epravo.cz

Přihlášení


Registrace nového uživatele
Zapomenuté heslo
Přihlášení
  • ČLÁNKY
  • ZÁKONY
  • SOUDNÍ ROZHODNUTÍ
  • AKTUÁLNĚ
  • COVID-19
  • E-shop
  • Advokátní rejstřík
  • občanské právo
  • obchodní právo
  • insolvenční právo
  • finanční právo
  • správní právo
  • pracovní právo
  • trestní právo
  • evropské právo
  • veřejné zakázky
  • ostatní právní obory

Vyhláška ze dne 21.10.2005, kterou se mění vyhláška č. 323/2004 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o vinohradnictví a vinařství

7.11.2005 | Sbírka:  437/2005 Sb. | Částka:  152/2005ASPI

Vztahy

Nadřazené: 321/2004 Sb.
Aktivní derogace: 323/2004 Sb.
Pasivní derogace: 88/2017 Sb.
437/2005 Sb.
VYHLÁŠKA
ze dne 21. října 2005,
kterou se mění vyhláška č. 323/2004 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o vinohradnictví a vinařství
Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 42 zákona č. 321/2004 Sb., o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství):
Čl.I
Vyhláška č. 323/2004 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o vinohradnictví a vinařství, se mění takto:
1. § 1 včetně poznámky pod čarou č. 1 zní:
"§ 1
Seznam odrůd pro výrobu jakostního vína stanovené oblasti
[K § 4 odst. 4 písm. d) zákona]
(1) Seznam moštových odrůd révy vinné, ze kterých je dovoleno vyrábět jakostní víno stanovené oblasti, je uveden ve Státní odrůdové knize1).
(2) Názvy některých odrůd podle odstavce 1 lze nahradit synonymy uvedenými v příloze č. 1.
1) Zákon č. 219/2003 Sb., o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin a o změně některých zákonů (zákon o oběhu osiva a sadby).".
Dosavadní poznámky pod čarou č. 1 a 2 se označují jako poznámky pod čarou č. 2 a 3, a to včetně odkazů na poznámky pod čarou.
2. V § 9 odst. 1 se slova "v dubovém sudu o objemu 225 litrů" nahrazují slovy "v dubovém sudu o objemu větším než 210 litrů a menším než 250 litrů".
3. V § 9 se na konci odstavce 2 tečka nahrazuje čárkou a doplňují se písmena g) a h), která znějí:
"g) "botrytický sběr", pokud jakostní víno s přívlastkem druhů výběr z hroznů nebo výběr z bobulí nebo výběr z cibéb bylo vyrobeno z hroznů, které byly aspoň z 30 % napadeny ušlechtilou plísní šedou Botrytis cinerea P.,
h) "zrálo na kvasnicích" nebo "školeno na kvasnicích" anebo "krášleno na kvasnicích", pokud víno při výrobě bylo ponecháno na kvasnicích po dobu nejméně 6 měsíců.".
4. V § 9 odst. 6 se slova "umístěné na zadní straně obalu" zrušují.
5. V § 12 odst. 3 písmeno a) včetně poznámky pod čarou č. 2a zní:
"a) u skutečného obsahu alkoholu - podle přímo použitelného předpisu Evropských společenství2a),
2a) Čl. 3 odst. 2 nařízení Komise (ES) č. 753/2002.".
6. V § 14 odst. 1 se číslo "9" nahrazuje číslem "12".
7. V § 14 odst. 5 písm. b) se věta "výkupní lístek uchová výrobce i pěstitel po dobu 5 let," nahrazuje větami "výkupní lístek může být nahrazen i jiným dokladem, zejména vážním lístkem nebo dodacím listem, pokud tento doklad má veškeré náležitosti a údaje obsažené ve výkupním lístku; výkupní lístek nebo doklad jej nahrazující uchová výrobce i pěstitel po dobu 5 let,".
8. V § 14 se za odstavec 11 vkládá nový odstavec 12, který zní:
"(12) Ustanovení odstavce 11 věty druhé a třetí se nevztahují na výrobce, jehož výroba produktů za vinařský rok nepřesáhne 100 hl. Tento výrobce vede evidenci o zásobách produktu a přídavcích jiných látek než vína k produktu souhrnně pro všechny své produkty na jednom formuláři podle kategorie vína podle vzoru stanoveného v příloze č. 33a nebo podle šarže podle vzoru stanoveného v příloze č. 33b.".
Dosavadní odstavec 12 se označuje jako odstavec 13.
9. V § 14 odst. 13 se za číslo "33" vkládají slova "nebo 33a nebo 33b".
10. Příloha č. 1 zní:
"Příloha č. 1 k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Synonyma odrůd, ze kterých je dovoleno vyrábět jakostní víno stanovené oblasti
Bílé moštové odrůdy:    
-------------------------------------------------
Název odrůdy            Synonymum
-------------------------------------------------
Muškát moravský         MOPR
Muškát Ottonel          Muscat Ottonel
Müller Thurgau          Rivaner
Neuburské               Neuburger
Rulandské bílé          Pinot blanc
Rulandské šedé          Pinot gris
Ryzlink rýnský          Rheinriesling, Riesling
Ryzlink vlašský         Welschriesling
Sauvignon               Sauvignon blanc
Sylvánské zelené        Sylvánské, Grüner Silvaner
Tramín červený  Tramín, Gewürztraminer
Veltlínské červené rané Malvasier, Malvasia
Veltlínské zelené       Grüner Veltliner
-------------------------------------------------

