobními údaji
    uvedenými v  žádosti o novou  kvótu z rezervy*  / o zvýšení  kvóty
    o požadované množství  cukru z rezervy*, a  to v rozsahu nezbytném
    pro vyřízení mé žádosti o rezervu.
    
    
    V .............. dne...........         ..........................
                                             Podpis žadatele o rezervu
                                                   (úředně ověřený)
    
    
    
    b) Je-li žadatelem o rezervu právnická osoba:
    
         Prohlašuji, že všechny údaje uvedené v žádosti o rezervu jsou
    pravdivé.
    
         Prohlašuji, že v žádosti o rezervu uvedená právnická osoba je
    jediným a  výlučným provozovatelem příslušného cukrovaru  a že jím
    bude nejméně do konce kvótového roku 2004/2005.
    
         V žádosti o rezervu uvedená  právnická osoba má k datu podání
    žádosti  vypořádány  splatné  závazky  vůči  Fondu,  ministerstvu,
    Pozemkovému fondu  České republiky, Fondu  národního majetku České
    republiky,   závazky   související   s   příspěvkem   na  sociální
    zabezpečení  a  s  příspěvkem  na  státní  politiku zaměstnanosti,
    závazky související se všeobecným  zdravotním pojištěním a závazky
    související s podporami poskytnutými do zemědělství.
    
         V žádosti o rezervu uvedená  právnická osoba má k datu podání
    žádosti vypořádány  splatné závazky za  dodanou cukrovku se  všemi
    pěstiteli.
    
         Prohlašuji, že v žádosti o rezervu uvedená právnická osoba je
    schopna v  cukrovaru, jehož je jediným  a výlučným provozovatelem,
    vyrobit v  průběhu kvótového roku  množství cukru, které  odpovídá
    požadované výši nové kvóty z rezervy* / zvýšené kvótě o požadované
    množství cukru z rezervy*.
    
         Dále  prohlašuji, že  v žádosti  o rezervu  uvedená právnická
    osoba  není v  likvidaci nebo  že na  její majetek nebyl prohlášen
    konkurs.
    
         V žádosti o rezervu uvedená právnická osoba se zavazuje plnit
    všechny  podmínky stanovené  nařízením vlády  č. 114/2001  Sb., ve
    znění pozdějších předpisů.
    
         Jsem  si  vědom(a)  právních  důsledků nepravdivosti čestného
    prohlášení.
    
         Souhlasím s tím, aby Fond mohl nakládat s mými osobními údaji
    uvedenými v  žádosti o novou  kvótu z rezervy*  / o zvýšení  kvóty
    o požadované množství  cukru z rezervy*, a  to v rozsahu nezbytném
    pro vyřízení mé žádosti o rezervu.
    
    
    V .............. dne..........          ..........................
                                            Podpis statutárního orgánu
                                                     žadatele
                                            o rezervu (úředně ověřený)
                                                  a otisk razítka
    
    
    
    
    *) Nehodící se škrtněte.
    50. V příloze č. 2 se doplňuje bod 5, který zní:
    "5. Údaje  o  strukturálním  členění   kvóty  žadatele  o  rezervu
        (vyplňuje pouze žadatel o rezervu, který je jediným a výlučným
        provozovatelem více cukrovarů)
    
    +---------------------------------+----------------------------+
    |            Cukrovar             | Strukturální členění kvóty |
    |                                 |          v tunách          |
    +---------------------------------+----------------------------+
    |                                 |                            |
    +---------------------------------+----------------------------+
    |                                 |                            |
    +---------------------------------+----------------------------+
    |                                 |                            |
    +---------------------------------+----------------------------+
    |                                 |                            |
    +---------------------------------+----------------------------+
    
    +---------------------------------+----------------------------+
    |Souhrnná kapacita výroby cukru   |                            |
    |těchto cukrovarů v tunách        |                            |
    +---------------------------------+----------------------------+".
    
    51. V příloze č. 3 bod 2 zní:
    52. V příloze č. 3 bod 3 zní:
    53. V příloze č. 3 se doplňuje bod 7, který zní:
    54. V příloze č. 5 se v bodě 2 číslo "15" nahrazuje číslem "20".
    55. Za přílohu č. 5 se doplňují přílohy č. 6 a 7, které včetně nadpisu zní:
    "Příloha 6
    Způsob přepočtu výrobků z cukrovky v kapalném skupenství na cukr bílý
                           H x (PC + (Inv x 0.95))
                      BC = -----------------------
                                   100
    
    BC  = hmotnost bílého cukru
    H   = hmotnost výrobku v kapalném skupenství
    PC  = obsah cukru v hmotnostních procentech
    Inv = obsah invertního cukru v hmotnostních procentech
    
                                Příloha 7
    
      Vyvážené výrobky obsahující cukr, případně vyvážené výrobky,
                u kterých je při jejich výrobě užit cukr
    
     
    
