I----------------------------------------I------------------------I I Doporučený název předmětu: I Minimální počet hodin I I----------------------------------------I------------------------I I Odborná latinská terminologie I 56 I I----------------------------------------I------------------------I I Anatomie a fyziologie I 84 I I----------------------------------------I------------------------I I Patologie I 48 I I----------------------------------------I------------------------I I Chemie a biochemie I 100 I I----------------------------------------I------------------------I I Mikrobiologie a hygiena I 56 I I----------------------------------------I------------------------I I Farmaceutická botanika I 84 I I----------------------------------------I------------------------I I Analýza léčiv I 189 I I----------------------------------------I------------------------I I Základy radiační ochrany I 16 I I----------------------------------------I------------------------I
I----------------------------------------I------------------------I I Doporučený název předmětu: I Minimální počet hodin I I----------------------------------------I------------------------I I Chemie léčiv I 102 I I----------------------------------------I------------------------I I Farmakologie I 217 I I----------------------------------------I------------------------I I Příprava a kontrola léčivých přípravků I 314 I I----------------------------------------I------------------------I I Farmakognózie I 205 I I----------------------------------------I------------------------I I Lékárenství I 130 I I----------------------------------------I------------------------I I Zdravotnické prostředky I 69 I I----------------------------------------I------------------------I I Výdejní činnost I 69 I I----------------------------------------I------------------------I
I----------------------------------------------------------I-----------------I I Doporučený název předmětu: I Minimální počet I I I hodin I I----------------------------------------------------------I-----------------I I Psychologie a komunikace I 56 I I----------------------------------------------------------I-----------------I I Informatika I 56 I I----------------------------------------------------------I-----------------I I Statistika a metodologie vědeckého výzkumu I 23 I I----------------------------------------------------------I-----------------I I Etika zdravotnického povolání v oboru I 23 I I----------------------------------------------------------I-----------------I I Organizace a řízení zdravotních služeb, Základy řízení I 20 I I kvality poskytovaných zdravotních služeb I I I----------------------------------------------------------I-----------------I I Základy veřejného zdraví I 28 I I----------------------------------------------------------I-----------------I I První pomoc I 28 I I----------------------------------------------------------I-----------------I I Základy zdravotnické legislativy a práva I 24 I I----------------------------------------------------------I-----------------I
I----------------------------------------------------------I-----------------I I Doporučená pracoviště pro odbornou praxi: I Minimální počet I I I hodin I I----------------------------------------------------------I-----------------I I Lékárna při poskytování lůžkové péče I 160 I I----------------------------------------------------------I-----------------I I Lékárna, která vydává léčivé přípravky poskytovatelům I 320 I I ambulantní péče a pacientům I I I----------------------------------------------------------I-----------------I
I-------------I--------------I--------------I--------------I I 1. ročník I 2. ročník I 3. ročník I Celkem I I-------------I--------------I--------------I--------------I I 160 hodin I 160 hodin I 280 hodin I 600 hodin I I-------------I--------------I--------------I--------------I
I--------------------------------------I---------------------------------------I I Požadavky vyhlášky č. 39/2005 Sb. I Obsah kvalifikačního standardu I I--------------------------------------I---------------------------------------I I § 3 odst. 2 I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Etika zdravotnického povolání v I Etika ve zdravotnictví, I I oboru I Psychologie a komunikace, I I I Lékárenství, I I I Informační a komunikační technologie I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Administrativní činnosti ve I Lékárenství, I I zdravotnictví (vedení dokumentace I Zdravotnické prostředky, I I týkající se oboru včetně I Odborná praxe, I I elektronické podoby této I Informační a komunikační technologie I I dokumentace) I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Organizace a řízení zdravotních I Organizace a řízení zdravotních I I služeb I služeb I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Základy podpory a ochrany veřejného I Mikrobiologie a hygiena, Základy I I zdraví včetně prevence I veřejného zdravotnictví I I nozokomiálních nákaz I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I První pomoc a zajišťování zdravotní I První pomoc I I péče při mimořádných událostech a I I I krizových situacích I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Právní souvislosti poskytování I Základy zdravotnické legislativy a I I zdravotní péče v oboru I práva, I I I Etika ve zdravotnictví, I I I Lékárenství I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Základy řízení kvality poskytovaných I Základy řízení kvality poskytovaných I I zdravotních služeb a zajištění I zdravotních služeb I I bezpečí pacientů I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Komunikace s pacientem a osobami I Psychologie a komunikace I I jemu blízkými I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I § 18 odst. 2 I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Nejméně 3 roky studia I Prezenční + kombinované studium - 3 I I I roky obě formy studia I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Nejméně 700 hodin praktického I Prezenční + kombinované