Modré moštové odrůdy:   
-------------------------------------------------
Název odrůdy            Synonymum
-------------------------------------------------
Frankovka               Lemberger, Blaufrankisch
Modrý Portugal          Blauer Portugieser, 
                        Portugieser Blau
Rulandské modré         Pinot noir
Svatovavřinecké         Saint Laurent".
-------------------------------------------------
11. V příloze č. 3 pod tabulkou se věta "Udělení práva na opětovnou výsadbu podle § 9 odst. 1 písm. b) zákona je podmíněno složením jistoty Státnímu zemědělskému intervenčnímu fondu." zrušuje.
12. Příloha č. 10 zní:
Příloha č. 10 k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Fyzikální a chemické požadavky na jakost vína
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
barva vína      jakostní víno s přívlastkem                          jakostní víno   stolní  víno,     perlivé   šumivé víno                                               likérové   aromatizované
                --------------------------------------------------                   zemské víno       víno      --------------------------------------------------------  víno,      víno
                kabinetní pozdní výběr z  výběr z bobulí,  slámové                                               šumivé víno jakostní  aromatické       jakostní           jakostní
                víno      sběr   hroznů   výběr z cibéb,   víno                                                              šumivé    jakostní         šumivé             likérové
                                          ledové víno                                                                        víno      šumivé víno      víno s. o.,        víno
                                                                                                                                       a aromatické     pěstitelský sekt
                                                                                                                                       jakostní šumivé
                                                                                                                                       víno s. o.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
        skutečný obsah alkoholu v % objemových
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bílé            min. 7    min. 7 min. 7   min. 7           min. 7     min. 8,5       min. 8,5          min. 7                                                                                       
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------  min.10      min. 10   min.6            min. 10            min.15       min.14,5
červené         min. 8    min. 8 min. 8   min. 8           min. 8     min. 8,5       min. 8,5          min. 7                                                               max. 22      max. 22
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
obsah bezcukerného extraktu v g/l (minimální hodnoty)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bílé            x         x     x         x                x          17             16                16         16          16        x                x                  x            10
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
červené         x         x     x         x                x          18             18                18         18          18        x                x                  x            10
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poznámky:
Pro růžové víno platí hodnoty předepsané pro bílé víno. Mezní hodnoty pro hustotu, celkový suchý extrakt, redukující cukry, popel, zásaditost popela, veškerý obsah kyselin, vázané kyseliny, pH a volný SO
2
nejsou stanoveny.".
13. Příloha č. 15 zní:
"Příloha č. 15 k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Seznam odrůd, ze kterých je dovoleno vyrábět zemské víno
Blauburger
Bouvierův hrozen
Čabaňská perla
Červenošpičák
Damascenka
Dívčí hrozen - synonymum: Leánka
Chenin blanc
Jakubské
Kadarka modrá
Kamenorůžák bílý - synonymum: Steinschiller
Malbec
Malingre
Modrý Janek
Muškát žlutý
Ortliebské žluté - synonymum: Ortlíbské žluté
Portugalské bílé
Prachttraube
Ryzlink buketový
Sauvignon šedý - synonymum: Sauvignon gris
Sémillon
Sylvánské červené
Syrah - synonymum: Shiraz
Veltlínské červenobílé
Viognier".
14. Příloha č. 17 zní:
"Příloha č. 17 k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Prohlášení o zahájení/přerušení/ukončení výroby produktů
Prohlášení o zahájení/přerušení/ukončení výroby produktů
              


              