    1. Vyvážené výrobky obsahující cukr
    
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------
       Položka                                    Výrobek                                Obsah cukru
       celního                                                                           v procentech*)
      sazebníku
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------
    0402 10 91 00  Mléko v prášku slazené, tuk do 1,5 %, obsah do 2,5 kg                       35
    0402 10 99 00  Mléko v prášku slazené, tuk do 1,5 %, obsah nad 2,5 kg                      35
    0402 29 11 00  Mléko pro kojence v prášku, tuk přes 10 %, obsah do 500 g, hermeticky       27
                   uzavřené
    0402 29 15 00  Mléko, smetana v prášku slazená, tuk přes 1,5 % max. 27 % obsah do          38
                   2,5         kg
    0402 29 19 00  Mléko, smetana v prášku slazená, tuk přes 1,5 % max. 27 % obsah nad         35
                   2,5 kg
    0402 29 91 00  Smetana v prášku slazená, tuk přes 27 %, obsah do 2,5 kg                    38
    0402 29 99 00  Smetana v prášku slazená, tuk přes 27 %, obsah nad 2,5 kg                   38
    0402 99 11 00  Mléko, smetana zahuštěná slazená, tuk do 9,5%, obsah do 2,5 kg              43
    0402 99 19 00  Mléko, smetana zahuštěná slazená, tuk do 9,5 %, obsah nad 2,5 kg            43
    0402 99 31 00  Smetana zahuštěná slazená, tuk přes 9,5 % max. 45%, obsah do 2,5 kg         43
    0402 99 39 00  Smetana zahuštěná slazená, tuk přes 9,5 % max. 45%, obsah nad 2,5 kg        43
    0402 99 91 00  Smetana zahuštěná slazená, tuk přes 45 %, obsah do 2,5 kg                   43
    0402 99 99 00  Smetana zahuštěná slazená, tuk přes 45 %, obsah nad 2,5 kg                  43
    0403 10 31 00  Jogurt neochucený tekutý slazený, tuk do 3 %                                32
    0403 10 33 00  Jogurt neochucený tekutý slazený, tuk přes 3 % max. 6 %                     35
    0403 10 39 00  Jogurt neochucený tekutý slazený, tuk přes 6 %                              34
    0403 10 51 00  Jogurt v prášku a pod. v pevné formě ochucený (ovoce, ořechy, kakao),       10
                   tuk do 1,5 %
    0403 10 53 00  Jogurt v prášku apod. v pevné formě ochucený (ovoce, ořechy, kakao),        10
                   tuk nad 1,5 %
    0403 10 59 00  Jogurt v prášku a pod. v pevné formě ochucený (ovoce, ořechy, kakao),       10
                   tuk přes 27 %
    0403 10 91 00  Jogurt ostatní ochucený (ovoce,ořechy, kakao), tuk do 3 %, v prášku,        10
                   pevná forma
    0403 10 93 00  Jogurt ostatní ochucený (ovoce, ořechy, kakao, tuk nad 3-6 %, v             10
                   prášku, pevná forma
    0403 10 99 00  Jogurt ostatní ochucený (ovoce, ořechy, kakao), tuk přes 6 %, v             10
                   prášku, pevná forma
    0403 90 31 00  Kefír apod. v prášku neochucený slazený, tuk do 1,5 %                       27
    0403 90 33 00  Kefír apod. v prášku neochucený slazený, tuk nad 1,5 %                      27
    0403 90 39 00  Kefír apod. v prášku neochucený slazený, tuk přes 27 %                      27
    0403 90 61 00  Kefír apod. neochucený slazený, tuk do 3 %, prášek                          43
    0403 90 63 00  Kefír apod. neochucený slazený, tuk přes 3 % max.6 %, prášek                43
    0403 90 69 00  Kefír apod. neochucený slazený, tuk přes 6 %                                43
    0403 90 71 00  Kefír apod. v prášku ochucený (ovoce,atd.), tuk do 1,5 %                    10
    0403 90 73 00  Kefír apod. v prášku ochucený (ovoce atd.), tuk nad 1,5 %                   10
    0403 90 79 00  Kefír apod. v prášku ochucený (ovoce atd.), tuk přes 27 %                   10
    0403 90 91 00  Kefír apod.ostatní ochucený (ovoce atd.), tuk do 3 %                        20
    0403 90 93 00  Kefír apod.ostatní ochucený (ovoce atd.), tuk přes 3 % max.6 %              20
    0403 90 99 00  Kefír apod.ostatní ochucený (ovoce atd.), tuk přes 6 %                      20
    0404 10 26 00  Syrovátka pevná slazená, bílkoviny do 15 %, tuk do 1,5 %                    27
    0404 10 28 00  Syrovátka pevná slazená, bílkoviny do 15 %, tuk přes 1,5 % max.27 %         27
    0404 10 32 00  Syrovátka pevná slazená, bílkoviny do 15 %, tuk přes 27 %                   27
    0404 10 34 00  Syrovátka pevná slazená, bílkoviny přes 15 %, tuk do 1,5 %                  27
    0404 10 36 00  Syrovátka pevná slazená, bílkoviny přes 15 %, tuk přes 1,5 % max.27 %       27
    0404 10 38 00  Syrovátka pevná slazená, bílkoviny přes 15 %, tuk přes 27 %                 27
    0404 10 72 00  Syrovátka tekutá slazená, bílkoviny do 15 %, tuk do 1,5 %                   43
    0404 10 74 00  Syrovátka tekutá slazená, bílkoviny do 15 %, tuk přes 1,5 % max.27 %        43
    0404 10 76 00  Syrovátka tekutá slazená, bílkoviny do 15 %, tuk nad 27 %                   43
    0404 10 78 00  Syrovátka tekutá slazená, bílkoviny přes 15 %, tuk do 1,5 %                 43
    0404 10 82 00  Syrovátka tekutá slazená, bílkoviny přes 15 % tuk přes 1,5 % max.27 %       43
    0404 10 84 00  Syrovátka tekutá slazená, bílkoviny přes 15 % tuk přes 27 %                 43
    0811 10 11 00  Jahody i vařené zmrazené, obsah cukru přes 13 %                             20
    0811 10 19 00  Jahody i vařené zmrazené, obsah cukru do 13 %                               20
    0811 20 11 00  Maliny, ostružiny, moruše, rybíz, angrešt i vařené, zmrazené, cukr          20
                   přes 13 %
    0811 20 1900   Maliny, ostružiny, moruše, rybíz, angrešt i vařené zmrazené, cukr do        20
                   13 %
    0811 90 11 00  Tropické ovoce, tropické ořechy i vařené zmrazené, cukr přes 13 %           50
    0811 90 31 00  Tropické ovoce, tropické ořechy i vařené zmrazené, cukr do 13 %             50
    1702 90 60 00  Umělý med, též smíšený s přírodním medem                                    80
    1702 90 71 00  Karamel obsahující v sušině 50 % nebo více sacharózy                        80
    1702 90 75 00  Karamel v prášku i aglomerovaný 50 % nebo více sacharózy                    80
    1702 90 79 00  Karamel ostatní, 50 % nebo více sacharózy                                   80
    1702 90 99 00  Cukry ostatní včetně invertního                                             80