studium - 700 I I vyučování I hodin I I--------------------------------------I---------------------------------------I I § 18 odst. 3 písm. a) bod 1 I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Odborná latinská terminologie I Odborná latinská terminologie I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Anatomie a fyziologie I Anatomie a fyziologie I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Patologie I Patologie I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Chemie a biochemie I Chemie a biochemie, I I I Chemie léčiv I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Mikrobiologie a hygiena I Mikrobiologie a hygiena I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Farmaceutická botanika I Farmaceutická botanika, I I I Farmakognózie I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Analýza léčiv I Analýza léčiv, I I I Chemie léčiv I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Základy radiační ochrany I Základy radiologie a radiofarmacie, I I I Příprava léčiv I I--------------------------------------I---------------------------------------I I § 18 odst. 3 písm. a) bod 2 I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Chemie léčiv I Chemie léčiv I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Farmakologie I Farmakologie, I I I Výdejní činnost I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Příprava a kontrola léčivých I Příprava a kontrola léčiv I I přípravků I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Farmakognózie I Farmakognózie I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Lékárenství I Analýza léčiv, I I I Lékárenství I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Zdravotnické prostředky I Zdravotnické prostředky I I--------------------------------------I---------------------------------------I I § 18 odst. 3 písm. a) bod 3 I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Základy psychologie a komunikace I Psychologie a komunikace I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Základy informatiky I Informační a komunikační technologie I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Základy statistiky I Seminář k absolventské práci, I I I Lékárenství I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Základy metodologie vědeckého I Seminář k absolventské práci I I výzkumu I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I § 18 odst. 3 písm. b) I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Praktické vyučování poskytující I Laboratorní technika, I I dovednosti a znalosti v přípravě a I Farmaceutická botanika, I I kontrole léčivých přípravků I Příprava léčiv, I I připravovaných na lékařský předpis i I Analýza léčiv, I I do zásoby, ve výdeji léčivých I Lékárenství, I I přípravků, jejichž výdej není vázán I Farmakognózie, I I na lékařský předpis, ve výdeji a I Odborná praxe I I prodeji zdravotnických prostředků. I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Praktické vyučování probíhá zejména I Odborná praxe, I I v lékárnách, školních laboratořích a I Příprava léčiv I I v dalších zdravotnických zařízeních I I I provádějících přípravu léčiv pod I I I dohledem farmaceuta, farmaceutického I I I asistenta, popřípadě specialisty v I I I přípravě radiofarmak. I I I--------------------------------------I---------------------------------------I
I----------------------------------------------------I-----------------------I I Doporučený název předmětu I Minimální počet hodin10) I I I I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Odborná terminologie I 30 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Anatomie I 45 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Fyziologie I 70 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Patologie a patofyziologie I 45 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Chemie I 30 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Biochemie I 30 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Chemie potravin I 30 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Nauka o potravinách I 30 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Technologie přípravy pokrmů I 100 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Mikrobiologie, epidemiologie infekčních onemocnění I 20 I I a hygiena I I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Základy farmakologie I 15 I I----------------------------------------------------I-----------------------I
I----------------------------------------------------I-----------------------I I Doporučený název předmětu I Minimální počet hodin I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Toxikologie I 15 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Epidemiologie neinfekčních onemocnění I 15 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Výživa člověka I 30 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Výživa v podpoře a ochraně veřejného zdraví: I 50 I I - výživa zdravých jedinců různých věkových skupin I I I včetně specifických nároků těhotných žen a I I I zvláštnosti dětí a dorostu I I I - výživa sportovců I I I - výživa v komunitní péči I I I - alternativní způsob stravování I I I - výživové poradenství I I I - zdravotní výchova I I I - ochrana spotřebitele I I I - tvorba a řízení zdravotnických programů I I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Léčebná výživa I 80 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Klinická výživa I 80 I I----------------------------------------------------I-----------------------I
I----------------------------------------------------I-----------------------I I Doporučený název předmětu I Minimální počet hodin I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Nutriční péče v klinických oborech: I 70 I I - vnitřním lékařství I I I - chirurgii I I I - pediatrii I I I - gynekologii I I I - gerontologii I I I - psychiatrii I I I - infekčním lékařství I I I - onkologii I I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Základy ošetřovatelství I 30 I I----------------------------------------------------I-----------------------I