            
Prohlášení o zahájení/přerušení/ukončení výroby:
Zahájení, přerušení a ukončení výroby produktů je výrobce povinen oznámit písemně Ústavu, nejpozději v den zahájení, přerušení nebo ukončení výroby produktů. Netýká se výroby hroznů.
Tiskopisy je potřeba vyplnit pečlivě podle předepsaného vzoru písma. Jiný typ písma znemožňuje zpracování a tiskopis bude ve správním řízení prohlašujícímu vrácen k přepracování. Prohlašující uvede přesně a úplně všechny požadované informace. Vyplňuje se zleva doprava.
Vzor písma:
A       Á       B       C       Č       D       Ď       E       É       Ě       F       G       H       I       Í       J       K       L       M       N       Ň       O       Ó       P       Q       R
Ř       S       Š       T       Ť       U       Ú       Ů       V       W       X       Y       Ý       Z       Ž       1       2       3       4       5       6       7       8       9       0       @
Informace o subjektu:
1 a 2 fyzická osoba uvede rodné číslo, v případě,že bylo přiděleno, uvede i IČ. Právnická osoba uvede IČ.
6 uvede se obchodní firma tak, jak je uvedena v Obchodním rejstříku
7 uvede se telefon na kontaktní osobu v mezinárodním tvaru
9 kontaktní osoba je osoba pověřená k vyplnění prohlášení a kontaktem s Ústavem
10 název obce se uvede přesný dle katalogu obcí ČR
12 pošta se uvede přesně dle katalogu
16 vyplní se datum podání prohlášení do všech polí. Např. 01.09.2005
Pole "Úřední záznamy" zůstane volné, nevyplňuje se.
Pokud má prohlašující více provozoven, uvede je všechny v libovolném pořadí na dalších listech prohlášení.
17 uvede se datum zahájení/přerušení/ukončení výroby
18 uvede se název provozovny
19 uvede se předmět výroby, např. výroba vína, stáčení
20 křížkem se vyznačí pouze jedna z možností: zahájení,přerušení nebo ukončení
Pole "Razítko a podpis" se vyplní čitelným otiskem razítka a podpisem prohlašujícího.".
15. Příloha č. 20 zní:
"Příloha č. 20 k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Prohlášení o sklizni
            


            


            


          
Pokyny pro vyplnění Prohlášení o sklizni:
Prohlášení o sklizni je povinen podávat každý, kdo část nebo celou svoji sklizeň prodává výrobci vína. Za členy vinařského družstva podává hlášení družstvo. Hlášení o sklizni nepodává ten, kdo sám zpracovává celou sklizeň na víno.
Tiskopisy je potřeba vyplnit pečlivě podle předepsaného vzoru písma. Jiný typ písma znemožňuje zpracování a tiskopis bude ve správním řízení prohlašujícímu vrácen k přepracování. Prohlašující uvede přesně a úplně všechny požadované informace. Vyplňuje se zleva doprava černou propisovací tužkou.
Vzor písma:
A       Á       B       C       Č       D       Ď       E       É       Ě       F       G       H       I       Í       J       K       L       M       N       Ň       O       Ó       P       Q       R
Ř       S       Š       T       Ť       U       Ú       Ů       V       W       X       Y       Ý       Z       Ž       1       2       3       4       5       6       7       8       9       0       @
Pro čísla s desetinou čárkou uvádějte desetinná místa za zesílenou linku. Přebytečná desetinná místa zaokrouhlete dolů, chybějící doplňte nulami
--------------------------------------------------------
Př.:         1       2       3       0      | 5       0
--------------------------------------------------------
Červená a růžová vína nebo mošty uvádějte v jednom políčku v součtu.
První strana
Prohlašující uvede na první stranu pořadové číslo listu z počtu listů.
              ------------------              ------------------
Př. : list č. 0       0       1       z       0       0       5
              ------------------              ------------------
Informace o subjektu:
1 a 2 fyzická osoba uvede rodné číslo, v případě,že bylo přiděleno, uvede i IČ. Právnická osoba uvede IČ.
6 uvede se obchodní firma tak, jak je uvedena v Obchodním rejstříku
7 uvede se telefon na kontaktní osobu v mezinárodním tvaru
9 kontaktní osoba je osoba pověřená k vyplnění prohlášení a kontaktem s Ústavem
10 název obce se uvede přesný dle katalogu obcí ČR
12 pošta se uvede přesně dle katalogu
16 vyplní se datum podání prohlášení do všech polí. Např. 01.09.2005
Pole "Úřední záznamy" zůstane volné, nevyplňuje se
Tabulka 1:
17 uvede se celková plocha vinic pěstitele
18 uvede se výnosová plocha vinic k produkci vinných hroznů, včetně mladých vinic, rozdělená na plochu ležící ve viničních tratích a na plochu mimo trať
23 uvede se např. spotřeba stolních hroznů, rozinek, bezprostřední zpracování na hroznový mošt a výroba hroznového moštu
Množství vinných hroznů odevzdané vinařskému družstvu nebo prodané zpracovateli hroznů se udává jako celek. Členění na jednotlivé kvalitativní stupně se uvádí v Tabulce 2.
Druhá a každá další strana
Tabulka 2:
Do předtištěných kolonek uvede pořadové číslo listu z počtu listů Prohlášení o sklizni.
               ------------------              -----------------             
Př. : list č.  0       0       2       z       0       0       5
               ------------------              -----------------
Informace o subjektu:
Prohlašující vyplní pouze své rodné číslo a IČ.
Příjemce:
24 uvede se jméno a adresa příjemce hroznů
25-28 pokud se jedná o mošt nebo víno, přepočtou se na q vynásobením jejich objemu v hl koeficientem 1,4 (např. 16 hl vína odpovídá 22,4 q hroznů)
V případě, že má prohlašující více odběratelů - příjemců, bude pokračovat na dalším listu. List opět označí pořadovým číslem z počtu listů.
Pole "Razítko a podpis" se vyplní čitelným otiskem razítka a podpisem prohlašujícího".
16. Příloha č. 21 zní:
"Příloha č. 21 k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Prohlášení o produkci
            