    1704 10 11 00  Guma žvýkací i obalená cukrem tvar plátku, obsah sacharózy do 60 %          58
    1704 10 19 00  Guma žvýkací i obalená cukrem ostatní, obsah sacharózy do 60 %,             58
                   nikoliv tvar plátku
    1704 10 91 00  Guma žvýkací i obalená cukrem tvar plátku, obsah sacharózy nad 60 %         70
    1704 10 99 00  Guma žvýkací i obalená cukrem ostatní, obsah sacharózy nad 60 %,            70
                   nikoliv tvar plátku
    1704 90 10 00  Výtažky z lékořice bez přísad, obsah sacharózy nad 10%                      70
    1704 90 30 00  Čokoláda bílá                                                               45
    1704 90 51 00  Těsta, pasty včetně marcipánu, balení do 1 kg pro okamžitou spotřebu,       60
                   neobsahující kakao
    1704 90 55 00  Pastilky, dropsy zdravotní proti kašli                                      60
    1704 90 61 00  Dražé a podobné cukrovinky ve formě dražé, neobsahující kakao               60
    1704 90 65 00  Želé, gumovité cukrovinky typu želé včetně ovocných součástí                60
    1704 90 71 00  Bonbony tvrdé i plněné, neobsahující kakao                                  60
    1704 90 75 00  Karamel a podobné cukrovinky, neobsahující kakao                            60
    1704 90 81 00  Cukrovinky bez kakaa ostatní vyrobené kompresí                              60
    1704 90 99 00  Cukrovinky bez kakaa ostatní, nevyrobené kompresí                           60
    1806 10 20 00  Kakaový prášek slazený obsah sacharózy nad 5 % do 65%                       60
    1806 10 30 00  Kakaový prášek slazený obsah sacharózy 65 % do 80 %                         75
    1806 10 90 00  Kakaový prášek slazený obsah sacharózy 80% a více                           90
    1806 20 10 00  Přípravky s kakaem balení nad 2 kg obsah 31 % a více máslo kakaové i        35
                   s mléčným tukem
    1806 20 30 00  Přípravky s kakaem balení nad 2 kg obsah 25 - 31% máslo kakaové i s         35
                   mléčným tukem
    1806 20 50 00  Přípravky s kakaem ostatní balené nad 2 kg, obsah kakaového másla 18%       35
                   a více
    1806 20 70 00  Přípravky s kakaem zvané čokoládové mléčné drobky, balení nad 2 kg          35
    1806 20 80 00  Přípravky s kakaem, čokoládové polevy                                       35
    1806 20 95 00  Přípravky s kakaem, ostatní                                                 35
    1806 31 00 00  Čokoláda plněná v blocích, tyčinkách, tabulkách                             35
    1806 32 10 00  Čokoláda neplněná v blocích, tabulkách, tyčinkách s přídavkem obilí,        20
                   ořechů, ovoce
    1806 32 90 00  Čokoláda neplněná ostatní v blocích, tabulkách, tyčinkách, ne s             35
                   obilím, ořechy, ovocem
    1806 90 11 00  Čokoládové cukrovinky i plněné s alkoholem                                  10
    1806 90 19 00  Čokoládové cukrovinky i plněné ostatní, ne s alkoholem                      35
    1806 90 31 00  Čokoláda, výrobky čokoládové ostatní plněné                                 35
    1806 90 39 00  Čokoláda, výrobky čokoládové ostatní neplněné                               35
    1806 90 60 00  Pasty (pomazánky) s kakaem                                                  20
    1806 90 70 00  Přípravky k výrobě nápojů s kakaem                                          10
    1806 90 90 00  Potravinové přípravky ostatní obsahující kakao                              10
    1901 10 00 00  Přípravky z mouky, krupice a pod. pro dětskou výživu, balení pro            33
                   drobný prodej
    1901 20 00 00  Směsi, těsta pro přípravu zboží pekařského pečiva jemného i                 38
                   trvanlivého
    1901 90 99 00  Směsi ostatní                                                               20
    1902 20 91 00  Těstoviny, vařené                                                           10
    1902 20 99 00  Těstoviny, ostatní                                                          10
    1904 10 10 00  Výrobky z kukuřice získané bobtnáním, pražením                              10
    1904 10 30 00  Výrobky z rýže získané bobtnáním, pražením                                  10
    1904 10 90 00  Výrobky z obilí ostatního, získané bobtnáním, pražením, ne z                10
                   kukuřice, rýže
    1904 90 10 00  Rýže v zrnech ostatní předvařená, jinak upravená                            10
    1904 90 90 00  Obilí ostatní v zrnech předvařené, jinak upravené                           10
    1905 20 10 00  Perník obsah sacharózy méně než 30 %                                        25
    1905 20 30 00  Perník obsah sacharózy 30 % do méně něž 50 %                                45
    1905 20 90 00  Perník obsah sacharózy 50 % a více                                          65
    1905 30 11 00  Sušenky sladké, oplatky polévané čokoládou i částečně balené do 85 g,       27
                   pro okamžitou spotřebu
    1905 30 19 00  Sušenky sladké, oplatky polévané čokoládou i částečně balené nad 85         27
                   g, pro okamžitou spotřebu
    1905 30 30 00  Sušenky sladké mléčný tuk 8 % a více, nepolévané i částečně čokoládou               27
    1905 30 51 00  Sušenky sladké dvojité (slepované) plněné, nepolévané čokoládou,            27
                   mléčný tuk nad 8%
    1905 30 59 00  Sušenky sladké ostatní, nepolévané čokoládou, mléčný tuk nad 8 %,           27
                   slepované
    1905 30 99 00  Oplatky, malé oplatky ostatní, neslané                                      27
    1905 40 10 00  Suchary                                                                     13
    1905 40 90 00  Opékaný chléb a podobné opékané výrobky                                     13
    1905 90 40 00  Oplatky, malé oplatky obsah vody nad 10 %                                   21
    1905 90 60 00  Výrobky pekařské, pečivo ostatní slazené                                    38
    1905 90 90 00  Výrobky pekařské, pečivo ostatní neslazené                                  70
    2001 90 30 00  Cukrová kukuřice (Zea mays var. saccharata)                                  5