I----------------------------------------------------I-----------------------I I Doporučený název předmětu I Minimální počet hodin I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Etika ve zdravotnictví I 10 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I První pomoc I 15 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Organizace a řízení ve zdravotnictví I 15 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Základy zdravotnického práva I 15 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Řízení kvality poskytovaných zdravotních služeb I 15 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Sociologie a sociální psychologie I 15 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Psychologie a komunikace I 30 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Základy pedagogiky a edukace I 15 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Informatika ve zdravotnictví I 15 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Základy metodologie vědeckého výzkumu I 15 I I----------------------------------------------------I-----------------------I I Základy statistiky I 8 I I----------------------------------------------------I-----------------------I
I----------------------------------------------------I------------------------I I Doporučená pracoviště pro odbornou praxi I Minimální počet hodin11)I I----------------------------------------------------I------------------------I I Zdravotnická zařízení poskytovatelů lůžkové péče I 220 I I na oddělení I I I - interním I I I - chirurgickém I I I - dětském I I I - gynekologickém I I I - ošetřovatelských lůžek pro seniory I I I - psychiatrickém I I I - infekčním I I I - onkologickém I I I----------------------------------------------------I------------------------I I Zdravotnická zařízení poskytovatelů ambulantní I 80 I I péče včetně edukačních center I I I----------------------------------------------------I------------------------I I V zařízeních sociálních služeb I 40 I I----------------------------------------------------I------------------------I I Stravovací provozy (zdravotnická zařízení, I 120 I I zařízení sociálních služeb a zařízení školního I I I stravování) I I I----------------------------------------------------I------------------------I I Provozovny potravinářských podniků I 20 I I----------------------------------------------------I------------------------I
I-------------I--------------I--------------I--------------I I 1. ročník I 2. ročník I 3. ročník I Celkem I I-------------I--------------I--------------I--------------I I 120 hodin I 200 hodin I 160 hodin I 480 hodin I I-------------I--------------I--------------I--------------I
I--------------------------------------I---------------------------------------I I Požadavky vyhlášky č. 39/2005 Sb. I Obsah kvalifikačního standardu I I--------------------------------------I---------------------------------------I I § 3 odst. 2 I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Etika zdravotnického povolání v I Etika ve zdravotnictví I I oboru I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Administrativní činnosti ve I Informatika ve zdravotnictví; I I zdravotnictví (vedení dokumentace I Odborná nutriční praxe I I týkající se oboru včetně I I I elektronické podoby této I I I dokumentace) I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Organizace a řízení zdravotních I Organizace a řízení ve zdravotnictví; I I služeb I Řízení kvality poskytovaných I I I zdravotních služeb I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Základy podpory a ochrany veřejného I Mikrobiologie, epidemiologie I I zdraví včetně prevence I infekčních onemocnění a hygiena; I I nozokomiálních nákaz I Epidemiologie neinfekčních onemocnění I I--------------------------------------I---------------------------------------I I První pomoc a zajišťování zdravotní I První pomoc I I péče při mimořádných událostech a I I I krizových situacích I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Právní souvislosti poskytování I Základy zdravotnického práva I I zdravotní péče v oboru I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Základy řízení kvality poskytovaných I Řízení kvality poskytovaných I I zdravotních služeb a zajištění I zdravotních služeb; I I bezpečí pacientů I Organizace a řízení ve zdravotnictví I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Komunikace s pacientem a osobami I Psychologie a komunikace; I I jemu blízkými I Základy pedagogiky a edukace I I--------------------------------------I---------------------------------------I I §14 odst. 2 I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Nejméně 3 roky studia I Prezenční + kombinované studium - 3 I I I roky obě formy studia I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Nejméně 1 800 hodin praktického I Prezenční + kombinované studium - 1 I I vyučování I 800 hodin I I--------------------------------------I---------------------------------------I I § 14 odst. 3 písm. a) bod 1 I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Anatomie se zaměřením na trávicí I Anatomie; I I systém I Odborná terminologie I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Fyziologie se zaměřením na I Fyziologie; I I fyziologii výživy a metabolismus I Odborná terminologie I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Patologie, patofyziologie se I Patologie a patofyziologie; I I zaměřením na patofyziologii I Nutriční péče v klinických oborech I I konkrétního onemocnění I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Chemie a biochemie I Chemie; I I I Biochemie I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Potravinářská chemie I Chemie potravin I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Nauka o potravinách I Nauka o potravinách I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Technologie přípravy pokrmů I Technologie přípravy pokrmů I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Mikrobiologie, epidemiologie