            


            


          
Pokyny pro vyplnění Prohlášení o produkci:
Prohlášení je povinen podávat každý vinař, který svoje víno uvádí do oběhu nebo vyrobí pro vlastní potřebu alespoň 1000 litrů vína za rok. Hlášení nepodávají výrobci, kteří vyrobí za rok méně než 1000 litrů vína, které nebude v žádné formě uváděno do oběhu.
Tiskopisy je potřeba vyplnit pečlivě podle předepsaného vzoru písma. Jiný typ písma znemožňuje zpracování a tiskopis bude ve správním řízení prohlašujícímu vrácen k přepracování. Prohlašující uvede přesně a úplně všechny požadované informace. Vyplňuje se zleva doprava černou propisovací tužkou.
Vzor písma:
A       Á       B       C       Č       D       Ď       E       É       Ě       F       G       H       I       Í       J       K       L       M       N       Ň       O       Ó       P       Q       R
Ř       S       Š       T       Ť       U       Ú       Ů       V       W       X       Y       Ý       Z       Ž       1       2       3       4       5       6       7       8       9       0       @
První strana
Prohlašující vyplní informace o subjektu a na první stranu uvede pořadové číslo listu z počtu listů.
Uvede pořadové číslo listu z počtu listů.
                ------------------             --------------------
 Př. :  list č. 0       0       1       z       0       0       5
                ------------------             --------------------
Informace o subjektu:
1 a 2 fyzická osoba uvede rodné číslo, v případě,že bylo přiděleno, uvede i IČ. Právnická osoba uvede IČ.
6 uvede se obchodní firma tak, jak je uvedena v Obchodním rejstříku
7 uvede se telefon na kontaktní osobu v mezinárodním tvaru
9 kontaktní osoba je osoba pověřená k vyplnění prohlášení a kontaktem s Ústavem
10 název obce se uvede přesný dle katalogu obcí ČR
12 pošta se uvede přesně dle katalogu
16 vyplní se datum podání prohlášení do všech polí. Např. 01.09.2005
Pole "Úřední záznamy" se nevyplňuje, zůstane volné
Vlastní produkce:
17 Výnosová plocha vinic je celková plocha vinic pěstitele, včetně mladých vinic
19, 22 včetně částečně zkvašeného hroznového moštu, ale bez rektifikovaného a koncentrovaného hroznového moštu
20, 21, 23, 24 včetně mladého vína v procesu kvašení
25 veškeré ostatní výrobky získané během hospodářského roku, které nebylo možno uvést do jiných sloupců
Druhá a každá další strana
Prohlašující uvede pořadové číslo listu z počtu listů Prohlášení o sklizni.
                ------------------             --------------------
Př. :  list č. 0       0       2       z       0       0       5
                ------------------             --------------------
Informace o subjektu:
Prohlašující vyplní pouze své rodné číslo a/nebo IČ, stejně jako je uvedl na první straně.
Dodavatel:
Prohlašující uvede pořadové číslo dodavatele ve formátu:
0       0       1
Pokud má více dodavatelů, přiloží odpovídající počet listů
1 uvede rodné číslo dodavatele, pokud jde o fyzickou osobu
2 uvede se IČ, pokud jde o právnickou osobu nebo fyzickou osobu jíž bylo přiděleno IČ
17 uvede se výnosová plocha odkud produkty pocházejí
28 ostatními údaji jsou: jméno a adresa dodavatele, číslo/a dodacího/ích listu/ů nebo výkupního/ích lístku/ů
Pole "Razítko a podpis" se vyplní čitelným otiskem razítka a podpisem prohlašujícího".
17. Příloha č. 22 zní:
"Příloha č. 22 k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Prohlášení o zásobách
            