    2004 90 10 00  Cukrová kukuřice (Zea mays var. saccharata)                                  5
    2005 80 00 00  Cukrová kukuřice (Zea mays varsaccharata)                                    5
    2006 00 10 00  Zázvor konzervovaný cukrem                                                  70
    2006 00 31 00  Třešně konzervované cukrem, obsah cukru nad 13 %                            57
    2006 00 35 00  Tropické ořechy a tropické ovoce konzervované cukrem, obsah cukru nad       55
                   13 %
    2006 00 38 00  Zelenina, ovoce, ořechy ostatní konzervované cukrem, obsah cukru nad        55
                   13 %
    2006 00 91 00  Tropické ořechy a tropické ovoce konzervované cukrem, obsah cukru do        55
                   13 %
    2006 00 99 00  Zelenina, ovoce, ořechy ostatní konzervované cukrem, cukr do 13 %,          55
                   nikoliv tropické ovoce, tropické ořechy
    2007 10 10 00  Přípravky homogenizované-džemy apod. ovocné, ořechové, cukr nad 13 %        55
    2007 10 91 00  Přípravky homogenizované-džemy apod. z tropického ovoce, cukr do 13 %       55
    2007 10 99 00  Přípravky homogenizované-džemy apod. ostatní, cukr do 13 %, ne z            55
                   tropického ovoce
    200791 10 00   Zavařeniny apod.z citrusového ovoce, cukr nad 30 %, nehomogenizované        55
    200791 30 00   Zavařenin apod.z citrusového ovoce, cukr více než 13 %-30 %,                55
                   nehomogenizované
    200791 90 00   Zavařeniny apod.z citrusového ovoce, cukr do 13 %, nehomogenizované         55
    2007 99 10 00  Protlaky (pyré), pasty ze švestek, cukr nad 30 %, obal nad 100 kg k         60
                   průmyslovému zpracovaní
    2007 99 20 00  Protlaky (pyré), pasty z jedlých kaštanů, cukr nad 30 %                     47
    2007 99 31 00  Zavařeniny, marmelády apod. z třešní, cukr nad 30 %                         56
    2007 99 33 00  Zavařeniny, marmelády apod. z jahod, cukr nad 30 %                          55
    2007 99 35 00  Zavařeniny, marmelády apod. z malin, cukr nad 30 %                          55
    2007 99 39 00  Džemy apod. z ovoce ostatní, cukr nad 30%, nikoliv z citrusů,               55
                   švestek, třešní, jahod, malin, kaštanů
    2007 99 51 00  Protlak (pyré), pasty z jedlých kaštanů, cukr nad 13 %-30 %                 20
    2007 99 55 00  Protlak (pyré) jablečný včetně kompotů, cukr nad 13 %-30 %                  20
    2007 99 58 00  Zavařeniny apod. z ovoce ostatního, cukr nad 13 %-30 %, nikoliv z           20
                   jedlých kaštanů, jablek
    2007 99 91 00  Protlak (pyré) jablečný včetně kompotů                                      20
    2007 99 93 00  Zavařeniny apod. z tropického ovoce a tropických ořechů                     50
    2007 99 98 00  Zavařeniny apod. ostatní, cukr max. 13 %, nikoliv z jablek,                 50
                   tropického ovoce, tropických ořechů
    2008 20 11 00  Ananasy konzervované s alkoholem, cukr nad 17 %,balení nad 1 kg              4
    2008 20 19 00  Ananasy konzervované s alkoholem, cukr do 17 %, balení nad 1 kg              4
    2008 20 31 00  Ananasy konzervované s alkoholem, cukr nad 19 %, balení do 1 kg              2
    2008 20 39 00  Ananasy konzervované s alkoholem, cukr do 19 %, balení do 1 kg               2
    2008 20 51 00  Ananasy konzervované bez alkoholu, cukr nad 17 %, balení nad 1 kg            6
    2008 20 59 00  Ananasy konzervované bez alkoholu, cukr do 17%, balení nad 1 kg              6
    2008 20 71 00  Ananasy konzervované bez alkoholu, cukr nad 19 %, balení do 1 kg             6
    2008 20 79 00  Ananasy konzervované bez alkoholu, cukr do 19 %, balení do 1 kg              6
    2008 30 11 00  Plody citrusové konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah cukru        11
                   nad 9 %
    2008 30 19 00  Plody citrusové konzervované, obsah alkoholu 11,85 % a více, obsah          11
                   cukru nad 9 %
    2008 30 31 00  Plody citrusové konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah cukru        13
                   do 9 %
    2008 30 39 00  Plody citrusové konzervované, obsah alkoholu 11,85 % a více, obsah          13
                   cukru do 9 %
    2008 30 51 00  Grapefruity-kousky konzervované bez alkoholu, slazené, balení nad 1         20
                   kg
    2008 30 55 00  Mandarinky apod. citrusové hybridy konzervované bez alkoholu,               10
                   slazené, balení nad 1 kg
    2008 30 59 00  Plody citrusové ostatní konzervované bez alkoholu, slazené, balení          10
                   nad 1 kg
    2008 30 71 00  Grapefruity-kousky konzervované bez alkoholu, slazené, balení do 1 kg       10
    2008 30 75 00  Mandarinky apod. citrusové hybridy konzervované, bez alkoholu,              10
                   slazené, balení do 1 kg
    2008 30 79 00  Plody citrusové ostatní konzervované bez alkoholu, slazené, balení do       10
                   1 kg
    2008 40 11 00  Hrušky konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah cukru nad 13%,        10
                   balení nad 1 kg
    2008 40 19 00  Hrušky konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah cukru nad 13         10
                   %, balení nad 1 kg
    2008 40 21 00  Hrušky konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah cukru do 13 %,        10
                   balení nad 1 kg
    2008 40 29 00  Hrušky konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah cukru do 13 %,       10
                   balení nad 1 kg
    2008 40 31 00  Hrušky konzervované s alkoholem, obsah cukru nad 15 %, balení do 1 kg       10
    2008 40 39 00  Hrušky konzervované s alkoholem, obsah cukru do 15 %, balení do 1 kg        10
    2008 40 51 00  Hrušky konzervované bez alkoholu, cukr nad 13 %, balení nad 1 kg            10
    2008 40 59 00  Hrušky konzervované bez alkoholu, cukr do 13 %, balení nad 1 kg             10
    2008 40 71 00  Hrušky konzervované bez alkoholu, cukr nad 15 %, balení do 1 kg             10
    2008 40 79 00  Hrušky konzervované bez alkoholu, cukr do 15 %, balení do 1 kg              10
    2008 50 11 00  Meruňky konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah cukru nad 13         10
                   %, balení nad 1 kg
