-------------------------------------------------------------------- |Rozbor |Výše náhrady | | |nákladů v Kč | -------------------------------------------------------------------- |Stanovení antioxidantů v potravinách metodou HPLC|2 460 | |Stanovení antioxidantů v potravinách metodou GC |2 460 | |Stanovení kyseliny isoaskorbové v potravinách |950 | |metodou HPLC | | |Identifikace syntetických potravinářských barviv | | |v potravinách metodou TLC |780 | |Stanovení syntetických potravinářských barviv v | | |potravinách metodou HPLC |2 080 | |Stanovení syntetických potravinářských barviv v | | |potravinách metodou spektrofotometrickou |1 480 | |Stanovení karotenoidů v potravinách metodou | | |spektrofotometrickou |1 200 | |Stanovení beta-karotenu v potravinách metodou | | |spektrofotometrickou |1 990 | |Stanovení beta-karotenu v potravinách metodou |1 600 | |HPLC | | |Stanovení kyseliny p-hydroxybenzoové a jejích | | |esterů v potravinách metodou HPLC |960 | |Stanovení kyseliny propionové v potravinách |1 090 | |metodou HPLC | | |Stanovení kyseliny sorbové a kyseliny benzoové v | | |potravinách metodou HPLC |950 | |Stanovení celkového oxidu siřičitého v |320 | |potravinách metodou destilačně-titrační | | |Stanovení oxidu siřičitého v potravinách metodou | | |spektrofotometrickou s pararosanilinem |1 080 | |Stanovení dusitanů v potravinách |560 | |spektrofotometricky | | |Stanovení dusitanů v potravinách metodou FIA |1 000 | |Stanovení bifenylu a orto-fenylfenolu v |2 410 | |potravinách metodou GC | | |Stanovení kyseliny mravenčí v potravinách metodou|1 090 | |HPLC | | |Stanovení fosforu v potravinách metodou |1 280 | |spektrofotometrickou | | |Stanovení kyseliny citronové metodou HPLC |1 200 | |Stanovení anthokyanů metodou "fingerprinting |2 640 | |chromatography" | | |Stanovení neohesperidinu v potravinách metodou |1 080 | |HPLC | | |Stanovení sorbitolu a manitolu v potravinách |950 | |metodou HPLC | | |Stanovení sorbitu v pekařských a cukrářských |260 | |výrobcích | | |Stanovení theobrominu, kofeinu a theofylinu v | | |potravinách metodou HPLC |1 160 | |Stanovení celkového obsahu glutamátu sodného v | | |potravinách metodou HPLC |1 110 | |Stanovení glutamátu sodného v polévkách a | | |obdobných přípravcích metodou izotachoforetickou |370 | |(ITP) | | |Stanovení chininu metodou HPLC |1 000 | |Stanovení chininu metodou spektrofotometrickou |940 | |Stanovení přídavku glutamátu sodného výpočtem z | | |celkového obsahu glutamátu |1 550 | |Stanovení aromatických látek a alkaloidů v | | |potravinách metodou GC |2 000 | |Stanovení mentolu v potravinách metodou GLC |1 780 | |Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu a | | |příbuzných aromatických látek v potravinách |1 080 | |metodou HPLC | | |Stanovení flavonoidních látek v potravinách |1 080 | |metodou HPLC | | |Stanovení niacinu a kyseliny listové ve | | |fortifikovaných potravinách metodou HPLC |1 530 | |Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou |1 600 | |HPLC | | |Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách |1 690 | |metodou HPLC | | |Stanovení vitaminu B12 v potravinách metodou |3 000 | |ELISA | | |Stanovení vitamínu B1 metodou HPLC |1 690 | |Stanovení vitamínu B2 metodou HPLC |1 690 | |Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC |950 | |Stanovení vitaminů D2 a D3 ve fortifikovaných | | |potravinách metodou HPLC |1 600 | |Stanovení kyseliny pantotenové ve fortifikovaných| | |potravinách metodou HPLC |1 480 | |Stanovení obsahu jódu metodou |1 530 | |spektrofotometrickou | | |Stanovení L-karnitinu v energetických nápojích a | | |v potravních doplňcích metodou HPLC |1 300 | |Stanovení thiabendazolu v potravinách |2 020 | |Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení|2 470 | |GC AED | | |Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení|1 390 | |GC MSD | | |Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení|3 430 | |LC/MS | | |Stanovení diquatu a paraquatu v potravinách |2 780 | |metodou GC | | |Stanovení dithiokarbamátů v potravinách metodou |2 570 | |GC | | |Stanovení fenoxyalkanových kyselin v potravinách |2 730 | |metodou GC | | |Stanovení kyseliny kyanovodíkové metodou |550 | |destilačně titrační | | |Stanovení fosforovodíku v potravinách metodou GC |2 440 | |Stanovení fenylmočovinových herbicidů | | |v potravinách metodou GC |2 240 | |Stanovení reziduí pesticidů v potravinách metodou| | |GC (Multireziduální metoda GC/ECD/NPD/MSD) |5 930 | |Stanovení pesticidů v potravinách metodou HPLC | | |(Multireziduální metoda I) |2 440 | |Stanovení reziduí pesticidů v potravinách metodou| | |LC/MS (Multireziduální metoda) |4 590 | |Stanovení chlormequatu v potravinách metodou |3 650 | |LC/MS | | |Stanovení daminosidu v potravinách metodou GC |2 780 | |Stanovení mléčného tuku v potravinách metodou GC |2 460 | |Stanovení triacylglycerolů v potravinách metodou |3 700 | |GC | | |Stanovení stigmastadienů v potravinách metodou GC|3 100 | |Stanovení triazinových herbicidů v potravinách |2 280 | |metodou GC | | |Stanovení metylbromidu v potravinách metodou GC |2 470 | |Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD |2 290 | |Stanovení jednoho prvku metodou AAS - plamenová |420 | |technika | | |Stanovení jednoho prvku metodou AAS - | | |bezplamenová technika |630 | |Stanovení jednoho prvku metodou AAS - hydridová |750 | |technika | | |Stanovení rtuti metodou AAS na zařízení AMA 254 |360 | |Stanovení dusičnanů v ovoci a zelenině metodou |660 | |ISE | | |Stanovení dusičnanů metodou HPLC |1 130 | |Stanovení sumy dusičnanů a dusitanů v potravinách| | |metodou FIA |1 000 | |Stanovení bromidů a dusitanů metodou HPLC |1 480 | |Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků |1 680 | |metodou GC | | |Stanovení polyaromatických uhlovodíků v | | |potravinách metodou HPLC |2 910 | |Stanovení N-nitrosaminů v potravinách metodou |2 950 | |GC/TEA | | |Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC |1 980 | |Stanovení polychlorovaných bifenylů a | | |chlorovaných pesticidů v potravinách metodou GC |2 640 | |Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách| | |metodou HPLC |6 060 | |Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 metodou TLC |2 500 | |(screening) | | |Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou | | |HPLC s využitím imunoafinitních kolonek |5 610 | |Stanovení sterigmatocystinu v potravinách metodou|5 890 | |LC/MS | | |Stanovení ochratoxinu A ; zelená káva, zrniny; | | |metodou TLC(screening) |910 | |Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou | | |HPLC s využitím imunoafinitních (SPE) kolonek |7 360 | |Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC |1 850 | |Stanovení fumonisinů B1 a B2 metodou HPLC | | |s využitím imunoafinitních kolonek |5 490 | |Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC |5 610 | |Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou |1 760 | |HPLC | | |Stanovení toxických glykoalkaloidů v potravinách | | |metodou HPLC |2 160 | |Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC|950 | |Stanovení 3-MCPD v potravinách |5 480 | |Stanovení barviv Sudan v chilli výrobcích metodou|1 400 | |HPLC | | |Stanovení nepovolených barviv v potravinách |1 400 | |metodou HPLC | | |Stanovení 1,3-pentadienu v potravinách metodou |1 580 | |GC/MS | | |Stanovení aromatických uhlovodíků v potravinách |1 680 | |metodou GC | | |Stanovení těkavých organických látek | | |v potravinách metodou GC |1 680 | |Stanovení chloraminu |1 150 | |Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC |1 390 | |Stanovení etylacetátu plynovou chromatografií |950 | |Stanovení pH vody |100 | |Stanovení pH ve víně |100 | |Stanovení přímo redukujících cukrů ve víně |470 | |Stanovení tlaku oxidu uhličitého v šumivých a |100 | |perlivých vínech | | |Stanovení volného oxidu siřičitého ve vínech |960 | |metodou FIA | | |Výpočet celkového alkoholu ve víně |30 | |Stanovení zásaditosti popela |380 | |Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách |140 | |Stanovení veškerých kyselin v lihovinách |170 | |Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a |1 500 | |lihovinách | | |Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v | | |lihovinách s vyšším obsahem těkavých složek |340 | |Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v | | |lihu a lihovinách s nízkým obsahem těkavých |1 340 | |složek | | |Stanovení vody v etanolu (lihu) metodou GC |750 | |Stanovení furalů v lihu a lihovinách |1 500 | |Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných | | |likérech spektrofotometrickou metodou |1 280 | |Stanovení jakosti chmele; cizí příměsi |140 | |Stanovení jakosti chmele; jemnost vřeténka |70 | |Stanovení jakosti chmele; obsah pecek |140 | |Stanovení jakosti chmele; otluky |140 | |Stanovení jakosti chmele; příprava vzorku |70 | |Stanovení jakosti chmele; rozplevelení |140 | |Stanovení jakosti chmele; škodliví činitelé |140 | |Stanovení obsahu náplně v nečokoládových |100 | |cukrovinkách | | |Stanovení složení u čokoládových cukrovinek |70 | |Stanovení kyselosti celkové u želatinových |160 | |cukrovinek | | |Stanovení kyselosti pro ovocné komprimáty |160 | |(cukrovinky) | | |Stanovení množství hub druhotně napadených hmyzem|230 | |Stanovení perforace hub |230 | |Stanovení obsahu mechanických nečistot hub |70 | |Stanovení vlhkosti hub |220 | |Stanovení sušiny hub |380 | |Průkaz druhů mas metodou ELISA |3 500 | |Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny | | |přepočtem přes 3- methylhistdin |1 210 | |Měření pH vodního výluhu masa |100 | |Stanovení podílu uvolněných složek |100 | |Stanovení aktivity vody aw |370 | |Stanovení kostních částí |200 | |Stanovení provařenosti masných výrobků |160 | |Stálost barvy masných výrobků |70 | |Stanovení obsahu masa |6 180 | |Stanovení hydroxyprolinu v potravinách |1 810 | |Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených |100 | |výrobků | | |Stanovení obsahu čokoládové polevy v mražených |50 | |výrobcích | | |Stanovení volné vody u zabité drůbeže |50 | |Stanovení složení mrazírenských výrobků - jedna |70 | |složka | | |Stanovení složení mrazírenských výrobků - 2 - 5 |350 | |složek | | |Stanovení složení mrazírenských výrobků - 6 a |500 | |více složek | | |Stanovení alkaloidů v tabáku a tabákových | | |výrobcích metodou spektrofotometrickou |2 210 | |Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového |2 260 | |kouře | | |Stanovení nikotinu v kondenzátu cigaretového | | |kouře metodou GC |2 260 | |Stanovení hmotnostního podílu tabákových částic |410 | |Stanovení šířky řezu tabákové směsi v tabákových |270 | |výrobcích | | |Stanovení vody v cigaretovém kouři metodou GC |740 | |Stanovení vody v tabákových výrobcích metodou |160 | |vážkovou | | |Detekce specifické DNA v sójových a kukuřičných | | |výrobcích PCR screeningovou metodou s CaMV 35S | | |promotorem a NOS terminátorem |4 500 | |Detekce specifické DNA v potravinách rostlinného | | |původu Real-Time PCR screeningovou metodou s CaMV| | |35S promotorem a NOS terminátorem |8 170 | |Detekce specifické DNA Round Up Ready sóji v | | |sójových výrobcích pomocí PCR metody |1 500 | |Detekce specifické DNA kukuřice Bt-176 v | | |kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody |4 920 | |Stanovení specifické DNA Round Up Ready sóji v | | |sójových výrobcích metodou Real-Time PCR |12 426 | |Stanovení specifické DNA Kukuřice Bt-176 v | | |kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR |10 200 | |Detekce specifické DNA kukuřice Bt-11 v | | |kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody |4 920 | |Stanovení specifické DNA kukuřice Bt-11 v | | |kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR |10 200 | |Detekce specifické DNA kukuřice MON810 v | | |kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody |4 920 | |Stanovení specifické DNA kukuřice MON810 v | | |kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR |10 200 | |Detekce specifické DNA bakterií rodu Salmonella v| | |potravinách metodou Real-Time PCR |6 280 | |Stanovení obsahu sojové bílkoviny v potravinách | | |metodou ELISA |3 000 | |Stanovení markerových sacharidů v potravinách po | | |předčištění na kolonkách SPE metodou |2 700 | |enzymatickospektrofotometrickou | | |Stanovení markerových sacharidů v potravinách po | | |předčištění na SPE kolonkách metodou iontové HPLC|2 700 | |Stanovení sacharózy v potravinách |440 | |Stanovení redukujících cukrů v potravinách |430 | |Stanovení veškerých cukrů v potravinách |430 | |Stanovení laktózy a maltózy metodou HPLC |1 080 | |Stanovení sacharózy, glukózy fruktózy a sorbitolu| | |v potravinách metodou HPLC |950 | |Stanovení spektra cukrů v medu |1 300 | |Stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu v potravinách | | |metodou HPLC |1 130 | |Stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu, furfuralu a | | |5-ethylfurfuralu metodou HPLC |1 130 | |Stanovení tuku po hydrolýze na zařízení SOXTEC |360 | |1026 | | |Stanovení "tuku" přímou extrakcí na zařízení |220 | |SOXTEC 1026 | | |Stanovení mastných kyselin v potravinách metodou |1 920 | |GC | | |Stanovení sterolů v potravinách metodou GC |2 600 | |Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC |2 600 | |Stanovení stigmastadienů v olivových olejích |3 100 | |metodou GC | | |Spektrofotometrická stanovení v UV oblasti (K232,| | |K270, delta K) v olivovém oleji |560 | |Spektrofotometrické stanovení K270 po úpravě | | |oxidem hlinitým v olivovém oleji |940 | |Stanovení dusíku v potravinách |590 | |Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v |610 | |potravinách | | |Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách metodou |2 500 | |ELISA | | |Stanovení potravinové vlákniny v potravinách | | |metodou enzymaticko- gravimetrickou |3 500 | |Stanovení alergenů a specifických bílkovin |3 000 | |metodou ELISA | | |Stanovení laktózy / galaktózy v potravinách | | |enzymaticko-spektrofotometrickou metodou |1 700 | |Stanovení spektra volných aminokyselin metodou |2 670 | |HPLC | | |Stanovení jedné aminokyseliny metodou HPLC |1 110 | |Stanovení soli |220 | |Stanovení organických kyselin v potravinách |1 400 | |metodou HPLC | | |Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové metodou |950 | |HPLC | | |Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru a | | |xanthophylesteru v potravinách metodou |2 060 | |spektrofotometrickou | | |Stanovení alkoholu, extraktu, pH, barvy, energ. u| | |piva na zařízení SCABA |560 | |Stanovení kyselosti |160 | |Stanovení objemu, hmotnosti spotřebitelského |70 | |balení | | |Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech |200 | |Dovolené odchylky podle předmětových norem - | | |suché skořápkové plody |250 | |Stanovení vlhkosti v aromatizovaných cukrech |140 | |Stanovení obsahu barevných změn v obilovinách |130 | |Stanovení sušiny v potravinách na zařízení MA 50 |70 | |Přepočet znaku na sušinu, který není uveden v | | |sazebníku jako znak v sušině |30 | |Stanovení šlehatelnosti smetany |50 | |Stanovení energetické hodnoty |1 580 | |Výpočet energetické hodnoty |50 | |Stanovení složení nesourodých potravin - |250 | |makroskopický rozbor | | |Stanovení složení nesourodých potravin - |330 | |mikroskopický rozbor | | |Stanovení cizorodé příměsi v potravinách |250 | |Stanovení obsahu skořápek |590 | |Stanovení napadení obilovin, luštěnin a olejnin | | |skladištními škůdci |140 | |Stanovení objemové hmotnosti obilovin |50 | |Stanovení příměsí a nečistot při stanovení | | |jednoho znaku v obilovinách |50 | |Stanovení příměsí a nečistot při počtu | | |kontrolovaných znaků více než 1 v obilovinách |210 | |Stanovení podílu plných zrn v obilovinách |70 | |Stanovení snětivosti pšenice |70 | |Stanovení mokrého lepku v obilovinách |140 | |Stanovení tažnosti lepku v obilovinách |160 | |Stanovení bobtnavosti lepku v obilovinách |210 | |Stanovení maltózy v žitě |470 | |Stanovení pšenice tvrdé a obecné |70 | |Stanovení sklovitosti pšenice tvrdé |140 | |Třídění sladovnického ječmene |220 | |Stanovení klíčivosti sladovnického ječmene |430 | |Stanovení klíčivé energie sladovnického ječmene |270 | |Stanovení podílu kukuřice typu koňský zub a | | |velkozrnné kukuřice |50 | |Stanovení klíčivosti kukuřice |430 | |Stanovení vlhkosti luštěnin |220 | |Stanovení