a I Mikrobiologie, epidemiologie I I hygiena I infekčních onemocnění a hygiena; I I I Epidemiologie neinfekčních onemocnění I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Základy farmakologie I Základy farmakologie I I--------------------------------------I---------------------------------------I I § 14 odst. 3 písm. a) bod 2 I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Lékařská toxikologie I Toxikologie I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Komunitní hygiena I Mikrobiologie, epidemiologie I I I infekčních onemocnění a hygiena I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Epidemiologie infekčních a I Mikrobiologie, epidemiologie I I neinfekčních onemocnění ve vztahu k I infekčních onemocnění a hygiena; I I výživě I Epidemiologie neinfekčních onemocnění I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Výživa zdravých jedinců různých I Výživa člověka; I I věkových skupin, specifické nároky I Výživa v podpoře a ochraně veřejného I I těhotných žen, zvláštnosti dětského I zdraví I I a dorostového věku, výživa ve vztahu I I I k tělesné zátěži, výživa v komunitní I I I péči, alternativní a netradiční I I I formy výživy, I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Výživové poradenství, zdravotní I Výživa člověka; I I výchova a poradenství, ochrana I Výživa v podpoře a ochraně veřejného I I spotřebitele, tvorba a řízení I zdraví; Odborná nutriční praxe I I zdravotnických programů I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Klinická dietologie I Klinická výživa; I I I Léčebná výživa, I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Příprava základních a speciálních I Léčebná výživa; I I druhů léčebné výživy s využitím I Technologie přípravy pokrmů; I I zásad racionální výživy, zpracování I Odborná nutriční praxe I I výživové anamnézy, stanovení I I I terapeutických plánů stravování I I I individuálních klientů I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Hygienické aspekty zajištění výroby, I Mikrobiologie, epidemiologie I I přípravy, rozvozu, přepravy, značení I infekčních onemocnění a hygiena; I I a skladování pokrmů a jejich uvádění I Epidemiologie neinfekčních I I do oběhu I onemocnění; I I I Odborná nutriční praxe I I--------------------------------------I---------------------------------------I I § 14 odst. 3 písm. a) bod 3 I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Klinické obory se zaměřením na I Nutriční péče v klinických oborech - I I vnitřní lékařství, chirurgii, I jednotlivé obory; I I pediatrii, gynekologii, I Léčebná výživa; I I gerontologii, psychiatrii, infekční I Klinická výživa I I lékařství, onkologie I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Základy ošetřovatelství I Základy ošetřovatelství; I I I Odborná nutriční praxe I I--------------------------------------I---------------------------------------I I § 14 odst. 3 písm. a) bod 4 I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Základy sociologie a sociální I Sociologie a sociální psychologie I I psychologie I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Základy pedagogiky a edukace I Základy pedagogiky a edukace; I I I Odborná nutriční praxe I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Psychologie I Psychologie a komunikace I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Právní předpisy ve vztahu k výkonu I Základy zdravotnického práva; I I státního zdravotního dozoru a I Organizace a řízení ve zdravotnictví I I základy ekonomie I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Základy informatiky I Informatika ve zdravotnictví I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Základy statistiky a metodologie I Základy metodologie vědeckého I I vědeckého výzkumu I výzkumu; I I I Základy statistiky I I--------------------------------------I---------------------------------------I I §14 odst. 3 písm. b) I I I--------------------------------------I---------------------------------------I I Praktické vyučování poskytující I Odborná nutriční praxe na I I dovednosti a znalosti v léčebné I jednotlivých odděleních u I I výživě ve vztahu ke klinickým I poskytovatelů zdravotních a I I oborům, zjišťování nutričních potřeb I sociálních služeb. I I pacientů, hodnocení stavu výživy, I Související teoreticko-praktická I I zpracování jídelních plánů, volba I výuka. I I vhodných výživových doplňků, I I I příprava a distribuce stravy, I I I zdravotní výchova, edukace a I I I poradenství I I I--------------------------------------I---------------------------------------I
Při stanovení nezabavitelné částky, která povinnému nesmí být sražena z měsíční mzdy (§ 278 o. s. ř.), se částka normativních nákladů na bydlení pro rok 2022 (vymezená...
Splnění podmínky získání vysokoškolského vzdělání v oboru právo v magisterském studijním programu studiem na vysoké škole v České republice podle § 37 odst. 1 písm. b) bodu 1...
I. Aktivně procesně legitimován k podání návrhu na zrušení mimořádného opatření podle § 101a odst. 1 s. ř. s. ve spojení s § 13 zákona č. 94/2021 Sb., o mimořádných opatřeních...
I. Stanovil-li odpůrce v mimořádném opatření vydaném podle zákona č. 94/2021 Sb., o mimořádných opatřeních při epidemii onemocnění COVID-19, provozovatelům (organizátorům) akcí...
Společenství vlastníků jednotek je účastníkem společného územního a stavebního řízení podle § 94k písm. e) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu,...
Vítejte na internetovém serveru epravo.cz. Jsme zdroj informací jak pro laiky, tak i pro právníky profesionály. Zaregistrujte se u nás a získejte zdarma řadu výhod.
Protože si vážíme Vašeho zájmu, dostanete k registraci dárek v podobě unikátního video tréningu od jednoho z nejznámějších českých advokátů a rozhodců JUDr. Martina Maisnera, Ph.D., MCIArb, a to "Taktika vyjednávání o smlouvách".
Registrace je zdarma, k ničemu Vás nezavazuje a získáte každodenní přehled o novinkách ve světě práva.
Vypadá to, že jste si něco zapoměli v košíku. Dokončete prosím objednávku ještě před odchodem.