    2008 50 19 00  Meruňky konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah cukru nad           10
                   13%, balení nad 1 kg
    2008 50 31 00  Meruňky konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah cukru do 13%,         5
                   balení nad 1 kg
    2008 50 39 00  Meruňky konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah cukru do 13          5
                   %, balení nad 1 kg
    2008 50 51 00  Meruňky konzervované s alkoholem, obsah cukru nad 15%, balení do 1 kg       20
    2008 50 59 00  Meruňky konzervované s alkoholem, obsah cukru do 15 %, balení do 1 kg       10
    2008 50 61 00  Meruňky konzervované bez alkoholu, obsah cukru nad 13 %, balení nad 1       20
                   kg
    2008 50 69 00  Meruňky konzervované bez alkoholu, obsah cukru do 13 %, balení nad 1        10
                   kg
    2008 50 71 00  Meruňky konzervované bez alkoholu, obsah cukru nad 15 %, balení do 1        20
                   kg
    2008 50 79 00  Meruňky konzervované bez alkoholu, obsah cukru do 15 %, balení do 1         10
                   kg
    2008 60 11 00  Třešně konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah cukru nad 9 %         10
    2008 60 19 00  Třešně konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah cukru nad 9 %        10
    2008 60 31 00  Třešně konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah cukru do 9 %           8
    2008 60 39 00  Třešně konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah cukru do 9 %          8
    2008 60 51 00  Višně (Prunus cerasus) konzervované bez alkoholu slazené, balení nad        10
                   1 kg
    2008 60 59 00  Třešně konzervované bez alkoholu slazené ostatní, balení nad 1 kg           10
    2008 60 61 00  Višně Prunus cerasus) konzervované bez alkoholu slazené, balení do 1        10
                   kg
    2008 60 69 00  Třešně konzervované bez alkoholu slazené ostatní, balení do 1 kg            10
    2008 70 11 00  Broskve konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah cukru nad 13%,       20
                   balení nad 1 kg
    2008 70 19 00  Broskve konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah cukru do 13         10
                   %, balení nad 1 kg
    2008 70 31 00  Broskve konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah cukru do 13 %,        7
                   balení nad 1 kg
    2008 70 39 00  Broskve konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah cukru do 13          7
                   %, balení nad 1 kg
    2008 70 51 00  Broskve konzervované s alkoholem, obsah cukru nad 15 %, balení do 1 kg       20
    2008 70 59 00  Broskve konzervované s alkoholem, obsah cukru do 15 %, balení do 1 kg       10
    2008 70 61 00  Broskve konzervované bez alkoholu, obsah cukru nad 13%,balení nad 1 kg      20
    2008 70 69 00  Broskve konzervované bez alkoholu, obsah cukru do 13%, balení nad 1 kg      10
    2008 70 71 00  Broskve konzervované bez alkoholu, obsah cukru nad 15 %, balení do          20
                   1 kg
    2008 70 79 00  Broskve konzervované bez alkoholu,obsah cukru do 15%, balení do 1 kg        10
    2008 80 11 00  Jahody konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah cukru nad 9 %         10
    2008 80 19 00  Jahody konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah cukru nad 9 %        10
    2008 80 31 00  Jahody konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah cukru do 9 %          10
    2008 80 39 00  Jahody konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah cukru do 9 %         10
    2008 80 50 00  Jahody konzervované bez alkoholu slazené, balení nad 1 kg                   10
    2008 80 70 00  Jahody konzervované         bez alkoholu slazené, balení do 1 kg                    10
    2008 92 12 00  Směsi tropického ovoce konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah       11
                   cukru nad 9 %
    2008 92 14 00  Směsi ovoce ostatní, konzervované, obsah alkoholu do 11,85%, obsah          11
                   cukru nad 9%
    2008 92 16 00  Směsi tropického ovoce konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %,            11
                   obsah cukru nad 9%
    2008 92 18 00  Směsi ovoce ostatní konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah         11
                   cukru nad 9%,
    2008 92 32 00  Směsi tropického ovoce konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah       11
                   cukru do 9%
    2008 9234 00   Směsi ovoce ostatní konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah          11
                   cukru do 9 %
    2008 92 36 00  Směsi tropického ovoce konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %,            10
                   obsah cukru do 9%
    2008 92 38 00  Směsi ovoce ostatní konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah         10
                   cukru do 9%
    2008 92 51 00  Směsi tropického ovoce, ořechů konzervované bez alkoholu slazené,           11
                   balení nad 1 kg
    2008 92 59 00  Směsi ovoce, ořechů konzervované bez alkoholu slazené, balení nad 1         11
                   kg
    2008 92 72 00  Směsi tropického ovoce (jedno ovoce do 50 %) konzervované bez               11
                   alkoholu slazené
    2008 92 74 00  Směsi ovoce ostatní (jedno ovoce do 50 %) konzervované bez alkoholu         11
                   slazené
    2008 92 76 00  Směsi tropického ovoce (jedno ovoce nad 50 %) konzervované bez              11
                   alkoholu slazené
    2008 92 78 00  Směsi ovoce ostatní (jedno ovoce nad 50 %) konzervované bez alkoholu        11
                   slazené
    2008 99 11 00  Zázvor konzervovaný i slazený, obsah alkoholu do 11,85 %                    20
    2008 99 19 00  Zázvor ostatní konzervovaný i slazený, obsah alkoholu nad 11,85 %           20
    2008 99 21 00  Hrozny konzervované s alkoholem, obsah cukru nad 13 %                       10
    2008 99 23 00  Hrozny konzervované s alkoholem, obsah cukru do 13 %                        15
    2008 99 25 00  Kvajava, mučenky konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah cukru       10
                   nad 9 %