            


          
Prohlášení o zásobách:
Prohlášení je povinen podávat každý, kdo uvádí víno do oběhu. Hlášení nemusí podávat koneční spotřebitelé a maloobchodníci, kteří prodávají konečnému spotřebiteli méně než 1000 hl vína za vinařský rok.
Tiskopisy je potřeba vyplnit pečlivě podle předepsaného vzoru písma. Jiný typ písma znemožňuje zpracování a tiskopis bude ve správním řízení prohlašujícímu vrácen k přepracování. Prohlašující uvede přesně a úplně všechny požadované informace. Vyplňuje se zleva doprava černou propisovací tužkou.
Vzor písma:
A       Á       B       C       Č       D       Ď       E       É       Ě       F       G       H       I       Í       J       K       L       M       N       Ň       O       Ó       P       Q       R
Ř       S       Š       T       Ť       U       Ú       Ů       V       W       X       Y       Ý       Z       Ž       1       2       3       4       5       6       7       8       9       0       @
V hlavičce prohlášení se do prázdných polí se uvede aktuální rok.
Informace o subjektu:
Pole "Úřední záznamy" zůstane volné, nevyplňuje se
1 a 2 fyzická osoba uvede rodné číslo, v případě, že bylo přiděleno, uvede i IČ. Právnická osoba uvede IČ.
6 uvede se obchodní firma tak, jak je uvedena v Obchodním rejstříku
7 uvede se dostupný telefon na kontaktní osobu v mezinárodním tvaru
9 kontaktní osoba je osoba pověřená k vyplnění prohlášení a kontaktem s Ústavem
10 název obce se uvede přesný dle katalogu obcí ČR
12 pošta se uvede přesně dle katalogu
16 vyplní se datum podání prohlášení do všech polí. Např. 01.09.2005
17 uvedou se místa skladování produktů v libovolném pořadí
18 pole vyplní křížkem ten, kdo vyrábí víno (může být současně obchodníkem)
19 pole označí křížkem ten, kdo víno nakupuje a prodává (může být současně výrobcem)
Údaje v tabulce:
Uvádějí se v hektolitrech na desetinná čísla (tj. za svislou čarou jsou uvedeny litry).
Do řádku 05 se uvede součet.
Pole "Razítko a podpis" se vyplní čitelným otiskem razítka a podpisem prohlašujícího".
18. V příloze č. 23 ve sloupci "sklizeno hroznů" se slova "cukernatost st. nm1)" nahrazují slovy "cukernatost st. NM1)".
19. Příloha č. 25 zní:
"Příloha č. 25 k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Výkupní lístek
Pěstitel:                           Výrobce:

1. Jméno, příjmení, titul/          5. Jméno, příjmení, titul/          
   Obchodní firma nebo název:          Obchodní firma nebo název:
.............................          .............................
2. Ulice ....................       6. Ulice .......................
3. Obec, PSČ: ...............       7. Obec, PSČ: ..................
4. RČ/IČ: ...................       8. RČ, IČ: .....................


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pořadové číslo  Název odrůdy    Registrační číslo vinice   Vinařská obec   Viniční trať    Cukernatost Hmotnost     Cena
                                                                                           °NM         (v kg)       v Kč
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                                                         
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                                                         
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                                                          
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                                                          
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                                                          
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                                                          
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                                                          
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                                                          
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                                                          
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prohlašuji, že výše uvedené údaje jsou úplné a pravdivé.