zrnitosti hrachu jedlého a čočky jedlé |70 | |Stanovení muškovitosti luštěnin |100 | |Stanovení vařivosti luštěnin |210 | |Stanovení příměsí a nečistot u luštěnin, při | | |stanovení jednoho znaku |50 | |Stanovení příměsí a nečistot u luštěnin, při | | |počtu kontrolovaných znaků více než 1 |210 | |Stanovení příměsí, nečistot a škodlivých nečistot| | |při jednoho znaku v olejninách stanovení | | |kontrolovaných znaků více než 1 v olejninách |50 | |Stanovení příměsí, nečistot a škodlivých nečistot|210 | |při počtu | | |Stanovení olejnaté příměsi a nečistot u semen | | |slunečnice a tykvových jader |140 | |Stanovení semen blínu v máku a hořčici |270 | |Stanovení hmotnosti tisíce semen sóji při |50 | |vlhkosti 12% | | |Stanovení obsahu vody v obilovinách a výrobcích z|220 | |obilovin | | |Stanovení obsahu vody v kukuřici (v mletých | | |zrnech a v celých zrnech) |380 | |Stanovení obsahu hrubé vlákniny v zemědělských | | |a potravinářských výrobcích |1 180 | |Stanovení čísla poklesu u obilovin |380 | |Stanovení popela v obilovinách, luštěninách a |140 | |výrobcích z nich | | |Stanovení sedimentační hodnoty (SDS test) u |420 | |obilovin | | |Stanovení vlhkosti a obsahu těkavých látek v | | |olejnatých semenech |220 | |Stanovení obsahu oleje v olejnatých semenech |480 | |Stanovení cukernatosti cukrovky |160 | |Stanovení velikosti hlíz brambor |50 | |Vady hlíz brambor |100 | |Stanovení odrůdové jednotnosti brambor |50 | |Stanovení odrůdové jednotnosti brambor pomocí | | |polyakrylamidové elektroforézy |2 540 | |Stanovení varného typu brambor |460 | |Stanovení vlhkosti chmele |210 | |Stanovení konduktometrické hodnoty (KH) chmele |760 | |Stanovení výtěžnosti a hmotnosti u sladkovodních |260 | |tržních ryb | | |Stanovení stolní hodnoty (včetně senzorického | | |hodnocení) u sladkovodních tržních ryb |520 | |Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v | | |potravinách metodou HPLC |1 030 | |Stanovení cyklamátu v potravinách - metodou HPLC |1 200 | |Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC |1 990 | |Stanovení kyseliny linolové a linolenové v | | |potravinách (tucích a olejích) |1 080 | |Stanovení napadení těstovin škůdci |70 | |Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin |100 | |Stanovení očkovitosti těstovin |50 | |Stanovení vlhkosti těstovin |210 | |Stanovení popela v těstovinách |140 | |Stanovení písku v těstovinách |350 | |Stanovení titrovatelných kyselin v těstovinách |100 | |Vařivost pro ostatní zkoušky v těstovinách |50 | |Stanovení vaznosti těstovin |50 | |Stanovení zvětšení objemu těstovin |50 | |Stanovení rozvářivosti a lepkavosti těstovin |50 | |Stanovení vaječného obsahu v těstovinách |560 | |Stanovení chloridu sodného v pekařských výrobcích|220 | |Stanovení obsahu vody s předsoušením při 130 °C v| | |pekařských výrobcích |140 | |Stanovení obsahu vody bez předsoušení při 130 °C | | |v pekařských výrobcích |70 | |Stanovení obsahu vody sušením s nasávací hmotou v| | |pekařských výrobcích |220 | |Stanovení popela v pekařských výrobcích |140 | |Podíl popela nerozpustného v kyselině v |350 | |pekařských výrobcích | | |Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských |220 | |výrobcích | | |Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských |360 | |výrobcích | | |Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích |440 | |Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských |160 | |výrobcích | | |Stanovení sušiny refraktometricky v pekařských |50 | |výrobcích | | |Stanovení kyselosti tvarohové náplně v pekařských|180 | |výrobcích | | |Stanovení kyselosti ovocné náplně v pekařských |180 | |výrobcích | | |Stanovení glycidů výpočtem v pekařských výrobcích|50 | |Stanovení obsahu bílkovin v pekařských výrobcích |550 | |Stanovení zrnitosti strouhanky |50 | |Stanovení příměsi ve strouhance |50 | |Stanovení vody sušením při 105 °C v cukrářských |220 | |výrobcích | | |Stanovení popela v cukrářských výrobcích |140 | |Podíl popela nerozpustného v kyselině v |350 | |cukrářských výrobcích | | |Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích |440 | |Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v |360 | |cukrářských výrobcích | | |Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských |100 | |výrobcích | | |Stanovení vody sušením při 130 °C v cukrářských |140 | |výrobcích | | |Stanovení vody vážkově s nasávací hmotou v | | |cukrářských výrobcích |220 | |Stanovení tuku acidobutyrometricky v cukrářských |210 | |výrobcích | | |Stanovení sušiny zmrzlin při 105 °C |160 | |Stanovení sušiny zmrzlin při 130 °C |70 | |Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách |210 | |Stanovení tuku po hydrolýze ve zmrzlinách |360 | |Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi| | |metodou Schoorla ve zmrzlinách |440 | |Stanovení vlhkosti cukrovinek a trvanlivého | | |pečiva sušením při 105 °C do konstantní hmotnosti|140 | |Stanovení vody sušením s absolutním etanolem v | | |cukrovinkách a trvanlivém pečivu |70 | |Stanovení vlhkosti nápoje v prášku |140 | |Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v | | |cukrovinkách a trvanlivém pečivu |250 | |Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách| | |a trvanlivém pečivu |360 | |Stanovení obsahu popela v cukrovinkách a |210 | |trvanlivém pečivu | | |Stanovení písku v cukrovinkách a trvanlivém |300 | |pečivu | | |Stanovení čokoládové polevy formované, máčené |170 | |Stanovení sušiny refraktometricky v cukrovinkách | | |a trvanlivém pečivu |50 | |Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovinkách| | |a trvanlivém pečivu |250 | |Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém |430 | |pečivu | | |Stanovení obsahu zlomků a drti v cukrovinkách a | | |trvanlivém pečivu |70 | |Stanovení přísad (jádrovin) v čokoládách |130 | |Stanovení laktózy v cukrovinkách a trvanlivém |250 | |pečivu | | |Stanovení theobrominu a kofeinu v cukrovinkách a | | |trvanlivém pečivu |810 | |Důkaz kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém |50 | |pečivu | | |Stanovení kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém|550 | |pečivu | | |Stanovení kyseliny mravenčí v cukrovinkách a |1 440 | |trvanlivém pečivu | | |Stanovení etyl- a propylesterů kyseliny |560 | |p-hydroxybenzoové v cukrovinkách a trvanlivém | | |pečivu | | |Stanovení reziduí metylbromidu v cukrovinkách a | | |trvanlivém pečivu |1 110 | |Stanovení ztráty sušením a sušiny v cukrovarských|140 | |výrobcích | | |Stanovení pH potenciometricky v cukrovarských |100 | |výrobcích | | |Stanovení sacharózy polarimetricky v |200 | |cukrovarských výrobcích | | |Stanovení popela v cukrovarských výrobcích |290 | |Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských |250 | |výrobcích | | |Stanovení barvy cukrovarských výrobků |220 | |Stanovení granulometrického složení u řepného |100 | |cukru | | |Stanovení obsahu nerozpustných látek v | | |cukrovarských výrobcích |220 | |Stanovení sušiny refraktometricky v cukrovarských|50 | |výrobcích | | |Stanovení ferromagnetických příměsí v |50 | |cukrovarských výrobcích | | |Důkaz oxidu siřičitého v rafinovaném cukru |270 | |Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských|260 | |výrobcích | | |Stanovení pektinu v želírujícím cukru |260 | |Stanovení želírovací schopnosti v želírovacím |390 | |cukru | | |Stanovení redukujících cukrů v tekutých cukrech |250 | |Stanovení sušiny refraktometricky v tekutých |50 | |cukrech | | |Stanovení popela ve škrobu |140 | |Stanovení pH vodního výluhu škrobu |100 | |Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu|120 | |škrobu | | |Stanovení písku ve škrobu |350 | |Stanovení barvy škrobu porovnáváním s etalony |160 | |Stanovení stipů ve škrobu |50 | |Stanovení oxidu siřičitého ve výrobcích ze škrobu| | |metodou destilačně titrační |320 | |Stanovení zcukření škrobového sirupu |170 | |Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze |120 | |škrobu | | |Stanovení redukujících látek a dextrózového | | |ekvivalentu v produktech hydrolýzy škrobu |600 | |Stanovení sušiny refraktometricky v glukózovém |50 | |sirupu | | |Stanovení alkoholu v pivu |300 | |Stanovení skutečného