    2008 99 26 00  Mango, mangostany, papáje apod. konzervované, obsah alkoholu do 1,85        14
                   %, cukr nad 9%
    2008 99 28 00  Ovoce ostatní konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %,cukru nad 9 %         14
    2008 99 32 00  Kvajava, mučenky konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah            10
                   cukru nad 9 %
    2008 99 33 00  Mango, mangostany, papáje apod. konzervované, obsah alkoholu nad            14
                   11,85 %, cukr nad 9 %
    2008 99 34 00  Ovoce ostatní konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %,cukr nad 9 %         10
    2008 99 36 00  Tropické ovoce konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, obsah cukru         10
                   do 9 %
    2008 99 37 00  Ovoce ostatní konzervované, obsah alkoholu do 11,85 %, cukru do 9 %         12
    2008 99 38 00  Tropické ovoce konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, obsah cukru        12
                   do 9 %
    2008 99 40 00  Ovoce ostatní konzervované, obsah alkoholu nad 11,85 %, cukru do 9 %        10
    2008 99 41 00  Zázvor konzervovaný bez alkoholu slazený, balení nad 1 kg                   10
    2008 99 43 00  Hrozny konzervované bez alkoholu slazené, balení nad 1 kg                    9
    2008 99 45 00  Švestky konzervované bez alkoholu slazené, balení nad 1 kg                  10
    2008 99 46 00  Kvajava, mučenky, tamarindy konzervované bez alkoholu slazené, balení       10
                   nad 1 kg
    2008 99 47 00  Mango, mangostany, papáje apod. konzervované bez alkoholu slazené,           5
                   balení nad 1 kg
    2008 99 49 00  Ovoce ostatní konzervované bez alkoholu slazené, balení nad 1 kg             5
    2008 99 51 00  Zázvor konzervovaný bez alkoholu slazený, balení do 1 kg                    10
    2008 99 53 00  Hrozny konzervované bez alkoholu slazené, balení do 1 kg                     9
    2008 99 55 00  Švestky konzervované bez alkoholu slazené, balení do 1 kg                   10
    2008 99 61 00  Kvajava, mučenky konzervované bez alkoholu slazené, balení do 1 kg          10
    2008 99 62 00  Mango, mangostany, papáje apod. konzervované bez alkoholu slazené,           5
                   balení do 1 kg
    2008 99 68 00  Ovoce ostatní konzervované bez alkoholu slazené, balení do 1 kg              5
    2009 11 11 00  Pomerančová šťáva zmrazená, hustota nad 1,33 /cm3,  hodnota do 30           30
                   Eur/100kg
    200911 19 00   Pomerančová šťáva zmrazená, hustota nad 1,33 /cm3,  hodnota nad 30          49
                   Eur/100 kg
    200911 91 00   Pomerančová šťáva zmrazená, hustota do 1,33 /cm3,  hodnota do 30            49
                   Eur/100 kg
    200911 99 00   Pomerančová šťáva zmrazená, hustota do 1,33 /cm3,  hodnota nad 30           30
                   Eur/100 kg
    2009 19 11 00  Pomerančová šťáva, hustota nad 1,33g/cm3, hodnota do 30 Eur/100 kg,         30
                   ne: zmraz.
    2009 19 19 00  Pomerančová šťáva nezkvašená, nad 1,33 /cm3,  hodnota nad 30 Eur/100        49
                   kg
    2009 19 91 00  Pomerančová šťáva, hustota do 1,33 /cm3 při 20 st. C, hodnota do 30         49
                   Eur/100 kg
    2009 19 99 00  Pomerančová šťáva nezkvašená, do 1,33g/cm3, hodnota do 30 Eur/100 kg        30
    2009 20 11 00  Grapefruitová šťáva, hustota nad 1,33 /cm3 při 20 st. C, hodnota do         30
                   30 Eur/100 kg
    2009 20 19 00  Grapefruitová šťáva, hustota nad 1,33g/cm3, hodnota nad 30 Eur/100 kg       49
    2009 20 91 00  Grapefruitová šťáva, hustota do 1,33 /cm3 při 20 st. C, hodnota do 30       49
                   Eur/100 kg
    2009 20 99 00  Grapefruitová šťáva, hustota do 1,33g/cm3, hodnota nad 30 Eur/100 kg        30
    2009 30 11 00  Šťáva z ostatních citrusů, hustota nad 1,33g/cm3 při 20 st. C,              30
                   hodnota do 30 Eur/100 kg
    2009 30 19 00  Šťáva z jednoho ostatního citrusového ovoce, nad 1,33g/cm3,  hodnota        49
                   nad 30 Eur /100 kg
    2009 30 31 00  Šťáva z jednoho ostatního citrusového ovoce, slazená, do 1,33g/cm3,         12
                   hodnota nad 30 Eur /100 kg
    2009 30 51 00  Šťáva citrónová, do 1,33 /cm3,  hodnota do 30 Eur /100 kg, cukr nad         49
                   30 %
    2009 30 55 00  Šťáva citrónová, do 1,33g/cm3, hodnota do 30 Eur /100 kg, cukr do 30        12
                   %
    2009 30 91 00  Šťáva ostatních z citrusových plodů, do 1,33g/cm3,  hodnota do 30 Eur       49
                   /100 kg, cukr nad 30 %
    2009 30 95 00  Šťáva ostatních z citrusových plodů, do 1,33g/cm3,  hodnota do 30 Eur       12
                   /100 kg, cukr do 30%
    2009 40 11 00  Ananasová šťáva, hustota nad 1,33 /cm3 při 20 st. C, hodnota do 30          30
                   Eur /100 kg
    2009 40 19 00  Šťáva ananasová nezkvašená, nad 1,33 /cm3,  hodnota nad 30 Eur /100         49
                   kg
    2009 40 30 00  Ananasová šťáva, hustota do 1,33 /cm3 při 20 st. C, hodnota nad 30          12
                   Eur /100 kg
    2009 40 91 00  Šťáva ananasová nezkvašená, do 1,33g/cm3,  hodnota nad 30 Eur /100          49
                   kg, cukr nad 30%
    2009 40 93 00  Šťáva ananasová nezkvašená, do 1,33 /cm3,  hodnota nad 30 Eur /100          12
                   kg, cukr do 30%
    2009 50 10 00  Šťáva z rajských jablek nezkvašená slazená                                  12
    2009 60 11 00  Hroznová šťáva, hustota nad 1,33 /cm3 při 20 st. C, hodnota do 22 Eur       30
                   /100 kg
    2009 60 19 00  Šťáva hroznová nezkvašená, nad 1,33g/cm3, hodnota nad 22 Eur /100 kg        49
    2009 60 51 00  Šťáva hroznová koncentrovaná nezkvašená, do 1,33g/cm3, hodnota nad 18       30
                   Eur /100 kg
    2009 60 59 00  Šťáva hroznová nezkvašená ostatní, 1,33 /cm3,  hodnota nad 18 Eur           30
                   /100 kg
    2009 60 71 00  Šťáva hroznová koncentrovaná nezkvašená 1,33g/cm3, hodnota do 18 Eur        49
                   /100kg, cukr nad 30%
    2009 60 79 00  Šťáva hroznová ostatní nezkvašená, 1,338/cm3,  hodnota do 18 Eur /100       49
                   kg, cukr nad 30%