Pěstitel:                                               Výrobce:

Razítko a podpis*):                                     Razítko a podpis*):

Datum:                                                  Datum:

*) u fyzické osoby se razítko nevyžaduje;  v případě právnické osoby 
   podpis odpovědného zástupce/statutárního orgánu
Vysvětlivky:
2, 3, 6, 7 - fyzická osoba uvede trvalý pobyt a místo podnikání, liší-li se od trvalého pobytu; právnická osoba uvede sídlo (podle obchodního rejstříku)
4, 8 - fyzická osoba uvede rodné číslo a v případě, že jí bylo přiděleno, i identifikační číslo".
          
        

          


          


        
20. Příloha č. 27 zní:
"Příloha č. 27 k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Evidence o hmotnosti a cukernatosti zpracovaných vinných hroznů nebo hroznového moštu a množství vyrobeného vína s členěním podle jakostních tříd
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------
Druh vína       Vinařská podoblast      Vinařská obec   Viniční trať    Odrůda  Zpracované         Množství              Vyrobené množství Cukernatost Použité množství Celkové množství upraveného   Množství vína       Číslo šarže, 
                                                                                množství vinných   vedlejších produktů*  hroznového moštu  °NM**)      cukru (kg)       hroznového moštu              po odečtení ztrát   u vína s přívlastkem 
                                                                                hroznů             (kg)                  nebo rmutu (hl)                                (včetně nakoupeného) (hl)***) (hl)                i evidenční číslo jakosti
                                                                               (kg)                                                                                      
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------
Stolní víno****)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------
Celkem                                                                                          
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------
Zemské víno

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------
Celkem                                                                                          
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------
Jakostní víno







------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------
Celkem                                                                                          
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------
Jakostní víno
s přívlastkem
- kabinetní víno

- pozdní sběr

- výběr z hroznů

- výběr z bobulí


- výběr z cibéb

- ledové víno

- slámové víno
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------
Celkem                                                                                          
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------
Víno celkem                                                                                             
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------
*)    matoliny, včetně třapin
**)   cukernatost  je  měřena ve  stupních   normalizovaného  moštoměru
***)  do úpravy se počítá např. navýšení objemu při zvýšení přirozeného 
      obsahu  alkoholu (např. nabytí objemu po rozpuštění cukru),  dále 
      zmenšení objemu po odkalování či čiření moštu
****) s výjimkou zemského vína

Datum:                                          Podpis osoby odpovědné za vedení evidence:". 

21. V příloze č. 32 nadpis v prvním sloupci tabulky zní: "Druh vína, odrůda a číslo šarže*)".
Poznámka *) pod tabulkou zní:
"*) Například víno jakostní MT, číslo šarže..., víno s přívlastkem pozdní sběr Chardonnay, číslo šarže... atd. U vína z dovozu se uvede též země původu.".
22. V příloze č. 33 poznámce č. 2 pod tabulkou se slova "Odrůdy jsou uváděny příkladně." zrušují.
23. Za přílohu č. 33 se vkládají nové přílohy č. 33a a 33b, které znějí:
"Příloha č. 33a k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Souhrnná evidence o zásobách produktu a přídavcích jiných látek než vína k produktu podle kategorie vína
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kategorie vína:1)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Datum   Druh produktu2) Číslo šarže     Příjem litrů3)  Výdej litrů     Zůstatek litrů  Přídavek jiných látek než vína4)        Poznámka5)      Podpis6)
                                                                                        --------------------------------                                 
                                                                                        Druh           Množství                
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                        
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                        
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                        
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                        
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                        
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                        
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                        
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                        
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                        
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                        
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                        
1) Např. stolní víno, zemské víno, jakostní víno (včetně vín s 
   přívlastkem).
2) Např. víno jakostní MT, víno s přívlastkem pozdní sběr Chardonnay. 
   U vína z dovozu se uvede též země původu.
3) Vyplňuje se i v případě, že užití přídatných látek změní objem 
   produktu.
4) Název látky, např. SO
2
, kys. sorbová, kys. metavinná (viz příloha IV nařízení Rady č. 1493/1999), zahuštěný hroznový mošt atd.; v případě komerčních produktů neuvádět obchodní název, ale účinnou látku. 5) Zde se vždy uvádí číslo nádoby, resp. čísla nádob příslušné šarže. Pokud došlo ke změně jakosti nebo kategorie produktu (např. výroba aromatizovaného vína), uveďte označení výsledného produktu. V případě, že došlo ke stočení z/do jiné nádoby, uveďte číslo této nádoby. Uvádí se též množství vinných kalů v litrech. Při plnění do lahví uveďte počet naplněných lahví a jejich objem. Při plnění do lahví za úplatu uveďte rovněž název a adresu stáčírny. Při výrobě alkoholizovaného vína skutečný obsah alkoholu před a po přidání destilátu do vína. 6) Podpis osoby odpovědné za vedení evidence.
Příloha č. 33b k vyhlášce č. 323/2004 Sb.
Souhrnná evidence o zásobách produktu a přídavcích jiných látek než vína k produktu podle čísla šarže
Číslo šarže:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Datum   Druh         Velikost    Složení  Uplatněné  Přídavek jiných      Umístěno v     Obsah volného  Obsah celkového  Podpis4)
        produktu1)   šarže2)     šarže3)  ztráty     látek než vína       nádobě číslo:  SO
2
SO
2
při výrobě (látka a množství) šarže celkem --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Evidence jednotlivých prodejů z šarže: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Datum Odběratel Příjem (l nebo ks láhví) Vydej (l nebo ks láhví) Zůstatek (l nebo ks láhví) Podpis4) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1) Např. víno jakostní MT, víno s přívlastkem pozdní sběr Chardonnay. U vína z dovozu se uvede též země původu. 2) V litrech, v případě, že je šarže naláhvována, počet láhví a objem láhve. 3) Složení šarže musí navazovat na "Evidenci o hmotnosti a cukernatosti zpracovaných vinných hroznů-" (příloha č. 23 k vyhlášce). 4) Podpis osoby odpovědné za vedení evidence.".
Čl.II
Přechodná ustanovení
1. Přílohy č. 23, 25 a 27 k vyhlášce č. 323/2004 Sb., ve znění účinném do dne nabytí účinnosti této vyhlášky, lze používat do 31. července 2006.
2. Produkty, jejichž výroba byla zahájena přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky, mohou být označovány podle vyhlášky č. 323/2004 Sb., ve znění účinném ode dne nabytí účinnosti této vyhlášky, pokud splňují požadavky stanovené touto vyhláškou.
Čl.III
Účinnost
Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem jejího vyhlášení.
Ministr:
Ing. Zgarba v. r.