extraktu piva |300 | |Stanovení pH piva |100 | |Stanovení barvy piva |200 | |Stanovení trvanlivosti piva |100 | |Stanovení zákalu piva |200 | |Výpočet využitelné energie piva |50 | |Stanovení pěnivosti piva |70 | |Stanovení cukrů v pivu |480 | |Stanovení oxidu uhličitého v pivu |200 | |Stanovení trvanlivosti droždí |80 | |Stanovení sušiny droždí |140 | |Stanovení popela v droždí |210 | |Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí |160 | |Stanovení kyselosti droždí |180 | |Stanovení hustoty vonných a chuťových látek |160 | |Stanovení indexu lomu vonných a chuťových látek |90 | |Stanovení optické otáčivosti vonných a chuťových |90 | |látek | | |Stanovení kyselin a čísla kyselosti vonných a |220 | |chuťových látek | | |Stanovení etanolu destilací ve vonných a |340 | |chuťových látkách | | |Stanovení ztrát vonných a chuťových látek sušením|140 | |při 105 °C | | |Stanovení alkoholu v lihovinách |350 | |Stanovení netěkavých látek rozpustných, cukrů v |210 | |lihovinách | | |Stanovení veškerých kyselin v lihovinách |100 | |Stanovení esterů ve vinném destilátu a brandy |290 | |metodou titrační | | |Stanovení aldehydů ve vinném destilátu metodou |780 | |titrační | | |Stanovení metanolu v brandy a vinném destilátu | | |metodou fotometrickou |730 | |Stanovení vyšších alkoholů v brandy a vinném | | |destilátu metodou fotometrickou |1 110 | |Stanovení furalu v brandy a vinném destilátu | | |metodou fotometrickou |1 440 | |Stanovení kyanovodíku v lihovinách |210 | |Stanovení cukrů v lihovinách |430 | |Stanovení hustoty lihovin |160 | |Stanovení hustoty vín |160 | |Stanovení alkoholu ve vínech |350 | |Stanovení celkové kyselosti vín |100 | |Stanovení těkavých kyselin ve vínech |210 | |Stanovení oxidu siřičitého ve vínech |140 | |Stanovení a výpočet bezcukerného extraktu ve |1 380 | |vínech | | |Stanovení popela ve vínech |390 | |Stanovení veškeré kyseliny vinné ve vínech |180 | |Stanovení vinného kamene ve vínech |160 | |Stanovení průměrné hmotnosti 100 zdravých plodů, | | |jader suchých skořápkových plodů |50 | |Stanovení počtu celých jader na 100 g nebo na 1 | | |libru (454 g) suchých skořápkových plodů |50 | |Stanovení podílu skořápek a zdravých jader u | | |suchých skořápkových plodů |100 | |Stanovení podílu slupek, skořápek a zdravých | | |jader u suchých skořápkových plodů |200 | |Stanovení poměru velikosti jader suchých |50 | |skořápkových plodů | | |Stanovení příčného průměru velikosti plodů | | |suchých skořápkových plodů |50 | |Stanovení jemnosti strouhání suchých skořápkových|50 | |plodů | | |Stanovení ztráty sušením - vlhkosti u jader | | |suchých skořápkových plodů a kokosu |140 | |Stanovení ztráty sušením - vlhkosti celých jader |160 | |a plodů | | |Stanovení ztráty sušením - vlhkosti u skořápek a | | |slupek suchých skořápkových plodů |140 | |Stanovení celkového popela suchých skořápkových |210 | |plodů | | |Stanovení popela suchých skořápkových plodů | | |nerozpustného v kyselině - písek |430 | |Stanovení celkové alkality popela suchých |380 | |skořápkových plodů | | |Stanovení petroleterového extraktu - tuku suchých| | |skořápkových plodů |480 | |Stanovení čísla kyselosti izolovaného tuku | | |suchých skořápkových plodů |90 | |Stanovení veškerého oxidu siřičitého podle | | |Rothenfusera v suchých skořápkových plodech |220 | |Stanovení obsahu chloridu sodného v suchých | | |skořápkových plodech |160 | |Stanovení ztráty pražením suchých skořápkových |160 | |plodů | | |Stanovení vlhkosti u neloupaných arašídů |160 | |Stanovení obsahu příměsí suchých skořápkových |50 | |plodů | | |Mechanický rozbor neloupaných arašídů |230 | |Stanovení škůdců u neloupaných arašídů |230 | |Stanovení škůdců u suchých skořápkových plodů |230 | |Stanovení sušiny v nealkoholických nápojích |50 | |refraktometricky | | |Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických | | |nápojích, manometricky |50 | |Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických | | |nápojích titrační metodou |200 | |Stanovení kyselosti - titrovatelné kyseliny v | | |nealkoholických nápojích |200 | |Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích |310 | |Stanovení cukru v nealkoholických nápojích |350 | |Stanovení popela v nealkoholických nápojích |210 | |Stanovení kofeinu v nealkoholických nápojích |360 | |Stanovení chininu v nealkoholických nápojích |730 | |Stanovení sacharinu v nealkoholických nápojích |730 | |Stanovení relativní hustoty nealkoholických |160 | |nápojů | | |Stanovení těkavých kyselin v nealkoholických |210 | |nápojích | | |Stanovení kyselosti kvasného octa |170 | |Stanovení etanolu v kvasném octě |420 | |Stanovení veškerého extraktu kvasného octa |270 | |Stanovení popela v kvasném octě |380 | |Stanovení přímo redukujících cukrů v kvasném octě|470 | |Stanovení sacharózy v kvasném octě |530 | |Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa |50 | |Důkaz volných minerálních kyselin v kvasném octě |50 | |Stanovení volných minerálních kyselin v kvasném |160 | |octě | | |Důkaz oxidu siřičitého v kvasném octě |140 | |Stanovení oxidu siřičitého v kvasném octě |300 | |Stanovení ovocného (zeleninového) podílu |6 270 | |Stanovení pevného podílu konzervárenských | | |polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |70 | |Stanovení čísla bobtnavosti konzervárenských | | |polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |50 | |Stanovení hustoty konzervárenských polotovarů a | | |výrobků z ovoce a zeleniny |160 | |Stanovení extraktu konzervárenských polotovarů a | | |výrobků z ovoce a zeleniny |300 | |Stanovení celistvosti plodů v konzervárenských | | |polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |70 | |Stanovení hmotnosti tekutého podílu v | | |konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce|70 | |a zeleniny | | |Stanovení složení směsi konzervárenských | | |polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |70 | |Stanovení velikostní vyrovnanosti | | |konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a |70 | |zeleniny | | |Stanovení množství drtě v konzervárenských | | |polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |70 | |Stanovení hrubé vlákniny v konzervárenských | | |polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |70 | |Stanovení neodpeckovaných plodů a pecek v | | |konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce|70 | |a zeleniny | | |Stanovení nedozrálých, připálených, mechanicky | | |poškozených, skvrnitých a škůdci poškozených | | |plodů nebo jejich upravených částí a plodů se | | |stopkou v konzervárenských polotovarech a |70 | |výrobcích z ovoce a zeleniny | | |Stanovení kovových částic v konzervárenských | | |polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |70 | |Odsíření pulpy při senzorickém hodnocení | | |konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a |140 | |zeleniny | | |Stanovení hmotnostního podílu ovoce | | |v konzervárenských polotovarech a výrobcích z |70 | |ovoce a zeleniny | | |Stanovení obsahu rostlinných příměsí | | |v konzervárenských polotovarech a výrobcích z |70 | |ovoce a zeleniny | | |Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech | | |a výrobcích z ovoce a zeleniny |210 | |Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech | | |a výrobcích z ovoce a zeleniny refraktometricky |50 | |Stanovení refraktometrické sušiny vnesené |5 500 | |rajčatovou surovinou | | |Stanovení popela a jeho zásaditosti | | |v konzervárenských v polotovarech a výrobcích z |350 | |ovoce a zeleniny | | |Stanovení minerálních příměsí (písku) | | |v konzervárenských polotovarech a výrobcích z |420 | |ovoce a zeleniny | | |Stanovení celkové kyselosti konzervárenských | | |polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny |200 | |Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) | | |v konzervárenských polotovarech a výrobcích z |530 | |ovoce a zeleniny | | |Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech| | |a výrobcích z ovoce a zeleniny |300 | |Stanovení éterických olejů v konzervárenských | | |polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |80 | |Stanovení obsahu dřeně v konzervárenských | | |polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |80 | |Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských | | |polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny |440 | |Stanovení kyseliny benzoové konzervárenských | | |polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny metodou |950 | |spektrofotometrickou | | |Stanovení vlhkosti pektinových výrobků a | | |přípravků pro nakládání a konzervování ovoce a |140 | |zeleniny sušením | | |Stanovení vlhkosti pektinových výrobků a | | |přípravků pro nakládání a konzervování ovoce a |220 | |zeleniny destilační metodou | | |Stanovení hrubého pektinu v pektinových výrobcích| | |a přípravcích pro nakládání a konzervování ovoce |750 | |a zeleniny | | |Stanovení rosolotvorné mohutnosti v pektinových | | |výrobcích a přípravcích pro nakládání a |700 | |konzervování ovoce a zeleniny | | |Stanovení kyseliny benzoové alkalimetrickou | | |titrací v pektinových výrobcích a přípravcích pro| | |nakládání a konzervování ovoce a zeleniny |100 | |Stanovení kyseliny benzoové a benzoanu sodného v | | |pektinových výrobcích a přípravcích pro nakládání| | |a konzervování ovoce a zeleniny |210 | |Zkoušky technického vyhotovení fermentovaného | | |tabáku a tabákových výrobků |270 | |Stanovení popela ve fermentovaném tabáku a | | |tabákových výrobcích |380 | |Stanovení vody ve fermentovaném tabáku a | | |tabákových výrobcích metodou destilační |480 | |Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném | | |tabáku a tabákových výrobcích |2 260 | |Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření | | |(hořlavost) fermentovaného tabáku a tabákových |200 | |výrobků | | |Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských |220 | |výrobcích | | |Stanovení obsahu sušiny v mrazírenských výrobcích|210 | |Stanovení chloridu sodného v mrazírenských |220 | |výrobcích | | |Stanovení obsahu rozpustných pevných látek v | | |ovocných a zeleninových výrobcích- metodou |150 | |refraktometrickou | | |Stanovení popela nerozpustného v kyselině, v | | |ovocných a zeleninových výrobcích |350 | |Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových |200 | |výrobků | | |Stanovení podílu nerozpustného v alkoholu u | | |čerstvé nebo zmrazené kukuřice a hrášku |490 | |Stanovení relativní hustoty ovocných a |100 | |zeleninových šťáv | | |Stanovení hodnoty pH ovocných a zeleninových šťáv|100 | |Stanovení formolového čísla ovocných a |200 | |zeleninových šťáv | | |Stanovení obsahu fosforu v ovocných a | | |zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou|1 280 | |Enzymové stanovení obsahu kyseliny L-jablečné | | |(L-malátu) v ovocných a zeleninových šťávách | | |metodou spektrofotometrickou |1 700 | |Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové| | |v ovocných a zeleninových šťávách. metodou |1 700 | |spektrofotometrickou | | |Spektrometrické stanovení obsahu prolinu v | | |ovocných a zeleninových šťávách |950 | |Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových | | |šťávách metodou HPLC |1 080 | |Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v | | |ovocných a zeleninových šťávách metodou |1 700 | |spektrofotometrickou | | |Stanovení pH ovocných a zeleninových výrobků |100 | |Stanovení popela nerozpustného v kyselině v | | |mlýnských výrobcích |350 | |Stanovení škůdců mlýnských výrobků |140 | |Stanovení ferromagnetických příměsí v mlýnských |50 | |výrobcích | | |Stanovení zrnitosti mlýnských výrobků |50 | |Stanovení očkovitosti mlýnských výrobků |50 | |Stanovení vody v mlýnských výrobcích |140 | |Stanovení popela v mlýnských výrobcích |140 | |Stanovení titrovatelných kyselin v mlýnských |100 | |výrobcích | | |Stanovení maltózy v mlýnských výrobcích |470 | |Stanovení obsahu mokrého lepku v mlýnských |140 | |výrobcích | | |Stanovení bobtnavosti lepku v mlýnských výrobcích|220 | |Stanovení cukru podle Schoorla v mlýnských |440 | |výrobcích | | |Stanovení obsahu tuku v mlýnských výrobcích |360 | |Stanovení diastatické mohutnosti mlýnských |460 | |výrobků | | |Stanovení mokrého lepku v pšeničné mouce |160 | |Zkouška vařivosti krup, rýže, jáhel, pohanky a |100 | |luštěnin | | |Stanovení škůdců krup, rýže, jáhel, pohanky a |140 | |luštěnin | | |Stanovení příměsí, nečistot a zrnitosti - jeden | | |znak - u krup, rýže, jáhel, pohanky a luštěnin |50 | |Stanovení příměsí a nečistoty při počtu | | |kontrolovaných znaků více než 1, u krup, rýže, |140 | |jáhel, pohanky a luštěnin | | |Stanovení příměsí a nečistoty při stanovení | | |jednoho znaku u krup, rýže, jáhel, pohanky a |50 | |luštěnin | | |Stanovení vody v kroupách, rýži, jáhlech, pohance|210 | |a luštěninách | | |Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a | | |čokoládových cukrovinkách |3 700 | |Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v | | |čokoládě a čokoládových cukrovinkách |1 730 | |Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v | | |čokoládě a čokoládových cukrovinkách |1 180 | |Stanovení obsahu kakaového prášku |2 780 | |Stanovení obsahu vlhkosti škrobu sušením |140 | |Stanovení síranového popela škrobu a derivátů |210 | |škrobů | | |Stanovení obsahu oxidu siřičitého ve škrobech a | | |derivátech škrobů |320 | |Stanovení ztráty hmotnosti sušením (vakuová | | |sušárna) u dextrózy |310 | |Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených | | |a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích | | |příměsí a odchylek od základního zbarvení |230 | |sušených jablek | | |Stanovení obsahu oxidu siřičitého v sušených | | |jablkách metodou spektrofotometrickou |1 080 | |Stanovení obsahu vody v sušených jablkách |310 | |Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených | | |a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích | | |příměsí a odchylek od základního zbarvení |230 | |sušených hrušek | | |Stanovení obsahu zbytkového oxidu siřičitého v | | |sušených hruškách metodou spektrofotometrickou |1 080 | |Stanovení obsahu vody v sušených hruškách |310 | |Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených | | |a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích | | |příměsí a odchylek od základního zbarvení |230 | |sušených broskví | | |Stanovení obsahu zbytkového oxidu siřičitého | | |v sušených broskvích metodou spektrofotometrickou|1 080 | |Stanovení obsahu vody v sušených broskvích |310 | |Stanovení obsahu škůdců v sušeném ovoci - |330 | |mikroskopicky | | |Stanovení obsahu vody v sušených švestkách |310 | |Stanovení velikostní vyrovnanosti sušených |70 | |švestek | | |Stanovení obsahu vody v rozinkách |310 | |Stanovení obsahu vody v sušených fíkách |310 | |Stanovení obsahu vody v sušených meruňkách |310 | |Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových |1 820 | |kondenzátech | | |Stanovení surového a beznikotinového bezvodého | | |kondenzátu kouře za použití rutinního |1 110 | |analytického nakuřovacího přístroje | | |Stanovení surového a beznikotinového bezvodného | | |kondenzátu kouře u cigaret |1 820 | |Stanovení sušiny mléka a tekutých mléčných | | |výrobků sušením do konstantní hmotnosti s pískem |160 | |Stanovení sušiny mléka a tekutých mléčných | | |výrobků sušením konstantní dobu s pískem |70 | |Stanovení tuku v mléce a mléčných výrobcích | | |gravimetricky po kyselé hydrolýze |360 | |Stanovení obsahu sušiny a vody v mléčných | | |výrobcích sušených a zahuštěných |140 | |Stanovení titrační kyselosti mléčných výrobků | | |sušených a zahuštěných |100 | |Zjištění znečištěnin v mléčných výrobcích | | |sušených a zahuštěných |100 | |Stanovení obsahu tuku v mléčných výrobcích | | |sušených a zahuštěných metodou |210 | |acidobutyrometrickou | | |Stanovení sušiny mražených mléčných výrobků |140 | |Stanovení popela mražených mléčných výrobků |370 | |Stanovení tuku u mražených mléčných výrobků | | |metodou acidobutyrometrickou |210 | |Stanovení kyselosti mražených mléčných výrobků |100 | |Stanovení pH mražených mléčných výrobků metodou |100 | |potenciometrickou | | |Stanovení glycidů v mražených mléčných výrobcích |480 | |Stanovení procenta šlehání mražených mléčných |70 | |výrobků | | |Stanovení obsahu vody a sušiny u sýrů, tvarohů, | | |krémů