    2009 60 90 00  Šťáva hroznová nezkvašená, do 1,33 /cm3,  hodnota do 18 Eur /100 kg,        12
                   cukr do 30 %
    2009 70 11 00  Jablečná šťáva, hustota nad 1,33 /cm3 při 20 st. C, hodnota do 22 Eur       49
                   /100 kg
    2009 70 19 00  Šťáva jablečná nezkvašená, nad 1,33 /cm3,  hodnota nad 22 Eur /100 kg       49
    2009 70 30 00  Jablečná šťáva, hustota do 1,33 /cm3 při 20 st. C, hodnota nad 18 Eur       12
                   /100 kg
    2009 70 91 00  Šťáva jablečná nezkvašená, do 1,33 /cm3,  hodnota do 18 Eur /100 kg,        49
                   cukr nad 30%
    2009 70 93 00  Šťáva jablečná nezkvašená, do 1,33 /cm3,  hodnota do 18 Eur /100 kg,        12
                   cukr do 30%
    2009 80 11 00  Hrušková šťáva,hustota nad 1,33 /cm3 při 20 st. C, hodnota do 22 Eur        49
                   /100 kg
    200980 19 00   Šťáva hrušková nezkvašená, nad 1,33g/cm3, hodnota nad 22 Eur /100 kg        49
    2009 80 32 00  Šťáva z kvajavy, mučenky nezkvašená, nad 1,33 /cm3,  hodnota do 30          30
                   Eur /100 kg
    2009 80 50 00  Hrušková šťáva, hustota do 1,33 /cm3 při 20  st. C, hodnota nad 18          12
                   Eur/100 kg
    2009 80 61 00  Šťáva hrušková nezkvašená, do 1,33 /cm3,  hodnota do 18 Eur /100 kg,        49
                   cukr nad 30 %
    2009 80 63 00  Šťáva hrušková nezkvašená, do 1,33 /cm3,  hodnota do 18 Eur /100 kg,        12
                   cukr do 30 %
    2009 80 83 00  Šťáva z kvajavy, mučenky, nad 1,33g/cm3, hodnota do 30 Eur /100 kg,         49
                   cukr nad 30 %
    2009 90 11 00  Směs jablečné a hruškové šťávy, hustota nad 1,33g/cm3 při 20 st. C,         49
                   hodnota do 22 Eur/100 kg
    2009 90 19 00  Směsi šťávy jablečné, hruškové, nad 1,33 /cm3,  hodnota nad 22 Eur          49
                   /100 kg
    2009 90 21 00  Směs šťáv ostatní, hustota nad 1,33 /cm3 při 20 st. C, hodnota do 30        30
                   Eur/100 kg
    2009 90 29 00  Směsi šťáv ostatní nezkvašené, nad 1,330/cm3, hodnota nad 30 Eur            49
                   /100kg
    2009 90 31 00  Směs jablečné, hruškové šťávy, hustota do 1,338/cm3 při 20 st. C,           49
                   hodnota do 18 Eur/100 kg
    2009         90 39 00  Směsi šťáv jablečné, hruškové, do 1,33 /cm3,  hodnota nad 18 Eur /100       12
                   kg
    2009 90 41 00  Směsi šťáv citrusových plodů, ananasu slazené, do 1,33g/cm3,  hodnota       12
                   nad 30 Eur /100 kg
    2009 90 51 00  Směsi šťáv ostatní, nezkvašené, slazené, do 1,33 /cm3,  hodnota nad         12
                   30 Eur /100 kg
    2009 90 71 00  Směsi šťáv citrusových plodů, ananasu, do 1,33g/cm3, hodnota do 30          49
                   Eur /100 kg, cukr nad 30 %
    2009 90 71 30  Směsi šťáv citrusových plodů, ananasu, do 1,33g/cm3, hodnota do 30          49
                   Eur /100kg, cukr nad 30 %
    2009 90 92 00  Směsi šťáv tropického ovoce, do 1,33 /cm3,  hodnota do 30 Eur /100k         49
                   g, cukr nad 30%
    2009 90 94 00  Směsi šťáv ostatní ovoce, do 1,33 /cm3,  hodnota do 30 Eur /100 kg          49
                   cukr nad 30 %
    2009 90 95 00  Směsi šťáv tropického ovoce,do 1,33 /cm3,  hodnota do 30 Eur /100kg         12
                   cukr do 30%
    2009 90 96 00  Směsi šťáv ost. ovoce, do 1,33 /cm3, hodn. do 30 Eur/100kg, cukr do         12
                   30%, ne: sazebník
    2101 20 20 00  Výtažky, esence, koncentráty z čaje, maté                                   20
    2101 20 92 00  Přípravky na základě výtažků, esencí, koncentrátů čaje, maté                20
    2101 20 98 00  Přípravky ostatní na podkladě čaje nebo maté, nikoliv základ výtažků,       20
                   esencí, koncentrát
    2103 20 00 00  Kečup a jiné omáčky z rajčat                                                10
    2103 90 90 00  Omáčky a přípravky pro omáčky, ostatní                                      10
    2105 00 10 00  Zmrzlina, eskymo apod. výrobky obsahující mléčné tuky 0 méně něž 3 %        25
    2105 00 91 00  Zmrzlina, eskymo apod. výrobky, mléčné tuky 3 % méně než 7 %                20
    2105 00 99 00  Zmrzlina, eskymo apod. výrobky, mléčné tuky 7% a více                       20
    2106 90 59 10  Sirupy s přísadou aromatických látek nebo barviva, ostatní, ve              55
                   skleněných 0,7 l lahvích
    2106 90 59 90  Sirupy s přísadou aromatických látek nebo barviva, ostatní                  55
    2106 90 92 00  Přípravky potravinářské ostatní, obsah 0-1,5% mléčné tuky, 0-5%              5
                   sacharózy, glukózy apod.
    2106 90 98 00  Přípravky potravinářské ostatní obsah 1,5 % a víc mléčné tuky, 5 % a         5
                   víc sacharózy, apod.
    2202 10 00 00  Voda včetně minerální, sodovky slazené, aromatizované                       10
    2202 90 10 00  Nápoje nealkoholické neobsahující mléko, smetanu, tuk                       10
    2202 90 91 00  Nápoje nealkoholické, obsah. tuky z mléka apod. méně než 0,2%               10
    2202 90 95 00  Nápoje nealkoholické, obsah. tuky z mléka a pod. 0,2 % do méně než 2        10
                   %
    2202 90 99 00  Nápoje nealkoholické, obsah. tuky z mléka apod. 2 % a více                  10
    2205 10 10 00  Vermut,víno s bylinami aromatickými látkami, alkohol do 18%, nádoby          5
                   do 2 l
    2205 10 90 00  Vermut,víno s bylinami, aromatickými látkami, alkohol nad 18 %,              5
                   nádoby do 2 l
    2205 90 10 00  Vermut, víno s bylinami, aromatickými látkami, alkohol do 18 %,              5
                   nádoby nad 2 l
    2205 90 90 00  Vermut, víno s bylinami, aromatickými látkami, alkohol nad 18 %,             5
                   nádob nad 2 l
    2206 00 51 00  Matolinové víno, v nádobách o obsahu nepřesahující 2 l, jablečné a          10
                   hruškové
    2206 00 81 00  Matolinové víno, v nádobách o obsahu převyšující 2 l, jablečné a            10
                   hruškové
    2208 70 10 00  Likéry, cordialy, nádoba do 2 l                                             30
    2208 70 90 00  Likéry, cordialy, nádoba nad 2 l                                            30
    