Novinky v eshopu

Online konference

  • 29.01.2021Aktuality ve veřejných zakázkách – co nás čeká v 2021 (online - živé vysílání) - 29.1.2021
  • 05.02.2021Nové stavební právo (online - živé vysílání) - 5.2.2021
  • 12.02.2021Nový zákon o znalcích a využívání znalců v soudní praxi (online - živé vysílání) - 12.2.2021
  • 17.02.2021Tax Compliance 2021 (online - živé vysílání) - 17.2.2021

Online kurzy

  • Dohoda o vině a trestu
  • Porušení povinností zaměstnance ve světle judikatury Nejvyššího soudu aneb šance pro zaměstnavatele
  • Aktuality z práva veřejných zakázek (září 2020)
  • Aktuality v oblasti ochrany osobních údajů
  • GDPR v životě každé obchodní korporace
Lektoři kurzů
JUDr. Tomáš Sokol
JUDr. Tomáš Sokol
Kurzy lektora
Mgr. Marek Bednář
Mgr. Marek Bednář
Kurzy lektora
Mgr. Veronika  Pázmányová
Mgr. Veronika Pázmányová
Kurzy lektora
JUDr. Jiří Votrubec
JUDr. Jiří Votrubec
Kurzy lektora
Mgr. Michal Nulíček, LL.M.
Mgr. Michal Nulíček, LL.M.
Kurzy lektora
JUDr. Jindřich Vítek, Ph.D.
JUDr. Jindřich Vítek, Ph.D.
Kurzy lektora
JUDr. Ondřej Trubač, Ph.D., LL.M.
JUDr. Ondřej Trubač, Ph.D., LL.M.
Kurzy lektora
doc. JUDr. Tomáš Gřivna, Ph.D.
doc. JUDr. Tomáš Gřivna, Ph.D.
Kurzy lektora
JUDr. Filip Seifert, MBA
JUDr. Filip Seifert, MBA
Kurzy lektora
Mgr. Jiří Harnach
Mgr. Jiří Harnach
Kurzy lektora
všichni lektoři

Magazíny a služby

  • EPRAVO.CZ Magazine 2021
  • Veřejné zakázky 2021
  • EPRAVO.CZ Magazine 2020
  • Veřejné zakázky 2020
  • Monitoring judikatury (12 měsíců)