a pomazánek |140 | |Stanovení chloridu sodného u sýrů, tvarohů, krémů|160 | |a pomazánek | | |Stanovení pH u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek | | |metodou potenciometrickou |100 | |Stanovení tuku u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek|210 | |metodou acidobutyrometrickou | | |Stanovení tuku vážkovou metodou podle | | |Röse-Gottlieba v mléce a mléčných výrobcích |460 | |Stanovení popela u sýrů, tvarohů, krémů a |210 | |pomazánek | | |Stanovení tuku v sušině u sýrů, tvarohů, krémů a | | |pomazánek metodou acidobutyrometrickou |380 | |Stanovení stupně kyselosti u sýrů, tvarohů, krémů|100 | |a pomazánek | | |Stanovení obsahu chloridu sodného v másle |120 | |Stanovení stupně kyselosti filtrovaného tuku |160 | |másla | | |Stanovení obsahu vlhkosti kaseinu |140 | |Stanovení obsahu tuku v kaseinu |460 | |Stanovení obsahu bílkovin v kaseinu |610 | |Stanovení obsahu popela v kaseinu |140 | |Stanovení volné kyselosti kaseinu |160 | |Stanovení obsahu laktózy v kaseinu |420 | |Stanovení indexu rozpustnosti kaseinu |210 | |Stanovení čistoty kaseinu |210 | |Stanovení čistoty skořápky slepičích vajec |70 | |konzumních | | |Stanovení neporušenosti konzumní skořápky |70 | |slepičích vajec | | |Důkaz čistění a umytí slepičích vajec konzumních |70 | |Zjištění deformovanosti tvaru slepičích vajec |70 | |konzumních | | |Zjištění pachu povrchu vejce |70 | |Určení velikosti vzduchové bubliny u slepičích |70 | |vajec konzumních | | |Zjištění stálosti a polohy vzduchové bubliny u | | |slepičích vajec konzumních |70 | |Zjištění průhlednosti a tuhosti bílku u slepičích| | |vajec konzumních |70 | |Zjištění viditelnosti a nepohyblivosti žloutku u | | |slepičích vajec konzumních |70 | |Zjištění kvality vaječné hmoty po rozbití |70 | |Důkaz olejování vajec slepičích konzumních |80 | |Zjišťování jakosti zabité drůbeže |340 | |Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových|100 | |konzervách | | |Stanovení obsahu vody v drůbežích a zvěřinových |210 | |konzervách | | |Stanovení obsahu tuku v drůbežích a zvěřinových |190 | |konzervách | | |Stanovení obsahu chloridu sodného v drůbežích a | | |zvěřinových konzervách |130 | |Stanovení kyselosti škvařeného sádla |180 | |Stanovení obsahu vody ve škvařeném sádle |140 | |Stanovení vody sušením u ryb, rybích výrobků a |140 | |konzerv | | |Stanovení chloridu sodného u ryb, rybích výrobků |160 | |a konzerv | | |Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a |100 | |konzerv | | |Stanovení hmotnosti obsahu u ryb, rybích výrobků |70 | |a konzerv | | |Stanovení tuku u ryb, rybích výrobků a konzerv |340 | |Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných |360 | |výrobcích | | |Měření pH masa a masných výrobků metoda |100 | |referenční | | |Stanovení obsahu pevných a tekutých částí a | | |rozpuštěného uvolněného tuku ve výrobcích z masa | | |a sterilovaných pokrmech v konzervách |100 | |Stanovení obsahu škrobu ve výrobcích z masa a | | |sterilovaných pokrmech v konzervách |210 | |Stanovení obsahu dusitanů a dusičnanů ve | | |výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v |880 | |konzervách | | |Stanovení pH u výrobků z masa a sterilovaných | | |pokrmech v konzervách |100 | |Stanovení obsahu chloridů ve výrobcích z masa a | | |sterilovaných pokrmech v konzervách |180 | |Stanovení obsahu tuku nepřímou extrakcí u masa, |220 | |masných výrobků a masných konzerv a hotových | | |jídel v konzervách | | |Číslo kyselosti tuku masa, masných výrobků a |210 | |masných konzerv a hotových jídel v konzervách | | |Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných |100 | |výrobcích a masných konzervách a hotových jídlech| | |v konzervách | | |Stanovení popela u masa, masných výrobků a |350 | |masných konzerv a hotových jídel v konzervách | | |Stanovení vody refraktometricky ve včelím medu |50 | |Stanovení redukujících cukrů podle Lana a Eynona | | |ve včelím medu |460 | |Stanovení sacharózy podle Lana a Eynona ve včelím|520 | |medu | | |Stanovení sacharózy polarizací ve včelím medu |380 | |Stanovení kyselosti včelího medu |200 | |Stanovení obsahu pevných látek ve vodě | | |nerozpustných ve včelím medu |200 | |Stanovení popela ve včelím medu |270 | |Stanovení hydroxymetylfurfuralu podle Winklera | | |fotometricky ve včelím medu |860 | |Stanovení diastatické aktivity podle Schadeho ve |910 | |včelím medu | | |Komplexometrické stanovení vápníku ve včelím medu|1 130 | |Stanovení dusíku ve včelím medu |590 | |Důkaz porušení včelího medu škrobovým sirupem, | | |škrobovým cukrem a sladovými výtažky |100 | |Mikroskopický rozbor včelího medu |1 310 | |Stanovení elektrické vodivosti včelího medu |210 | |Stanovení pH včelího medu |100 | |Stanovení tukuprosté sušiny mléka a tekutých |340 | |mléčných výrobků | | |Stanovení popelovin v mléce a tekutých mléčných |370 | |výrobcích | | |Stanovení tuku v mléce, smetaně a v jogurtu | | |metodou acidobutyrometrickou |210 | |Stanovení titrační kyselosti mléka a tekutých | | |mléčných výrobků podle Soxhlet - Henkela |100 | |Stanovení kyselosti mléka a tekutých mléčných | | |výrobků pH-metrem |100 | |Stanovení titrační kyselosti smetany a jogurtu |100 | |Stanovení obsahu celkové sušiny mléka, smetany a | | |zahuštěného neslazeného mléka |160 | |Stanovení obsahu tuku vážkovou metodou dle | | |Weibull-Berntropa v kojenecké výživě, a ve | | |zvláštních případech - např. sušené mléčné | | |výrobky pro kojeneckou a dětskou výživu | | |s přídavkem cereálií nebo jiných potravinářských | | |výrobků; speciální krémovité nebo zahuštěné | | |mléčné výrobky s přísadami; mléčné pudingy v |360 | |prášku apod., dále v zmrzlinách, mražených | | |krémech a směsích pro jejich výrobu | | |Stanovení obsahu celkové sušiny zahuštěného |160 | |slazeného mléka | | |Stanovení obsahu celkové sušiny sýrů a tavených | | |sýrových výrobků |140 | |Stanovení obsahu chloridů v sýrech a tavených | | |sýrových výrobcích |230 | |Stanovení obsahu tuku v sýrech a tavených |460 | |sýrových výrobcích | | |Stanovení obsahu vody v másle |140 | |Stanovení obsahu sušiny tukuprosté a tuku z | | |jednoho zkušebního vzorku másla |280 | |Stanovení sušiny vaječných hmot |220 | |Stanovení teploty tekutých a mražených vaječných |50 | |hmot | | |Důkaz cizích příměsí ve vaječné hmotě |50 | |Stanovení tuku ve vaječné hmotě |210 | |Stanovení volných masných kyselin ve vaječné |940 | |hmotě | | |Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných |290 | |výrobcích | | |Stanovení obsahu vody ve výrobcích z masa a | | |sterilovaných pokrmech v konzervách |220 | |Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a | | |masných výrobcích metodou Volhardovou |220 | |Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a | | |masných výrobcích metodou potenciometrickou |180 | |Stanovení obsahu vody a těkavých látek ve | | |vepřovém sádle a taveném loji |210 | |Stanovení nečistot nerozpustných v rozpouštědlech| | |tuků ve vepřovém sádle a taveném loji |440 | |Stanovení teploty tání ve vepřovém sádle a |360 | |taveném loji | | |Stanovení peroxidového čísla ve vepřovém sádle a | | |taveném loji |420 | |Stanovení čísla kyselosti ve vepřovém sádle a |210 | |taveném loji | | |Důkaz epihydrinaldehydu ve vepřovém sádle a |70 | |taveném loji | | |Stanovení jodového čísla ve vepřovém sádle a |430 | |taveném loji | | |Stanovení Böhmerova čísla ve vepřovém sádle a |430 | |taveném loji | | |Stanovení čísla zmýdelnění ve vepřovém sádle a |340 | |taveném loji | | |Stanovení indexu lomu ve vepřovém sádle a taveném|200 | |loji | | |Stanovení alkality popela koření |430 | |Stanovení popela rozpustného ve vodě u koření |400 | |Stanovení škůdců v koření - makroskopicky |250 | |Stanovení škůdců v koření - mikroskopicky |650 | |Stanovení vlhkosti soli |140 | |Stanovení nerozpustného zbytku v soli |160 | |Stanovení hořčíku a vápníku v soli |180 | |Stanovení obsahu chloridů v soli |130 | |Stanovení síranů v soli |590 | |Stanovení jodičnanu draselného v soli |210 | |Stanovení jodidu draselného v soli |460 | |Stanovení dusitanů v soli |200 | |Stanovení zrnitosti soli |50 | |Stanovení uhličitanů v soli |160 | |Stanovení oxidů