    
    2. Vyvážené výrobky, u kterých je při jejich výrobě užit cukr
    
    +-------------+-------------------------------------------+---------------------------------+
    |  Položka    |                    Výrobek                |      Spotřeba cukru na 100      |
    |  celního    |                                           |         kg výrobku v kg         |
    | sazebníku   |                                           |                                 |
    +-------------+-------------------------------------------+---------------------------------+
    |2917 11 00 00|Kyselina šťavelová, její soli a estery     |                 150             |
    +-------------+-------------------------------------------+---------------------------------+
    |2918 14 00 00|Kyselina citrónová                         |                 120             |
    +-------------+-------------------------------------------+---------------------------------+"
    *) Jestliže vývozce neuvede obsah cukru ve vyváženém výrobku obsahujícím cukr, bude obsah cukru určen podle obsahu uvedeného v tabulce.
    Čl.II
    Toto nařízení nabývá účinnosti dnem jeho vyhlášení.
    Předseda vlády:
    PhDr. Špidla v. r.
    Ministr zemědělství:
    Ing. Palas v. r.

    Novinky v eshopu

    Online konference

    • 19.10.2022Právo & Praxe 2022 (online - živé vysílání) - 19.10.2022
    • 10.11.2022Trestní právo daňové (online - živé vysílání) - 10.11.2022

    Online kurzy

    • Aktuality z práva veřejných zakázek (červenec 2022)
    • Aktuality z práva veřejných zakázek (červen 2022)
    • Framing v online prostředí a právo na sdělování autorských děl veřejnosti
    • Zvyšování a prohlubování kvalifikace zaměstnanců
    • Zákazy konkurence u zaměstnanců
    Lektoři kurzů
    JUDr. Tomáš Sokol
    JUDr. Tomáš Sokol
    Kurzy lektora
    Mgr. Marek Bednář
    Mgr. Marek Bednář
    Kurzy lektora
    Mgr. Veronika  Pázmányová
    Mgr. Veronika Pázmányová
    Kurzy lektora
    JUDr. Jiří Votrubec
    JUDr. Jiří Votrubec
    Kurzy lektora
    Mgr. Michal Nulíček, LL.M.
    Mgr. Michal Nulíček, LL.M.
    Kurzy lektora
    JUDr. Jindřich Vítek, Ph.D.
    JUDr. Jindřich Vítek, Ph.D.
    Kurzy lektora
    JUDr. Ondřej Trubač, Ph.D., LL.M.
    JUDr. Ondřej Trubač, Ph.D., LL.M.
    Kurzy lektora
    doc. JUDr. Tomáš Gřivna, Ph.D.
    doc. JUDr. Tomáš Gřivna, Ph.D.
    Kurzy lektora
    JUDr. Filip Seifert, MBA
    JUDr. Filip Seifert, MBA
    Kurzy lektora
    Mgr. Jiří Harnach
    Mgr. Jiří Harnach
    Kurzy lektora
    všichni lektoři

    Konference

    • 19.10.2022Právo & Praxe 2022
    • 10.11.2022Trestní právo daňové - 10.11.2022
    Archiv

    Magazíny a služby

    • EPRAVO.CZ Magazine 2022
    • Monitoring judikatury (24 měsíců)
    • Monitoring judikatury (12 měsíců)
    • Monitoring judikatury (6 měsíců)

    Nejčtenější na epravo.cz

    • 24 hod
    • 7 dní
    • 30 dní
    • Spoluzpůsobení škody poškozeným
    • Státní služba
    • Řešení škod způsobených na veřejně přístupné účelové komunikaci a okolní vegetaci
    • Promlčení nároků na odčinění újmy v pacientských sporech
    • Výběr z judikatury nejen k zákoníku práce z r. 2022 - část 1.
    • Je čas na dřevěnou revoluci ve stavebnictví?
    • Právo na víkend - týden v české justici očima šéfredaktora
    • Americké jezero žaluje developera
    • Výběr z judikatury nejen k zákoníku práce z r. 2022 - část 1.
    • Letní problémy na pracovišti – řešení z pracovněprávního pohledu
    • Co a kdy přinese do pracovního práva směrnice EU o transparentních a předvídatelných pracovních podmínkách?
    • Může insolvenční správce úspěšně žalovat dlužníka na vyklizení z nemovitosti užívané jako obydlí?
    • Americké jezero žaluje developera
    • K jednorázovému příspěvku na dítě
    • 10 otázek pro ... Lucii Radkovičovou
    • Spoluzpůsobení škody poškozeným
    • Instalace kamerové atrapy na pracovišti ze strany zaměstnavatele
    • Dezinformace jako právní problém
    • Použití výpovědního důvodu dle ust. § 52 písm. f) zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů
    • Dohoda o ukončení pracovního poměru podepsaná pod nátlakem
    • Správní právo – obecní strážník , policista, mýty a bezpečnostní pásy
    • Stavební náklady se zvyšují, myslete na to již při uzavírání smlouvy o dílo
    • Povinnosti obchodních korporací ve světle zákona o evidenci skutečných majitelů – aneb jaké sankce hrozí obchodním korporacím za porušení evidenční povinnosti?
    • Dopady pozemkových úprav na vlastnické a jiné právní vztahy k pozemkům

    Pracovní pozice

    Soudní rozhodnutí

    Daňové řízení (exkluzivně pro předplatitele)

    Ustanovení § 3 odst. 1 vyhlášky č. 382/2010 Sb., o náhradě ušlého výdělku a náhradě hotových výdajů při správě daní, je třeba vykládat tím způsobem, že osobě samostatně...

    Matrika (exkluzivně pro předplatitele)

    Na poskytování údajů z matričních knih nelze použít postup podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, neboť je takový postup podle § 2 odst. 3 tohoto zákona...

    Pobyt cizinců (exkluzivně pro předplatitele)

    Rozhodováním o právním nároku (§ 36 odst. 3 správního řádu) je nutno rozumět takovou úpravu, kdy správní orgán musí vydat pozitivní rozhodnutí za podmínky, že žadatel splní...

    Státní služba

    Dlouhodobé pozbytí zdravotní způsobilosti pro výkon dosavadní služby je třeba odlišit od pozbytí zdravotní způsobilosti pro výkon státní služby obecně, tedy na jakémkoli služebním...

    Veřejné zakázky (exkluzivně pro předplatitele)

    Zadavatel může použít jednací řízení bez uveřejnění z důvodu nepodání nabídek v původním zadávacím řízení [§ 63 odst. 1 písm. a) zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání...

    Hledání v rejstřících

    • mapa serveru
    • o nás
    • reklama
    • podmínky provozu
    • kontakty
    • publikační podmínky
    • FAQ
    • obchodní a reklamační podmínky
    • Ochrana osobních údajů - GDPR
    • Nastavení cookies
    100 nej
    © EPRAVO.CZ, a.s. 1999-2022, ISSN 1213-189X      developed by Actimmy
    Provozovatelem serveru je EPRAVO.CZ, a.s. se sídlem Dušní 907/10, Staré Město, 110 00 Praha 1, Česká republika, IČ: 26170761, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze pod spisovou značkou B 6510.

    Jste zde poprvé?

    Vítejte na internetovém serveru epravo.cz. Jsme zdroj informací jak pro laiky, tak i pro právníky profesionály. Zaregistrujte se u nás a získejte zdarma řadu výhod.


    Protože si vážíme Vašeho zájmu, dostanete k registraci dárek v podobě unikátního video tréningu od jednoho z nejznámějších českých advokátů a rozhodců JUDr. Martina Maisnera, Ph.D., MCIArb, a to "Taktika vyjednávání o smlouvách".


    Registrace je zdarma, k ničemu Vás nezavazuje a získáte každodenní přehled o novinkách ve světě práva.


    Vaše data jsou u nás v bezpečí. Údaje vyplněné při této registraci zpracováváme podle podmínek zpracování osobních údajů



    Nezapomněli jste něco v košíku?

    Vypadá to, že jste si něco zapoměli v košíku. Dokončete prosím objednávku ještě před odchodem.


    Přejít do košíku


    Vaši nedokončenou objednávku vám v případě zájmu zašleme na e-mail a můžete ji tak dokončit později.