Nejčtenější na epravo.cz

  • 24 hod
  • 7 dní
  • 30 dní
  • Vypořádání členského podílu v bytovém družstvu
  • Nová právní úprava dovolené účinná k 1.1.2021 – dovolená za kalendářní rok (část 1.)
  • Reklamační chargeback aneb vrácení kupní ceny bankou
  • Novela zákona o zadávání veřejných zakázek – odpovědné zadávání
  • Vydání bezdůvodného obohacení ze strany žalobce v návaznosti na zrušení rozhodnutí, na jejichž základě bylo žalovaným plněno
  • Stravenkový paušál, co tato novinka znamená pro zaměstnance a co pro zaměstnavatele?
  • Výpověď z pracovního poměru ze strany zaměstnance (část 1.)
  • Náklady řízení
  • Nová právní úprava dovolené účinná k 1.1.2021 – dovolená za kalendářní rok (část 1.)
  • Zákaz smluvní pokuty v rezervační smlouvě
  • Stravenkový paušál, co tato novinka znamená pro zaměstnance a co pro zaměstnavatele?
  • Regulace open-source P2P platební sítě Bitcoin
  • Náklady řízení
  • Výpověď z pracovního poměru ze strany zaměstnance (část 1.)
  • Odpovědnost statutárů za úpadek, bič na podnikatele?
  • Zaměstnavatel přijímá zaměstnance – pozor na povinnosti
  • Nová právní úprava dovolené účinná k 1.1.2021 – dovolená za kalendářní rok (část 1.)
  • Stravenkový paušál, co tato novinka znamená pro zaměstnance a co pro zaměstnavatele?
  • Regulace open-source P2P platební sítě Bitcoin
  • Náklady řízení
  • Výpověď z pracovního poměru ze strany zaměstnance (část 1.)
  • Sankce za dob koronavirové pandemie – Odpovědnost za přestupky – 1. díl seriálu
  • Krácení dovolené nově od 1. 1. 2021
  • Vláda o integraci do EU a účasti ve standardizační dohodě NATO

Pracovní pozice

Soudní rozhodnutí

Reorganizace

V těch případech, v nichž insolvenční soud dospěje k závěru, že dlužník sleduje podáním návrhu na povolení reorganizace nepoctivý záměr, pak důsledek takového závěru, jímž je...

Podjatost rozhodce

Možnost účastníka dovolávat se zrušení rozhodčího nálezu podle § 31 písm. c) ZRŘ z důvodu vyloučení rozhodce je zákonem omezena. Podle § 33 ZRŘ soud zamítne návrh na zrušení...

Újma způsobená tím, kdo nemůže posoudit následky svého jednání

Podle § 2921 o. z. společně a nerozdílně se škůdcem nahradí škodu i ten, kdo nad ním zanedbal náležitý dohled. Není-li škůdce povinen k náhradě, nahradí poškozenému škodu ten,...

Rozhodčí doložka

Opakovanost zápisu totožných jmen do rozhodčích smluv bez dalšího nedokládá ekonomickou závislost rozhodce; sama o sobě „opakovatelnost“ bez dalšího neznamená, že by rozhodce...

Akciová společnost (exkluzivně pro předplatitele)

Oprávnění akcionáře předložit valné hromadě návrh na přechod všech ostatních účastnických cenných papírů na tohoto akcionáře plyne ze skutečnosti, že cílem akciové...

Vyhledávání ASPI

ASPI

Hledání v rejstřících

  • mapa serveru
  • o nás
  • reklama
  • podmínky provozu
  • kontakty
  • publikační podmínky
  • FAQ
  • obchodní a reklamační podmínky
  • Ochrana osobních údajů - GDPR
AIVD APEK 100 nej
© EPRAVO.CZ, a.s. 1999-2021, ISSN 1213-189X      developed by Actimmy
Provozovatelem serveru je EPRAVO.CZ, a.s. se sídlem Dušní 907/10, Staré Město, 110 00 Praha 1, Česká republika, IČ: 26170761, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze pod spisovou značkou B 6510.

Jste zde poprvé?

Vítejte na internetovém serveru epravo.cz. Jsme zdroj informací jak pro laiky, tak i pro právníky profesionály. Zaregistrujte se u nás a získejte zdarma řadu výhod.


Protože si vážíme Vašeho zájmu, dostanete k registraci dárek v podobě unikátního video tréningu od jednoho z nejznámějších českých advokátů a rozhodců JUDr. Martina Maisnera, Ph.D., MCIArb, a to "Taktika vyjednávání o smlouvách".


Registrace je zdarma, k ničemu Vás nezavazuje a získáte každodenní přehled o novinkách ve světě práva.


Vaše data jsou u nás v bezpečí. Údaje vyplněné při této registraci zpracováváme podle podmínek zpracování osobních údajů