trojmocných kovů v soli |420 | |Stanovení příměsí čaje |450 | |Stanovení škůdců v čaji mikroskopicky |650 | |Stanovení obsahu tříslovin čaje podle Edera |330 | |Stanovení obsahu kofeinu v rozpustném čaji |170 | |Stanovení prachu a drtě v čaji |100 | |Stanovení kovových příměsí v čaji |50 | |Stanovení cizích příměsí v čaji |70 | |Stanovení obsahu příměsí zelené kávy |380 | |Stanovení obsahu příměsí pražené kávy |250 | |Stanovení jemnosti mletí kávy |100 | |Stanovení průměrné hmotnosti 1 000 zrn kávy |100 | |Stanovení škůdců v kávě mikroskopicky |650 | |Stanovení vodného extraktu kávy |420 | |Stanovení celkového popela kávy |210 | |Stanovení celkové alkality popela kávy |250 | |Stanovení popela kávy rozpustného a nerozpustného|340 | |ve vodě | | |Stanovení písku v kávě |420 | |Stanovení tuku v kávě |340 | |Stanovení kofeinu v kávě |300 | |Stanovení ztrát kávy pražením |200 | |Stanovení obsahu sušiny v kávových a cikorkových |310 | |extraktech | | |Stanovení sušiny v hotových jídlech a v |220 | |polotovarech jídel | | |Stanovení tuku v hotových jídlech a v |250 | |polotovarech jídel přímou extrakcí | | |Stanovení chloridu sodného v hotových jídlech a |230 | |v polotovarech jídel | | |Stanovení tuku v ostatních výrobcích teplé a |380 | |studené kuchyně | | |Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi| | |v hotových jídlech a v polotovarech jídel |430 | |Stanovení tuku v hotových jídlech a v | | |polotovarech jídel metodou acidobutyrometrickou |160 | |Důkaz přítomnosti škrobu v hotových jídlech a v | | |polotovarech jídel |100 | |Stanovení obsahu škrobu v hotových jídlech a v | | |polotovarech jídel |210 | |Stanovení stupně kyselosti v hotových jídlech a v| | |polotovarech jídel |120 | |Stanovení hmotnosti podílu jednotlivých složek | | |v hotových jídlech a v polotovarech jídel |140 | |Stanovení hmotnostního podílu hlavní složky v | | |hotových jídlech a v polotovarech jídel |70 | |Stanovení sušiny majonézy |210 | |Stanovení tuku v majonéze |300 | |Stanovení titrovatelných kyselin v majonéze |200 | |Stanovení chloridu sodného v majonéze |230 | |Stanovení pH potravin v hermeticky uzavřených |100 | |obalech | | |Stanovení obsahu příměsí v koření |250 | |Stanovení nečistot v koření |250 | |Stanovení celkového popela koření |270 | |Stanovení popela nerozpustného v kyselině (HCl) v|420 | |koření | | |Stanovení obsahu vlhkosti koření destilační |550 | |metodou | | |Stanovení netěkavého etherového extraktu koření |480 | |Stanovení stupně jemnosti mletí koření |100 | |Stanovení piperinu v pepři metodou |1 080 | |spektrofotometrickou | | |Stanovení celkového obsahu přírodních barviv | | |(ASTA Color) v paprice metodou |1 080 | |spektrofotometrickou | | |Stanovení obsahu těkavých silic v koření, | | |kořenících látkách a bylinách |470 | |Stanovení celkového obsahu capsanoidů v chilli | | |paprikách a oleoresinech chilli paprik metodou |1 530 | |HPLC | | |Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu |220 | |sušiny | | |Stanovení ztráty hmotnosti čaje při 103 °C |220 | |Stanovení vodného extraktu čaje |460 | |Stanovení celkového popela čaje |210 | |Stanovení popela rozpustného a nerozpustného ve |220 | |vodě v čaji | | |Stanovení popela nerozpustného v kyselině (HCl) v|420 | |čaji | | |Stanovení obsahu vlhkosti instantního čaje v | | |pevném stavu (ztráta hmotnosti při 103 °C) |140 | |Stanovení celkového popela instantního čaje v |220 | |pevném stavu | | |Stanovení vody v dehydratovaných výrobcích a |220 | |ochucovadlech | | |Stanovení popela v dehydratovaných výrobcích a |210 | |ochucovadlech | | |Stanovení písku v dehydratovaných výrobcích a |350 | |ochucovadlech | | |Stanovení obsahu chloridu sodného v | | |dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech |210 | |Výpočet organické sušiny dehydratovaných výrobků | | |a ochucovadel |50 | |Stanovení celkového dusíku dehydratovaných | | |výrobků a ochucovadel |590 | |Měření pH dehydratovaných výrobků a ochucovadel |100 | |Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a |120 | |ochucovadel | | |Stanovení tuku v dehydratovaných výrobcích a |380 | |ochucovadlech | | |Stanovení kyseliny glutamové v dehydratovaných | | |výrobcích a ochucovadlech |120 | |Makroskopický rozbor dehydratovaných výrobků a |140 | |ochucovadel | | |Mikroskopický rozbor dehydratovaných výrobků a |330 | |ochucovadel | | |Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích | | |a ochucovadlech |950 | |Stanovení vlhkosti kávovin |210 | |Stanovení popela kávovin |140 | |Stanovení písku v kávovinách |350 | |Stanovení vodného extraktu (výluhu) kávovin |270 | |Stanovení kyselosti kávovin |200 | |Stanovení barvivosti kávovin |420 | |Stanovení sacharózy a pravotočivých látek kávovin|350 | |Stanovení ztráty hmotnosti zelené kávy při 105 °C|220 | |Stanovení obsahu vlhkosti pražené mleté kávy | | |(ztráta hmotnosti při 103 °C) |220 | |Stanovení obsahu sušiny hořčice |210 | |Stanovení popela hořčice |210 | |Stanovení "písku" v hořčici |350 | |Stanovení cukru v hořčici |440 | |Stanovení kyselosti hořčice |100 | |Stanovení tuku v hořčici |500 | |Předsušení sušiny hořčice |210 | |Stanovení chloridu sodného v hořčici |120 | |Stanovení bodu tání tuků a olejů vyjasněním |360 | |Stanovení bodu tání tuků a olejů v otevřené |360 | |kapiláře | | |Stanovení kyselosti a čísla kyselosti tuků a |210 | |olejů | | |Stanovení vody a těkavých látek tuků a olejů (při|210 | |105 °C) | | |Stanovení vody a těkavých látek tuků a olejů (při| | |125 st. - 130 °C) |100 | |Stanovení obsahu vody v tucích a olejích metodou | | |Karla Fischera |270 | |Stanovení popela v tucích a olejích |220 | |Stanovení jódového čísla tuků a olejů |340 | |Stanovení čísla zmýdelnění tuků a olejů |340 | |Stanovení peroxidového čísla tuků a olejů |420 | |Stanovení chloridu sodného v tucích a olejích a v|170 | |margarinech | | |Stanovení barvy tuků a olejů |160 | |Stanovení a důkaz ethyl- a propylesteru kyseliny | | |p- hydroxybenzoové v tucích a olejích |560 | |Stanovení a důkaz kyseliny benzoové v tucích a |1 110 | |olejích | | |Stanovení křivky tuhnutí tuků |270 | |Stanovení anisidinového čísla tuků a olejů |830 | |Stanovení indexu lomu tuků a olejů |200 | |Stanovení obsahu nerozpustných nečistot v tucích |290 | |a olejích | | |Stanovení nezmýdelnitelného podílu tuků a olejů | | |referenční metodou |570 | |Stanovení nezmýdelnitelného podílu tuků a olejů | | |extrakcí hexanem |570 | |Stanovení diethyletherového extraktu tuků a olejů|290 | |Stanovení hmotnosti tuků a olejů na jednotku | | |objemu ("litrová hmotnost") ve vzduchu |430 | |Stanovení stability tuků a olejů Schaalovým |140 | |testem | | |Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků | | |pro průmyslové použití při 20 °C |100 | |Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky |140 | |Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou |1 080 | |Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v |310 | |lihu | | |Zjišťování alkality lihu |50 | |Stanovení kyselosti lihu |170 | |Stanovení sušiny lepidel |210 | |Stanovení kyselosti a alkality lepidel |360 | |Stanovení popela lepidel |140 | |Stanovení volných žíravých alkálií u tenzidů a |310 | |detergentů | | |Stanovení pH syntetických pracích prostředků |100 | |Stanovení pH tenzidů a detergentů |100 | |Stanovení obsahu vody u tenzidů a detergentů |280 | |Stanovení oxidu fosforečného v tenzidech a |610 | |detergentech | | |Stanovení celkového obsahu alkálií a mastných | | |látek u tenzidů a detergentů |860 | |Talířový test tenzidů a detergentů (mycí |170 | |schopnost) | | |Mísitelnost tenzidů a detergentů s vodou |50 | |Důkaz přítomnosti opticky zjasňujících prostředků| | |v tenzidech a detergentech (opticky zjasňující |70 | |prostředky) | | |Stanovení látek rozpustných v etanolu v | | |práškových a pastovitých detergentech |220 | |Stanovení látek nerozpustných v etanolu u |220 | |detergentů a mýdla | | |Stanovení odparku lihu |200 | |Detekce ozářených potravin metodou GC/MS |4 750 | |Termoluminiscenční detekce ozářených potravin |4 990". | --------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------- |Rozbor |Výše náhrady | | |nákladů v Kč | --------------------------------------------------------------------| |Průkaz bakterií Bacillus cereus - typizace |380 | |Bacillus cereus - technika počítání kolonií | | |vykultivovaných při 30 °C |220 | |Campylobacter - konfirmační testy |1 700 | |Horizontální metoda průkazu termotolerantních | | |druhů rodu Campylobacter |600 | |Clostridium perfringens - konfirmační testy |410 | |Horizontální metoda stanovení počtu | | |Clostridium perfringens. Technika počítání |460 | |kolonií | | |Detekce Escherichia coli - COLItest |80 | |Stanovení počtu Escherichia coli. Technika | | |počítání kolonií vykultivovaných při 44 °C na |500 | |membránách - 2 membrány | | |Stanovení počtu Escherichia coli. Technika | | |počítání kolonií vykultivovaných při 44 °C na |630 | |membránách - 4 membrány | | |Stanovení počtu Escherichia coli. Technika | | |počítání kolonií vykultivovaných při 44 °C na |880 | |membránách - 8 membrán | | |Stanovení počtu | | |beta-D-glukuronidázopozitivních Escherichia | | |coli na chromogenní plotnové půdě - Metoda |290 | |počítání kolonií při 44 °C | | |Všeobecné pokyny pro stanovení počtu | | |suspektních Escherichia coli. Technika nejvýše|165 | |pravděpodobného počtu. | | |Horizontální metoda průkazu Escherichia coli | | |O157 - metoda imunomagnetické separace |1 200 | |Průkaz Listeria monocytogenes - konfirmační |1 510 | |testy | | |Průkaz Listeria monocytogenes- mléko a mléčné |430 | |výrobky | | |Horizontální metoda průkazu a stanovení počtu |600 | |Listeria monocytogenes - část 1: Metoda | | |průkazu | | |Horizontální metoda průkazu a stanovení počtu |600 | |Listeria monocytogenes - část 2: Metoda | | |stanovení počtu | | |Průkaz Pseudomonas aeruginosa |220 | |Průkaz Pseudomonas aeruginosa za použití |230 | |filtru | | |Průkaz Pseudomonas aeruginosa - typizace |380 | |Stanovení počtu bakterií rodu Pseudomonas |220 | |Stanovení počtu bakterií rodu Pseudomonas za |230 | |použití filtru | | |Detekce salmonel - SALMtest |80 | |Průkaz salmonel - Salmonella Rapid test |950 | |Horizontální metoda průkazu bakterií rodu |570 | |Salmonella | | |Průkaz bakterií rodu Salmonella - konfirmační |560 | |testy | | |Průkaz bakterií rodu Shigella |470 | |Průkaz bakterií rodu Shigella - biochemické a |380 | |sérologické testy | | |Stanovení počtu koagulázopozitivních | | |stafylokoků (Staphylococcus aureus a další | | |druhy) - Část 1: Technika s použitím agarové |230 | |půdy podle Baird-Parkera | | |Stanovení počtu koagulázopozitivních |380 | |stafylokoků (Staphylococcus aureus a další | | |druhy) - Část 1: Plasma, biochemické testy | | |Průkaz Vibrio parahaemolyticus - konfirmační |1 360 | |testy | | |Průkaz Vibrio parahaemolyticus |750 | |Průkaz suspektních patogenních kmenů Yersinia | | |enterocolitica |410 | |Průkaz suspektních patogenních kmenů Yersinia | | |enterocolitica - biochemické testy |380 | |Stanovení celkového počtu mezofilních | | |aerobních a fakultativně anaerobních | | |mikroorganismů kultivací v tekutých půdách |210 | |Všeobecné pokyny pro stanovení celkového počtu| | |mikroorganismů; technika počítání kolonií |210 | |Jakost vod- stanovení mezofilních bakterií |210 | |Stanovení Aspergillus flavus/parasiticus |420 | |Stanovení počtu potenciálně toxinogenních | | |plísní Aspergillus flavus na selektivní | | |identifikační půdě - počítání kolonií při 30 |340 | |°C | | |Průkaz Aspergillus flavus |210 | |Průkaz enterokoků - biochemické testy |40 | |Jakost vod - stanovení intestinálních |220 | |enterokoků | | |Stanovení počtu bakterií čeledi | | |Enterobacteriaceae bez resuscitace - technika | | |nejvýše pravděpodobného počtu a technika |240 | |počítání kolonií | | |Stanovení počtu bakterií čeledi |560 | |Enterobacteriaceae -konfirmační testy | | |(ENTEROTEST) | | |Stanovení spor siřičitany redukujících | | |anaerobů (klostrídií) 1: Metoda pomnožení v | | |tekutém mediu; 2: Metoda membránových filtrů |330 | |Stanovení počtu Clostridium perfringens - | | |sulfidredukujících klostrídií |460 | |Průkaz a stanovení počtu hemolytických koků |210 | |Průkaz koliformních bakterií - biochemické |60 | |testy | | |Stanovení koliformních bakterií v pitné vodě |230 | |Stanovení počtu koliformních bakterií ; | | |technika počítání kolonií (vykultivovaných při|210 | |30 °C, 35 °C a 37 °C) | | |Stanovení počtu koliformních bakterií; | | |technika nejvýše pravděpodobného počtu |210 | |Stanovení počtu termotolerantních koliformních| | |bakterií v pitné vodě |230 | |Jakost vod - stanovení Escherichia coli a | | |koliformních bakterií - část 1: metoda |230 | |membránových filtrů | | |Jakost vod - Stanovení kultivovatelných | | |mikroorganismů - Stanovení počtu kolonií | | |očkováním do živného agarového kultivačního |420 | |média | | |Metody zkoušení droždí - stanovení nepravých | | |kvasinek lyzinovou metodou |210 | |Stanovení osmotrofních kvasinek a plísní |220 | |Stanovení počtu kvasinek a plísní - technika |210 | |počítání kolonií | | |Stanovení počtu bakterií mléčného kvašení. | | |Technika počítání kolonií vykultivovaných při | | |30 °C - maso a masné výrobky |320 | |Horizontální metoda stanovení počtu | | |mezofilních bakterií mléčného kvašení - | | |technika počítání kolonií vykultivovaných při |320 | |30 °C | | |Výrobky z rajčat: Stanovení obsahu plísní |390 | |podle Howarda | | |Stanovení počtu bakterií rodu Lactobacillus |220 | |Stanovení počtu slizotvorných bakterií rodu |210 | |Leuconostoc | | |Stanovení počtu lipolytických mikrobů |210 | |Stanovení počtu proteolytických mikrobů |210 | |Průkaz a stanovení počtu mikrobů rodu Proteus |220 | |Stanovení počtu aerobních sporotvorných |210 | |mikrobů | | |Zjištění přítomnosti a počtu sporotvorných | | |mikrobů rostoucích za anaerobních podmínek | | |(Stanovení mezofilních anaerobních |210 | |mikroorganismů) | | |Stanovení počtu termofilních a psychrofilních | | |mikrobů zaléváním do agarové půdy (Stanovení | | |termofilních aerobních, fakultativně | | |anaerobních a anaerobních mikroorganismů) |210 | |Metody zkoušení piva - stanovení přítomnosti | | |technologicky nežádoucích mikroorganismů |200 | |Metody zkoušení slepičích vajec konzumních - | | |důkaz plísní ve vaječném obsahu |210 | |Mikroskopické vyšetření - nativní preparát |70 | |Mikroskopické vyšetření - preparát s | | |jednoduchým obarvením |80 | |Mikroskopické vyšetření - preparát se složitým| | |barvením (Gramovo barvení) |130 | |Stanovení mikroorganismů membránovou filtrací |230 | |Vyšetřování papíru a folií některých hmot | | |přelivovou metodou |220 | |Odběrová souprava pro mikrobiologické stěry |10". | ---------------------------------------------------------------------
Není vyloučeno, aby soud předběžně odhadl možné náklady důkazu znaleckým posudkem tak, že osloví (před ustanovením osoby konkrétního znalce) subjekty zapsané (pro danou...
Povinnost státu nahradit škodu způsobenou krizovým opatřením nastupuje ve chvíli, kdy nastanou takové účinky krizového opatření, které povedou ke vzniku škody. Tento okamžik je třeba...
Pokud došlo k odstoupení prodávajícího od kupní smlouvy až poté, co kupující již tentýž majetek převedl na třetí osobu, je třeba vycházet z právního názoru obsaženého v...
Obecně podle současné právní úpravy představuje smrt obviněného objektivní okolnost, se kterou je v zásadě spojen zánik trestně procesního vztahu mezi orgány činnými v trestním...
Vzhledem k zákonné konstrukci zakotvení lhůt pro podání žaloby v jednotlivých konkrétních případech vázaných buď na přijetí závažného rozhodnutí, nebo na rozhodnutí přijaté v...
Vítejte na internetovém serveru epravo.cz. Jsme zdroj informací jak pro laiky, tak i pro právníky profesionály. Zaregistrujte se u nás a získejte zdarma řadu výhod.
Protože si vážíme Vašeho zájmu, dostanete k registraci dárek v podobě unikátního video tréningu od jednoho z nejznámějších českých advokátů a rozhodců JUDr. Martina Maisnera, Ph.D., MCIArb, a to "Taktika vyjednávání o smlouvách".
Registrace je zdarma, k ničemu Vás nezavazuje a získáte každodenní přehled o novinkách ve světě práva.
Vypadá to, že jste si něco zapomněli v košíku. Dokončete prosím objednávku ještě před odchodem.